Thais Ontbijt?

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
gagastorm
Zeer veel ervaring
Zeer veel ervaring
Berichten: 125
Lid geworden op: zondag 21 augustus 2005, 21:37

#16 Bericht door gagastorm » zaterdag 29 juli 2006, 08:37

de mysterieuze vis heet pla raa.. zijn gefermenteerde visjes met zout en wat kleefrijst... dat moet minstens een jaar buiten de koelkast bewaard worden , voor het volledig op smaak is... er komen dan wel wormpjes in , die zich door je lichaam vreten.. dus het verdient aanbeveling om het eerst te koken..
pla raa hoort in elk isaan gerecht met veel chili's .. som tam, met kleine fijngestampte zwarte krabjes , de poo kem,[/quote]

>
je vergeet er bij te vertellen dat deze plaa raa een enorme geur (stank)
heeft...

en ik zou geen enkele westerling aanraden om dit te eten......

heb jij dit al ooit gegeten willem?

groetjes

gaga

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 11600
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Cha-am

#17 Bericht door jumbo » zaterdag 29 juli 2006, 08:43

gagastorm schreef:
jumbo schreef:
Bartje schreef:Een gebakken eitje met brood wordt ook als ontbijt gegeten in Thailand.

Smakelijk
In elk resort, Thai of farang gericht, kan je dat krijgen en toast met jam.
Jammer alleen dat ze het eitje in olie bakken...net zols de omeletten

J
nee hoor jumbo,

in rama garden wordt het in boter gebakken, en juist op de manier zoals
jij het wilt... spiegelei, roerei, omelet met kaas groenten , etc , wordt voor je ogen gebakken terwijl je er op wacht...
als ik eraan terug denk... njam

groetjes

gaga
Gaga

uitzonderingen bevestigen de regel :P

J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum

gagastorm
Zeer veel ervaring
Zeer veel ervaring
Berichten: 125
Lid geworden op: zondag 21 augustus 2005, 21:37

#18 Bericht door gagastorm » zaterdag 29 juli 2006, 09:17

[Gaga

uitzonderingen bevestigen de regel :P

J[/quote]

op deze regel ook :D ?

nou volgende week rond deze tijd zit je aan je eerste nederlandsse ontbijtje................

groetjes

gaga

Gebruikersavatar
Jim
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6941
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
Locatie: Planet Earth

#19 Bericht door Jim » zaterdag 29 juli 2006, 09:21

yup, een lekkere thai omelet met kenompang ping (ook wel bekend als toos).
Laatst gewijzigd door Jim op zaterdag 29 juli 2006, 09:22, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 11600
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Cha-am

#20 Bericht door jumbo » zaterdag 29 juli 2006, 09:22

gagastorm schreef:[Gaga

uitzonderingen bevestigen de regel :P

J
op deze regel ook :D ?

nou volgende week rond deze tijd zit je aan je eerste nederlandsse ontbijtje................

groetjes

gaga[/quote]

grof volkoren met rosbief en paardenmetworst, mmmm

J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#21 Bericht door khonkaen » zondag 30 juli 2006, 03:26

ik eet het ook wel eens , gaga, als mijn vrouw som tam maakt van papaya uit eigen tuin .. het hoort er nou eenmaal in...net zo goed als wat chili's

maar geuren zijn subjectief , ik heb er geen moeite mee




willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

gagastorm
Zeer veel ervaring
Zeer veel ervaring
Berichten: 125
Lid geworden op: zondag 21 augustus 2005, 21:37

#22 Bericht door gagastorm » zondag 30 juli 2006, 03:34

khonkaen schreef:ik eet het ook wel eens , gaga, als mijn vrouw som tam maakt van papaya uit eigen tuin .. het hoort er nou eenmaal in...net zo goed als wat chili's

maar geuren zijn subjectief , ik heb er geen moeite mee




willem, nederthai
som tam vind ik best lekker , als hij ped nid noi is, maar dan zonder pla raa (stinkvis)... :oops:

trouwens willem, nogmaals bedankt voor de goeie raad van september
vorig jaar... wij gaan voor de grote stap....

groetjes

gaga

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 11600
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Cha-am

#23 Bericht door jumbo » zondag 30 juli 2006, 06:09

gagastorm schreef:de mysterieuze vis heet pla raa.. zijn gefermenteerde visjes met zout en wat kleefrijst... dat moet minstens een jaar buiten de koelkast bewaard worden , voor het volledig op smaak is... er komen dan wel wormpjes in , die zich door je lichaam vreten.. dus het verdient aanbeveling om het eerst te koken..
pla raa hoort in elk isaan gerecht met veel chili's .. som tam, met kleine fijngestampte zwarte krabjes , de poo kem,
>
je vergeet er bij te vertellen dat deze plaa raa een enorme geur (stank)
heeft...

en ik zou geen enkele westerling aanraden om dit te eten......

heb jij dit al ooit gegeten willem?

groetjes

gaga[/quote]

Pla raa is ansjovis.....


J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum

gagastorm
Zeer veel ervaring
Zeer veel ervaring
Berichten: 125
Lid geworden op: zondag 21 augustus 2005, 21:37

#24 Bericht door gagastorm » zondag 30 juli 2006, 08:10

gaga[/quote]

Pla raa is ansjovis.....


J[/quote]

nou als jij bedoelt dat ansjovis een jaar buiten ligt te rijpen ("rotten")
.............
ansjovis eet ik...
maar pla raa durf ik niet aan met mijn westers maagje...

maar misschien een goed idee, als vervanger voor t originele hier ansjovis gebruiken....????????
zal mijn liefste blij zijn...

groetjes

gaga

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 11600
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Cha-am

#25 Bericht door jumbo » zondag 30 juli 2006, 08:30

J[/quote]

nou als jij bedoelt dat ansjovis een jaar buiten ligt te rijpen ("rotten")
.............
ansjovis eet ik...
maar pla raa durf ik niet aan met mijn westers maagje...

maar misschien een goed idee, als vervanger voor t originele hier ansjovis gebruiken....????????
zal mijn liefste blij zijn...

groetjes

gaga[/quote]

Nee :P , ik bedoel dat pra raa hetzelfde is als de ons bekende ansjovis. Het ligt een tijd te marineren, maar is dezelfde (wat groter) als de 'onze',
wellicht kan je je vriendin ermee verrassen, maar ik denk dat zedelfde bedenkingen heeft als jij....

J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum

Gast

#26 Bericht door Gast » zondag 30 juli 2006, 08:47

jumbo schreef:J

Nee :P , ik bedoel dat pra raa hetzelfde is als de ons bekende ansjovis. Het ligt een tijd te marineren, maar is dezelfde (wat groter) als de 'onze',
wellicht kan je je vriendin ermee verrassen, maar ik denk dat zedelfde bedenkingen heeft als jij....

J[/quote]

meen je echt dat het principe van ansjovis en pla raa t zelfde is?
ik had serieus wat (hygienische en reuk) bedenkingen erover...
cfr wormpjes enzo...

in april was ik met mijn vriendin naar de belgische kust geweest
en noordzeegarnalen gekocht...(ongepeld) vond ze geweldig
oh, jullie hebben isaan food... :D
ik at de garnalen gepeld... zij ongepeld... :D
verschillen zijn soms net zo groot als je ze zelf maakt

haa wan... ik tel verder af..... :oops:

groetjes

gaga

gagastorm
Zeer veel ervaring
Zeer veel ervaring
Berichten: 125
Lid geworden op: zondag 21 augustus 2005, 21:37

#27 Bericht door gagastorm » zondag 30 juli 2006, 08:55

Anonymous schreef:
jumbo schreef:J

Nee :P , ik bedoel dat pra raa hetzelfde is als de ons bekende ansjovis. Het ligt een tijd te marineren, maar is dezelfde (wat groter) als de 'onze',
wellicht kan je je vriendin ermee verrassen, maar ik denk dat zedelfde bedenkingen heeft als jij....

J
meen je echt dat het principe van ansjovis en pla raa t zelfde is?
ik had serieus wat (hygienische en reuk) bedenkingen erover...
cfr wormpjes enzo...

in april was ik met mijn vriendin naar de belgische kust geweest
en noordzeegarnalen gekocht...(ongepeld) vond ze geweldig
oh, jullie hebben isaan food... :D
ik at de garnalen gepeld... zij ongepeld... :D
verschillen zijn soms net zo groot als je ze zelf maakt

haa wan... ik tel verder af..... :oops:

groetjes

gaga[/quote]

sorry dit was ikke - vergeten in te loggen

gaga

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 11600
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Cha-am

#28 Bericht door jumbo » zondag 30 juli 2006, 09:01

meen je echt dat het principe van ansjovis en pla raa t zelfde is?
ik had serieus wat (hygienische en reuk) bedenkingen erover...
cfr wormpjes enzo...

in april was ik met mijn vriendin naar de belgische kust geweest
en noordzeegarnalen gekocht...(ongepeld) vond ze geweldig
oh, jullie hebben isaan food... :D
ik at de garnalen gepeld... zij ongepeld... :D
verschillen zijn soms net zo groot als je ze zelf maakt

haa wan... ik tel verder af..... :oops:

groetjes

gaga[/quote]

yep, hetzelfde principe
mijn vriendin vond de garnalen wel wat klein,maar wel smakelijk en het zijn natuurlijk zoutwatergarnalen, waar de garnalen hier voornamelijk zoetwatergarnalen zijn en dat is toch een smaakverschil, dacht ik....
Hier eten ze vaak de garnalen rauw, en ze worden voor de smaak gekookt met de 'behuizing' en soms eet ze de garnalen inclusief de behuizing op (calcium....)
ik prefereer ze te pellen, zoals 'thuis'
Inderdaad nog 5 dagen....hehe
J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”