drugshandel

Thailand gerelateerde nieuws- en krantenartikelen.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
wpdl
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2892
Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
Locatie: Nakhon Ratchasima

Re: drugshandel

#16 Bericht door wpdl » dinsdag 31 augustus 2021, 07:20

En het gaat maar door 'vroeger' konden ze de toerist nog de schuld geven is toch ook al een tijdje niet echt meer mogelijk.
Zou veel hier van voor de 'lol' zijn of lekker 100 uur in de week werken?

Samut Prakan-faciliteit verbrandt vandaag ongeveer 28.000 kilo drugs

De drugs zal vandaag in Samut Prakan worden verbrand nadat functionarissen van de Food and Drug Administration zich gisteren bezighielden met agenten van de Narcotics Control Board.
De functionarissen controleerden bijna 28.000 kilo drug's die werden opgeslagen in een FDA-magazijn.
Thaise media zeggen dat de drugs werden opgeslagen voor bewijsdoeleinden, maar dat ze nu in brand kunnen worden gestoken nadat een gerechtelijk bevel het groene licht gaf.
Men voegt eraan toe dat de drugs werden gecontroleerd om transparantie te garanderen.

Het enorme aantal drugs zal vandaag in brand worden gestoken in de AKP-faciliteit op het industrieterrein Samut Prakan, in een centrale Thaise provincie.
Het branden zal gebeuren met aardgas als versneller. 6 protocollen van de Amerikaanse Environmental Protection Agency zullen worden gevolgd om ervoor te zorgen dat er geen vervuiling is door de verbranding die zo heet wordt als 1.200 graden Celsius of 2.192 graden Fahrenheit, wat volgens Metal Supermarkets meer dan heet genoeg is om verschillende soorten metalen te laten smelten .

De drugs zijn:

Yaba, het methamfetamine-cafeïnemengsel: 15. 890 kilogram
Crystal methamfetamine: 10.817 kilogram
Heroïne: 697 kilogram
XTC: 16 kilogram


Diverse bronnen The Thaiger Asean now

Gebruikersavatar
wpdl
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2892
Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
Locatie: Nakhon Ratchasima

Re: drugshandel

#17 Bericht door wpdl » zondag 14 november 2021, 01:48

Busje vol marihuana leidt politie op achtervolging in Nakhon Phanom

De politie in Tambon Tha Uthen in de noordoostelijke provincie Nakhon Phanom signaleerde een busje om te stoppen bij een controlepost in het dorp Ban Na Nua nadat ze hadden opgemerkt dat het nummerplaten in Bangkok had en het wilden doorzoeken. Maar agenten waren verrast toen het busje in plaats daarvan wegreed, terwijl ze snel achter de auto aan renden in de achtervolging. Na een achtervolging schoot de politie de banden van het busje eruit, waardoor het uiteindelijk moest stoppen.
De politie ontdekte , toen ze het busje openden er 20 zakken, elk gevuld met ingepakte repen gecomprimeerde marihuana. Elke verpakking woog 1 kilogram en de politie heeft een enorme hoeveelheid van 1.320 kilogram gevonden.

De provincie is een populaire route voor drugssmokkelaars om marihuana binnen te sluipen van over de grens in Laos, waarvan een groot deel door het land wordt verplaatst naar Zuid-Thailand, waar het naar het buitenland wordt gedistribueerd, en meer dan 5 ton ganja is buitgemaakt door de autoriteiten en route door Nakhon Phanom dit jaar.

De massale drugsvangst in de vroege uurtjes zou bestaan ​​uit hoogwaardige marihuana van klasse A met een geschatte straatwaarde van ten minste 10 miljoen baht.


full story by The Thaiger

Gebruikersavatar
erik-kuijpers
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 3377
Lid geworden op: donderdag 11 oktober 2018, 14:32
Locatie: In volgend leven: Frankrijk.

Re: drugshandel

#18 Bericht door erik-kuijpers » zondag 14 november 2021, 08:13

De hele Mekong beveiligen lukt niet en dus is de rivier al eeuwen een smokkelplaats van allerlei spul waaronder drugs. Maar nu de Mekong veel dammen heeft is de waterstand af en toe zo laag dat je zou kunnen lopen naar de overkant.

Nongkhai heeft geen leger-onderdeel. De grensbewaking bestaat uit de Thaise marine en die mannen hebben snelle boten met een groot schiettuig er op, type machinegeweer. Bij iedere staatsgreep zien we de mariniers staan aan de brug met Laos alsof daarvandaan enige vijandige activiteit zou kunnen komen.....

Westelijk van Nongkhai liggen eilandjes in de Mekong en die zijn bij verdrag eigendom van Laos ook als ze dichter bij Thailand liggen. Daar vindt smokkel van o.a. drugs plaats. In Nongkhai ongetwijfeld ook maar daar hebben ze last gehad van Laotiaanse straatbendes die per waterscooter overkwamen om gewone mensen te beroven...

De drugsroute is verlegd; Myanmar is nu te onrustig dus gaat alles naar Laos en dan Thailand of Vietnam in.

Plaats reactie

Terug naar “Nieuws”