Tom yam goong

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

Tom yam goong

#1 Bericht door khonkaen » maandag 14 augustus 2006, 16:07

500 gr grote rauwe garnalen ,
een struikje koriander met wortel,
1/2 theel. zwarte peperkorrels,
300 gr champignons,
3 citroenbladeren,
2 stengels citroengras
1 stukje verse laoswortel 5cm,
4 rode pepertjes,
3 eetl. citroensap,
3 eetl. vissaus.

pel de garnalen en laat het staartje zitten..snijd ze aan de rugzijde open en trek de zwarte darm eruit....
breng de koppen en schalen van de garnalen met een 1/2 liter water aan de kook
wrijf de korianderwortel met de peperkorrels in de vijzel fijn... doe dit bij de bouillon en laat het ca 5 minuten zachtjes koken .. giet de bouillon door een fijne zeef...
halveer de champignons... snij de citroenbladeren in vieren en de citroengrasstengels in stukken van 3cm , en plet ze samen in de vijzel... nij de laoswortel in dunne schijfjes.. laat het ca 2 minuten in de bouillon koken ...voeg de garnalen en de chapignons toe en laat nog 3minuten zachtjes koken ..
snij de pepertjes in ringetjes en doe ze met het citroensap en de vissaus in een schaal ..
schep de soep in de schaal met pepertjes en bestrooi ze met de koriander blaadjes..

in plaats van garnalen kan je ook visfilet en visbouillon nemen ,
dan heb je tom yam pla...

eet smakelijk ,


willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

Gebruikersavatar
Edje
Expat
Expat
Berichten: 2371
Lid geworden op: maandag 28 februari 2005, 19:06
Locatie: Yang Talat / Kalasin

#2 Bericht door Edje » maandag 14 augustus 2006, 18:02

Bij het volgende bezoek sta ik er op dat je dit voor ons klaarmaakt, lijkt me overheerlijk.
Groetjes; Edje

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#3 Bericht door khonkaen » dinsdag 15 augustus 2006, 01:17

afgeproken Ed,
als je 1 of 2 tonnetjes haring voor mij meebrengt...


willem
niets is perfect en niets is blijvend

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”