kokosolie
Moderator: Loempia
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 298
- Lid geworden op: vrijdag 02 oktober 2009, 19:30
kokosolie
Ik heb het in een ander topic(grape fruit) al eens genoemd (niet tot ieders tevredenheid )
Ik gebruik kokosolie ipv andere vetten om bijv. te bakken.
Zoveel mensen zoveel meningen maar ik ben er van overtuigd dat het goed voor me is.
Nu las ik onderstaande en mijn vraag is: Waar zal biologische kokosolie vandaan komen.
Zijn er in Azie ook bedrijven die biologisch zijn? (lijkt mij van niet, het is hier al een hele toer om biologisch producent te zijn, dit uit eigen ervaring)
http://www.telegraaf.nl/vrouw/gezond_le ... zond_leven
Ik gebruik kokosolie ipv andere vetten om bijv. te bakken.
Zoveel mensen zoveel meningen maar ik ben er van overtuigd dat het goed voor me is.
Nu las ik onderstaande en mijn vraag is: Waar zal biologische kokosolie vandaan komen.
Zijn er in Azie ook bedrijven die biologisch zijn? (lijkt mij van niet, het is hier al een hele toer om biologisch producent te zijn, dit uit eigen ervaring)
http://www.telegraaf.nl/vrouw/gezond_le ... zond_leven
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 17884
- Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24
Re: kokosolie
Kokos is de hel voor jouw cholesterol. Een eetlepel kokosolie bevat bijna 12 gram verzadigd vet. Het witte kokosvlees bevat per 20 gram 6 gram verzadigd vet. Gebruik dus niet meer dan een eetlepel. Over kokoswater/melk vind ik geen informatie.
Biologische kokosolie ? Je zou een bioloog kunnen zoeken die het spul zonder toevoegingen maakt. Beter is zelf een kokosnoot rapen en zelf persen. Of kokosolie helemaal vergeten en overgaan op olijfolie, maisolie, saffloerolie of zonnebloemolie. Die hebben het laagst aan verzadigd vet. Transvet en cholesterol komt in olie niet voor behalve in reuzel.
Biologische kokosolie ? Je zou een bioloog kunnen zoeken die het spul zonder toevoegingen maakt. Beter is zelf een kokosnoot rapen en zelf persen. Of kokosolie helemaal vergeten en overgaan op olijfolie, maisolie, saffloerolie of zonnebloemolie. Die hebben het laagst aan verzadigd vet. Transvet en cholesterol komt in olie niet voor behalve in reuzel.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 298
- Lid geworden op: vrijdag 02 oktober 2009, 19:30
Re: kokosolie
Daar zijn de meningen over verdeeld. Mijn waardes waren juist verbeterd. Ik doe al geruime tijd Atkins en was dus extra nieuwsgierig naar mijn waardes.Kokos is de hel voor jouw cholesterol
Maar mijn vraag is eigenlijk of er in Thailand of elders in Azie biologisch geproduceerd wordt?
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 4675
- Lid geworden op: maandag 16 november 2009, 13:52
- Locatie: Leiderdorp
Re: kokosolie
Nee hoor Prajak, kokosolie is heel gezond om in te bakken. Juist al die olieën die vol zitten met omega 3, 6 en 9 zijn zo slecht om mee te bakken, bij hoge temperaturen verbranden die omega's en da's niet gezond. Die olie's zijn prima in de salades.
Eén van ons tweeën is verkeerd voorgelicht. (en ik ben het niet)
http://www.kokos-olie.nl/
Eén van ons tweeën is verkeerd voorgelicht. (en ik ben het niet)
http://www.kokos-olie.nl/
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 17884
- Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24
Re: kokosolie
ISBN 9024368162
Uitgeverij Deltas, boek in het NL.
Ik blijf van kokos af. Maisolie, olijfolie, etc, zoals genoemd.
Uitgeverij Deltas, boek in het NL.
Ik blijf van kokos af. Maisolie, olijfolie, etc, zoals genoemd.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 275
- Lid geworden op: donderdag 28 april 2011, 05:37
Re: kokosolie
http://www.earthborn.co.th/products.htm
good karma products in Bkk,even googelen
good karma products in Bkk,even googelen
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 298
- Lid geworden op: vrijdag 02 oktober 2009, 19:30
Re: kokosolie
Ik heb hier al eens een "berisping" gehad over kokosolie.
Maar er is ontzettend veel te vinden over kokosolie en niet alleen op commerciële sites.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kokosolie
http://jessevandervelde.com/biologische ... ond-leven/
En vandaag ook dus weer in de telegraaf ( telegraaf, dat dan weer wel,kniesoor die daar op let )
http://www.telegraaf.nl/vrouw/gezond_le ... html?p=8,1
Maar was gewoon echt benieuwd of er in Azië biologisch geproduceerd wordt.
Ik ga de link eens bekijken, bedankt jvs
Maar er is ontzettend veel te vinden over kokosolie en niet alleen op commerciële sites.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kokosolie
http://jessevandervelde.com/biologische ... ond-leven/
En vandaag ook dus weer in de telegraaf ( telegraaf, dat dan weer wel,kniesoor die daar op let )
http://www.telegraaf.nl/vrouw/gezond_le ... html?p=8,1
Maar was gewoon echt benieuwd of er in Azië biologisch geproduceerd wordt.
Ik ga de link eens bekijken, bedankt jvs
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 298
- Lid geworden op: vrijdag 02 oktober 2009, 19:30
Re: kokosolie
Ik wil je zeker niets aanpraten maar het boek waar jij naar verwijst is best oud (1998)prajak schreef:ISBN 9024368162
Uitgeverij Deltas, boek in het NL.
Ik blijf van kokos af. Maisolie, olijfolie, etc, zoals genoemd.
De inzichten over voeding zijn aan veranderingen onder hevig.
Maar goed het is natuurlijk maar net wie je aan hangt. Persoonlijk heb ik bijvoorbeeld ook geen hoge pet op van het voedingsbureau. Als ik zo zou eten dan was ik zeker te zwaar. Die adviseren in mijn geval veel te veel koolhydraten.
Atkins is ook jaren verguisd maar nu weer behoorlijk "in"
Terug naar het biologische, zal dat goed te controleren zijn?
http://www.earthborn.co.th/products.htm
Het boeit me gewoon om dat te weten, wij zijn bijv. niet biologisch omdat het in ons geval niet uit kan. Er zou dan geld bij moeten. En zo ideologisch ben ik nu ook weer niet
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 4675
- Lid geworden op: maandag 16 november 2009, 13:52
- Locatie: Leiderdorp
Re: kokosolie
Maar in een discussie is het toch prima als je je eigen standpunt houdt Prajak? Bij een debat is dat anders, dan heb je tegenstanders en die moet je onderuit halen. Ik haat daarom debateren.
Als het leven logisch was at ik alles biologisch. Nu maak ik keuzes. Het stempel op mijn eieren begint altijd met een 0. Dat is biologisch en het verschil in geld is te verwaarlozen. Ontbijtspek, verrukkelijk met eieren maar ook met kippelevertjes. Nou heeft een lichaam dat rezerves opbouwt (het varken hier) de neiging om bij het vullen van de vetcellen ook het teveel aan gifstoffen te stallen. Dus als beesten b.v. regelmatig antibiotica krijgen krijg jij er wat van mee met het spek. Die kippelevertjes, idem dito met een rietje, maar die kan ik nou weer moeilijk vinden in het bio schap. Dus neem ik dan maar weer gewone. Je merkt dat gif in vetcellen ook op als je afvalt, ook dan moet je je eigen opgeslagen gifstoffen verwerken met vaak hoofdpijn en je rot voelen.
En zo maakt een mens zijn keuzes. Ooit las ik over het Heller dieet. Verslaafd zijn aan suikers. Maar bij een alcoholverslaving mag iemand geen druppel drinken maar van koolhydraten heeft een mens toch minstens 20 tot 40 gram nodig. De strijd blijft dus dagelijks. Maar wat ik nou zo irritant vind van de gezondheidsindustrie is dat ze vaak 0 % vet propaganderen. En dan de omega's als visolie capsules adviseren. Je darmen gaan kapot zonder vet.
Koolhydraten zijn eerst brandstof maar iedere minuut dat er meer binnenkomt dan er nodig is worden er koolhydraten omgezet in lichaamsvet. Je kunt om 10 uur vetcellen vullen en om 12 uur honger hebben. Dan is er net ietje meer insuline gemaakt dan er glucose aankwam.
Maar om bij kokosolie terug te komen ....
Als het leven logisch was at ik alles biologisch. Nu maak ik keuzes. Het stempel op mijn eieren begint altijd met een 0. Dat is biologisch en het verschil in geld is te verwaarlozen. Ontbijtspek, verrukkelijk met eieren maar ook met kippelevertjes. Nou heeft een lichaam dat rezerves opbouwt (het varken hier) de neiging om bij het vullen van de vetcellen ook het teveel aan gifstoffen te stallen. Dus als beesten b.v. regelmatig antibiotica krijgen krijg jij er wat van mee met het spek. Die kippelevertjes, idem dito met een rietje, maar die kan ik nou weer moeilijk vinden in het bio schap. Dus neem ik dan maar weer gewone. Je merkt dat gif in vetcellen ook op als je afvalt, ook dan moet je je eigen opgeslagen gifstoffen verwerken met vaak hoofdpijn en je rot voelen.
En zo maakt een mens zijn keuzes. Ooit las ik over het Heller dieet. Verslaafd zijn aan suikers. Maar bij een alcoholverslaving mag iemand geen druppel drinken maar van koolhydraten heeft een mens toch minstens 20 tot 40 gram nodig. De strijd blijft dus dagelijks. Maar wat ik nou zo irritant vind van de gezondheidsindustrie is dat ze vaak 0 % vet propaganderen. En dan de omega's als visolie capsules adviseren. Je darmen gaan kapot zonder vet.
Koolhydraten zijn eerst brandstof maar iedere minuut dat er meer binnenkomt dan er nodig is worden er koolhydraten omgezet in lichaamsvet. Je kunt om 10 uur vetcellen vullen en om 12 uur honger hebben. Dan is er net ietje meer insuline gemaakt dan er glucose aankwam.
Maar om bij kokosolie terug te komen ....
.... heb je moeilijke darmen, gebruik dan kokosolie.Maar kokosolie heeft nog veel meer voordelen. Het
bevat voor 50% laurinezuur en dit wordt in de
darmen omgezet naar monolaurine, dat een
natuurlijk wapen is tegen virussen en bacteriën
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 408
- Lid geworden op: zaterdag 23 april 2011, 13:23
Re: kokosolie
Wat interessant leesvoer mbt kokosolie.
Ik ben er in ieder geval een voorstander van.
http://www.sport-en-dieet.nl/bekijk/art ... het_gezond
http://www.coconutoil.com/research.htm
Ik ben er in ieder geval een voorstander van.
http://www.sport-en-dieet.nl/bekijk/art ... het_gezond
http://www.coconutoil.com/research.htm
-
- komt net kijken
- Berichten: 13
- Lid geworden op: donderdag 11 augustus 2011, 07:03
Re: kokosolie
Zelf helemaal op rijstolie overgestapt, hoog "walmgetal" en zeker gezonder dan koksolie.
FFF googele en je weet veel over olie
FFF googele en je weet veel over olie
- Pieter
- Volwaardig lid
- Berichten: 2769
- Lid geworden op: donderdag 24 februari 2005, 15:06
- Locatie: Bangkok
Re: kokosolie
Ik bak in echte roomboter , lekker joh
en cholestroldinges
daar ben je gewoon mee geboren (erfelijk)
je kunt dat door een ander eetpatroon met maximaal 5 tot 8% veranderen meer niet
medicijnen ??? sommige word je gewoon depressief van
trouwens 40-50 jaar geleden was het iedereen aan de levertraan
30 jaar geleden was melk goed nu niet meer
20 jaar geleden was het iedereen onverzadige vetten
nu omega 1 t/m 20.000
en weet je over 20 jaar zal dat ook wel weer als kwats achterhaald zijn
dus voor een ieder die ooit levertraan heeft moeten slikken
gewoon lekker eten en gevarieerd en vooral niet naar de (Unilever, becel) voedsel deskundigen luisteren
Pieter
en cholestroldinges
daar ben je gewoon mee geboren (erfelijk)
je kunt dat door een ander eetpatroon met maximaal 5 tot 8% veranderen meer niet
medicijnen ??? sommige word je gewoon depressief van
trouwens 40-50 jaar geleden was het iedereen aan de levertraan
30 jaar geleden was melk goed nu niet meer
20 jaar geleden was het iedereen onverzadige vetten
nu omega 1 t/m 20.000
en weet je over 20 jaar zal dat ook wel weer als kwats achterhaald zijn
dus voor een ieder die ooit levertraan heeft moeten slikken
gewoon lekker eten en gevarieerd en vooral niet naar de (Unilever, becel) voedsel deskundigen luisteren
Pieter
Gebruik de handen om een pen te grijpen of toetsen te beroeren en niet om ze tot vuisten te ballen. Evolueer.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 5117
- Lid geworden op: maandag 19 mei 2008, 12:30
Re: kokosolie
Ben het met je eens als je zegt, gevarieerd eten! Omdat we na de oorlog aan de levertraan moesten, denk dat het voedsel veel eenzijdiger was, men had geen verwarming, dus men verbrandde meer. Er was minder mechanisch, dus meer lichamelijke arbeid
Nu met alle gemakken en de enorme keus aan ook "buitenlands voedsel". Zal je keus toch selectiever moeten, anders groei je dicht.
Denk dat het "vroeger" wel gezonder was, met minder chemische, pesticide en kleurstoffen.
Maar ja het kan allemaal zo lekker zijn hè!
Nu met alle gemakken en de enorme keus aan ook "buitenlands voedsel". Zal je keus toch selectiever moeten, anders groei je dicht.
Denk dat het "vroeger" wel gezonder was, met minder chemische, pesticide en kleurstoffen.
Maar ja het kan allemaal zo lekker zijn hè!
Je moet niet alles geloven wat ze over me zeggen, het is allemaal veel erger!
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 298
- Lid geworden op: vrijdag 02 oktober 2009, 19:30
Re: kokosolie
Mee eens, als ik geen kokosolie gebruik dan idd roomboter.(As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists. ~Joan Gussow)Pieter schreef:Ik bak in echte roomboter , lekker joh
en cholestroldinges
daar ben je gewoon mee geboren (erfelijk)
je kunt dat door een ander eetpatroon met maximaal 5 tot 8% veranderen meer niet
medicijnen ??? sommige word je gewoon depressief van
trouwens 40-50 jaar geleden was het iedereen aan de levertraan
30 jaar geleden was melk goed nu niet meer
20 jaar geleden was het iedereen onverzadige vetten
nu omega 1 t/m 20.000
en weet je over 20 jaar zal dat ook wel weer als kwats achterhaald zijn
dus voor een ieder die ooit levertraan heeft moeten slikken
gewoon lekker eten en gevarieerd en vooral niet naar de (Unilever, becel) voedsel deskundigen luisteren
Pieter
En wat melk betreft daar wordt nu door sommige ook weer anders tegen aan gekeken. (zei ze niet geheel zonder eigen belang )
Alles met mate is wel het beste advies denk ik, maar ja dat valt soms niet mee.
Nogmaals: wil niemand iets aanpraten maar wat verder kijken is soms toch ook gewoon interessant?
Vond dit ook wel een leuke:http://www.youtube.com/watch?v=v8WA5wca ... r_embedded
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 4675
- Lid geworden op: maandag 16 november 2009, 13:52
- Locatie: Leiderdorp
Re: kokosolie
Ik smeer ook met roomboter maar ik bak in kokosolie of ghee. Dat laatste maak ik door een pakje bio boter in de oven in een pannetje op 50 graden te zetten tot het vloeibaar is. Daarna kun je het melkvrij in een bakje schenken en het wordt weer vast in de koelkast.
Bakken in roomboter zo geeft verbrande melkbestanden.
Melk verteer ik niet goed, yoghurt wel. Yoghurt is door de probiotica al een beetje voorverteerd.
Van de melk zoals wij die in de supermarkt kopen gaan kalfjes dood.
Bakken in roomboter zo geeft verbrande melkbestanden.
Melk verteer ik niet goed, yoghurt wel. Yoghurt is door de probiotica al een beetje voorverteerd.
Van de melk zoals wij die in de supermarkt kopen gaan kalfjes dood.