thaise naam
-
- heeft ervaring
- Berichten: 35
- Lid geworden op: maandag 30 november 2009, 06:36
thaise naam
Hoi mensen, ik kook graag Indonesisch en in veel gerechten moet kerimi noten (candle nuts op zijn engels) het schijnt dat ze in zuid Thailand ook voor komen maar ik heb nog steeds de Thaise benaming niet kunnen achterhalen!
Kan iemand mij verder helpen?
Slamat makan.
Kan iemand mij verder helpen?
Slamat makan.
- Gardensafari
- Volwaardig lid
- Berichten: 5594
- Lid geworden op: zondag 01 maart 2009, 21:20
- Locatie: Veel te weinig: Saraburi
- Contacteer:
Re: thaise naam
http://importfood.com/sprn0701.html
Thaise namen: มะเยา Ma yao (Northern Thailand), โพธิสัตว์ Phothisat (Central Thailand), ปูรัด Pu rat.
Thaise namen: มะเยา Ma yao (Northern Thailand), โพธิสัตว์ Phothisat (Central Thailand), ปูรัด Pu rat.
Knor, knor,
Hans
Steeds vaker wordt in Nederland Dr. Oetker uitgesproken als "Dr. Utker". Ik hoop dat ze dat met koetjesrepen niet gaan doen.
Hans
Steeds vaker wordt in Nederland Dr. Oetker uitgesproken als "Dr. Utker". Ik hoop dat ze dat met koetjesrepen niet gaan doen.
-
- heeft ervaring
- Berichten: 35
- Lid geworden op: maandag 30 november 2009, 06:36
Re: thaise naam
Heel hartelijk bedankt, ik ga morgen op pad, en als alles gelukt is eten we overmorgen peppesan (gestoomde makreel in bananenblad)!
Nogmaals bedankt.
Nogmaals bedankt.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 5117
- Lid geworden op: maandag 19 mei 2008, 12:30
Re: thaise naam
Lekker, heb je een leuk recept?
Je moet niet alles geloven wat ze over me zeggen, het is allemaal veel erger!
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 7521
- Lid geworden op: zondag 15 april 2007, 16:21
- Locatie: Amsterdam
Re: thaise naam
Recept
Pepesan: indonesische makreel (hot)

Bereidingstijd:30-60 minuten Gang:HoofdgerechtKeuken:Indonesische keukenSmaak:PittigTechniek:Bakken in ovenGelegenheid:familiedinerUit eigen keuken:Nee (i)Ingrediënten voor 4 personen
2 hele, gestoomde makrelen (niet gerookt)
Voor de kruidenpasta (boemboe):
100 g gemalen kemirinoten
5 blaadjes djeroek poeroet
1 stengel sereh
1-2 tl ketoembar
1 tl koenjit
5 fijngesnipperde uien
3 uitgeperste teentjes knoflook
1/2 blikje tomatenpuree
1 of meer el sambal oelek
zout
2 el arachideolie
1-2 bananenbladeren of een flink stuk aluminiumfolie
Hulpmiddelen
Vijzel.
Platte ovenschaal.
Wok.
Voorbereiding
Verwam de oven voor op 210 C.
Ontvel de makrelen voorzichtig van buik naar rug. Laat de kop eraan zitten.
Meng alle overige ingrediënten (de boemboe), met uitzondering van de sereh en de djeroek poeroet blaadjes, in een grote vijzel en stamp dit goed fijn tot een smeuige brij.
Bereidingswijze
Leg de bananenbladeren elkaar overlappend naast elkaar (of aluminiumfolie) op een platte ovenschotel, zodat de vissen helemaal ingepakt kunnen worden. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de boemboe samen met de sereh en de djeroek poeroet blaadjes tot de uien net niet bruin worden. Leg 1/3 van de boemboe op de bananenbladeren (of aluminiumfolie) en leg daarop de makrelen. Verdeel over de makrelen de rest van de boemboe en vouw de pakketjes goed dicht, evt. met behulp van satéprikkers. Zet de schaal in de oven en laat het in een half uur gaar en warm worden.
Serveertips
Met witte rijst en allerlei Indonesische groentegerechten te combineren (sambal goreng boontjes, atjar, sajoer lodeh, etc.)
Bron
Mamma's recept.
http://www.smulweb.nl/recepten/1329616/ ... akreel-hot
Pepesan: indonesische makreel (hot)

Bereidingstijd:30-60 minuten Gang:HoofdgerechtKeuken:Indonesische keukenSmaak:PittigTechniek:Bakken in ovenGelegenheid:familiedinerUit eigen keuken:Nee (i)Ingrediënten voor 4 personen
2 hele, gestoomde makrelen (niet gerookt)
Voor de kruidenpasta (boemboe):
100 g gemalen kemirinoten
5 blaadjes djeroek poeroet
1 stengel sereh
1-2 tl ketoembar
1 tl koenjit
5 fijngesnipperde uien
3 uitgeperste teentjes knoflook
1/2 blikje tomatenpuree
1 of meer el sambal oelek
zout
2 el arachideolie
1-2 bananenbladeren of een flink stuk aluminiumfolie
Hulpmiddelen
Vijzel.
Platte ovenschaal.
Wok.
Voorbereiding
Verwam de oven voor op 210 C.
Ontvel de makrelen voorzichtig van buik naar rug. Laat de kop eraan zitten.
Meng alle overige ingrediënten (de boemboe), met uitzondering van de sereh en de djeroek poeroet blaadjes, in een grote vijzel en stamp dit goed fijn tot een smeuige brij.
Bereidingswijze
Leg de bananenbladeren elkaar overlappend naast elkaar (of aluminiumfolie) op een platte ovenschotel, zodat de vissen helemaal ingepakt kunnen worden. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de boemboe samen met de sereh en de djeroek poeroet blaadjes tot de uien net niet bruin worden. Leg 1/3 van de boemboe op de bananenbladeren (of aluminiumfolie) en leg daarop de makrelen. Verdeel over de makrelen de rest van de boemboe en vouw de pakketjes goed dicht, evt. met behulp van satéprikkers. Zet de schaal in de oven en laat het in een half uur gaar en warm worden.
Serveertips
Met witte rijst en allerlei Indonesische groentegerechten te combineren (sambal goreng boontjes, atjar, sajoer lodeh, etc.)
Bron
Mamma's recept.
http://www.smulweb.nl/recepten/1329616/ ... akreel-hot
"Zij die dansen
worden voor gek verklaard
door hen
die de muziek niet horen."
worden voor gek verklaard
door hen
die de muziek niet horen."
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 5117
- Lid geworden op: maandag 19 mei 2008, 12:30
Re: thaise naam
Je bent een schat, bedankt!
Je moet niet alles geloven wat ze over me zeggen, het is allemaal veel erger!
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 7521
- Lid geworden op: zondag 15 april 2007, 16:21
- Locatie: Amsterdam
Re: thaise naam
Is goed Elst.
Kijk even bij quote van de dag.
Ron
Kijk even bij quote van de dag.
Ron

"Zij die dansen
worden voor gek verklaard
door hen
die de muziek niet horen."
worden voor gek verklaard
door hen
die de muziek niet horen."
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 408
- Lid geworden op: zaterdag 23 april 2011, 13:23
Re: thaise naam
Gardensafari schreef:http://importfood.com/sprn0701.html
Thaise namen: มะเยา Ma yao (Northern Thailand), โพธิสัตว์ Phothisat (Central Thailand), ปูรัด Pu rat.
Waar heb je deze Thaise benamingen vandaan? Ik kon ze niet vinden via www.thai-language.com
-
- heeft ervaring
- Berichten: 35
- Lid geworden op: maandag 30 november 2009, 06:36
Re: thaise naam
Elst,
Ik gebruik deze site http://www.kokkieblanda.nl/index.php veel, heerlijke recepten, ik heb net atjar tampoer gemaakt, heerlijk met wat sate en witte rijst.
slamat makan
Ik gebruik deze site http://www.kokkieblanda.nl/index.php veel, heerlijke recepten, ik heb net atjar tampoer gemaakt, heerlijk met wat sate en witte rijst.
slamat makan
- Gardensafari
- Volwaardig lid
- Berichten: 5594
- Lid geworden op: zondag 01 maart 2009, 21:20
- Locatie: Veel te weinig: Saraburi
- Contacteer:
Re: thaise naam
http://www.plantnames.unimelb.edu.au/So ... rites.htmlAshley schreef:Gardensafari schreef:http://importfood.com/sprn0701.html
Thaise namen: มะเยา Ma yao (Northern Thailand), โพธิสัตว์ Phothisat (Central Thailand), ปูรัด Pu rat.
Waar heb je deze Thaise benamingen vandaan? Ik kon ze niet vinden via http://www.thai-language.com
Knor, knor,
Hans
Steeds vaker wordt in Nederland Dr. Oetker uitgesproken als "Dr. Utker". Ik hoop dat ze dat met koetjesrepen niet gaan doen.
Hans
Steeds vaker wordt in Nederland Dr. Oetker uitgesproken als "Dr. Utker". Ik hoop dat ze dat met koetjesrepen niet gaan doen.