willem's kerry krab..

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

willem's kerry krab..

#1 Bericht door khonkaen » dinsdag 21 februari 2006, 16:23

voor 2 personen,

1 kg verse mannelijke , blauwe zeekrab..
1 uitje ,
10 tenen knoflook ,
selderij
kerrypoeder..
2 tlp lichte sojasaus
2 tlp oestersaus
1/2 ltr bouillon
2 elp olie


was de krabben , maak ze schoon en breek ze in 4en , kneus de scharen
kneus de knoflook ,
snij de selderij en de ui

zet een wok op middelhoog vuur , als de olie heet is, fruit dan de knof en de ui glazig..
doe de krab , bouillon , selderij ,soja- en oestersaus, kerrypoeder naar smaak erbij en ga een minuut of 10 roerbakken , tot de krabben rood en gaar zijn ..
doe het gas uit
en eet smakelijk




willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”