Kip met gebakken Thaise noedels {Pad Thai]
Moderator: Loempia
- wpdl
- Volwaardig lid
- Berichten: 2914
- Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
- Locatie: Nakhon Ratchasima
Kip met gebakken Thaise noedels {Pad Thai]
Kip met gebakken Thaise noedels
Pad Thai
INGREDIENTEN
200 gr Thaise rijstnoedels, ca. 5 mm breed
200 gr in plakjes gesneden kipfilet
Marinade voor de kip: 1 tl maïzena opgelost in 2 el sojasaus
4 fijngesneden teentjes knoflook
2 fijngesneden Spaanse pepertjes
250 gr taugé
3 in ringetjes gesneden lenteuitjes
half bosje koriander
50 gr grof gehakte pinda`s of andere noten zoals cashewnoten
50 ml kippenbouillon of water
1/2 tl witte peper
olie om te roerbakken
2 partjes limoen
PAD THAI saus:
3/4 el tamarindepasta opgelost in 50 ml water
2 el vissaus
3 tl chilisaus
3 el bruine suiker
Eenvoudig recept voor een heerlijke Pad Thai.
Het geheim van een goede Pad Thai is het koken, (of juist het niet koken) van de noedels.
Bereidingswijze
Breng in een grote pan water aan de kook.
Haal de pan van het vuur en voeg de rijstnoedels toe.
Laat de noedels zacht worden terwijl je de andere ingediënten klaarmaakt.
Omdat de noedels later nog gebakken worden niet te zacht laten worden.
Afgieten, afspoelen met koud water en apart zetten.
Maak nu de Pad Thai saus: Vermeng alle ingrediënten. (Het lijkt misschien veel suiker, maar het evenwicht met de zure tamarinde maakt deze saus juist zo geweldig).
Snijd de kip in dunne plakjes, leg in een schaaltje, voeg de maïzena en de sojasaus toe en laat even marineren.
Verwarm de olie op een middelhoog vuur in een wok of pan en bak hierin de knoflook en de Spaanse pepertjes zo`n 30 seconden.
Voeg de kip en de marinade toe en bak 0,5 tot 1 minuut.
Als de wok te droog wordt enkele lepels kippenbouillon toevoegen.
Laat bakken tot de kip gaar is. (Ca. 5 minuten).
Voeg de noedels toe en roerbak deze 1 - 2 minuten tot ze gaar zijn.
Als de pan te droog wordt wat olie toevoegen. (Geen water, want dan worden de noedels te zacht).
Voeg de taugé toe en roerbak nog 1 minuut.
Proef of alles op smaak is en voeg eventueel nog wat vissaus toe.
Garneer met gesneden koriander, lenteui en de noten. Sprenkel er wat limoensap overheen.
Voeg naar smaak op het bord nog wat chilisaus toe.
Pad Thai
INGREDIENTEN
200 gr Thaise rijstnoedels, ca. 5 mm breed
200 gr in plakjes gesneden kipfilet
Marinade voor de kip: 1 tl maïzena opgelost in 2 el sojasaus
4 fijngesneden teentjes knoflook
2 fijngesneden Spaanse pepertjes
250 gr taugé
3 in ringetjes gesneden lenteuitjes
half bosje koriander
50 gr grof gehakte pinda`s of andere noten zoals cashewnoten
50 ml kippenbouillon of water
1/2 tl witte peper
olie om te roerbakken
2 partjes limoen
PAD THAI saus:
3/4 el tamarindepasta opgelost in 50 ml water
2 el vissaus
3 tl chilisaus
3 el bruine suiker
Eenvoudig recept voor een heerlijke Pad Thai.
Het geheim van een goede Pad Thai is het koken, (of juist het niet koken) van de noedels.
Bereidingswijze
Breng in een grote pan water aan de kook.
Haal de pan van het vuur en voeg de rijstnoedels toe.
Laat de noedels zacht worden terwijl je de andere ingediënten klaarmaakt.
Omdat de noedels later nog gebakken worden niet te zacht laten worden.
Afgieten, afspoelen met koud water en apart zetten.
Maak nu de Pad Thai saus: Vermeng alle ingrediënten. (Het lijkt misschien veel suiker, maar het evenwicht met de zure tamarinde maakt deze saus juist zo geweldig).
Snijd de kip in dunne plakjes, leg in een schaaltje, voeg de maïzena en de sojasaus toe en laat even marineren.
Verwarm de olie op een middelhoog vuur in een wok of pan en bak hierin de knoflook en de Spaanse pepertjes zo`n 30 seconden.
Voeg de kip en de marinade toe en bak 0,5 tot 1 minuut.
Als de wok te droog wordt enkele lepels kippenbouillon toevoegen.
Laat bakken tot de kip gaar is. (Ca. 5 minuten).
Voeg de noedels toe en roerbak deze 1 - 2 minuten tot ze gaar zijn.
Als de pan te droog wordt wat olie toevoegen. (Geen water, want dan worden de noedels te zacht).
Voeg de taugé toe en roerbak nog 1 minuut.
Proef of alles op smaak is en voeg eventueel nog wat vissaus toe.
Garneer met gesneden koriander, lenteui en de noten. Sprenkel er wat limoensap overheen.
Voeg naar smaak op het bord nog wat chilisaus toe.
Re: Kip met gebakken Thaise noedels {Pad Thai]
jammie jammie....1 van mijn favo-gerechten
De beste eet ik hier 3 km verder in Non Sa-at.......40 baht
De beste eet ik hier 3 km verder in Non Sa-at.......40 baht
-
- Expat
- Berichten: 3813
- Lid geworden op: woensdag 23 december 2015, 03:20
- Locatie: Korat
Re: Kip met gebakken Thaise noedels {Pad Thai]
Kunnen ze mij ook voor wakker maken. Gelukkig heb ik een goeie kok in huis, bij mij houdt het op met gebakken eieren
- wpdl
- Volwaardig lid
- Berichten: 2914
- Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
- Locatie: Nakhon Ratchasima
Re: Kip met gebakken Thaise noedels {Pad Thai]
Mag er ook graag van genieten Heren hoewel het erg kan variëren in smaak.
Wij hebben hier ook ons "dametje' [Pad Thai] er voor een 500 meter hier vandaan.
Lekker hoor 'streetfood' zal er nog een paar plaatsen in Thaise keuken [recept] hoewel ik eigenlijk altijd bij de 'buren' koopt nietwaar
Wij hebben hier ook ons "dametje' [Pad Thai] er voor een 500 meter hier vandaan.
Lekker hoor 'streetfood' zal er nog een paar plaatsen in Thaise keuken [recept] hoewel ik eigenlijk altijd bij de 'buren' koopt nietwaar
- Gardensafari
- Volwaardig lid
- Berichten: 5592
- Lid geworden op: zondag 01 maart 2009, 21:20
- Locatie: Veel te weinig: Saraburi
- Contacteer:
Re: Kip met gebakken Thaise noedels {Pad Thai]
Als ze voor Thai met Nl-aanhang in Nl feestjes bouwen is dit één van de standaardgerechten.
Ook farang die niet van scherp eten houden (en die zijn er in Nl) is dit samen mrt tom yam een prima gerecht. Ken eigenlijk niemand die het niet lust.
Viskoekjes maakt mijn lief minder, wat ze vindt het een hoop gedoe.
Maar in Th eet ze zich het schompes in die dingen. Of op typisch Thaise feesten natuurlijk waar die dingen altijd te koop zijn.
Leuke topics met die gerechten!
Ook farang die niet van scherp eten houden (en die zijn er in Nl) is dit samen mrt tom yam een prima gerecht. Ken eigenlijk niemand die het niet lust.
Viskoekjes maakt mijn lief minder, wat ze vindt het een hoop gedoe.
Maar in Th eet ze zich het schompes in die dingen. Of op typisch Thaise feesten natuurlijk waar die dingen altijd te koop zijn.
Leuke topics met die gerechten!
Knor, knor,
Hans
Steeds vaker wordt in Nederland Dr. Oetker uitgesproken als "Dr. Utker". Ik hoop dat ze dat met koetjesrepen niet gaan doen.
Hans
Steeds vaker wordt in Nederland Dr. Oetker uitgesproken als "Dr. Utker". Ik hoop dat ze dat met koetjesrepen niet gaan doen.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 229
- Lid geworden op: woensdag 06 april 2016, 08:02
- Locatie: Mae Rim - Chiang Mai
- Contacteer:
Re: Kip met gebakken Thaise noedels {Pad Thai]
Hier in San Puloei ook goeie straattentjes te vinden. Wij gaan elke dinsdag en vrijdagmiddag naar een lokale markt en nemen dat dan mee. Moet wel zeggen dat ik de standaard porties (ik geloof dat wij ook 40 baht betalen) een beetje te weinig vind, neem er vaak nog wat bbq kip bij.hanshu schreef:jammie jammie....1 van mijn favo-gerechten
De beste eet ik hier 3 km verder in Non Sa-at.......40 baht
- brake034
- Expat
- Berichten: 3527
- Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 5117
- Lid geworden op: maandag 19 mei 2008, 12:30
Re: Kip met gebakken Thaise noedels {Pad Thai]
Ik moet er zelf aan! Hier geen Thaise in de buurt! Deze ouwe Thaie zal zelf aan de bak moeten, dus ben heel blij met je recepten en bereidingen.
Je moet niet alles geloven wat ze over me zeggen, het is allemaal veel erger!