visballen

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
dirk
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 707
Lid geworden op: maandag 30 mei 2005, 16:56
Locatie: Phayao
Contacteer:

visballen

#1 Bericht door dirk » zondag 20 november 2005, 18:26

Tot nu toe kopen wij altijd de visballen in de diverse winkels.
Maar aangezien ik wel eens vis en vaak een goed maaltje vis meeneem, wil ik toch eens vragen of er een recept is om visballen te maken.
Mijn vrouw staat klaar om te beginnen.
Als we ooit terug in de tijd kunnen reizen, waarom worden we dan nog niet bezocht door mensen uit de toekomst?

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

visballen

#2 Bericht door henkypenky » maandag 21 november 2005, 16:21

dirk schreef:kopen wij altijd de visballen in de diverse winkels.....
.....aangezien ik wel eens vis en vaak een goed maaltje vis meeneem, wil ik toch eens vragen of er een recept is om visballen te maken
sorry hoor , maar bedoel je die bleke ballekes of de ' tod man pla ' vis-koekjes die in olie worden gebakken en geserveerd met pittige komkommersla ?
de laatste heb ik al gemaakt .

Gebruikersavatar
dirk
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 707
Lid geworden op: maandag 30 mei 2005, 16:56
Locatie: Phayao
Contacteer:

#3 Bericht door dirk » maandag 21 november 2005, 17:49

Ik bedoel die bleke ballekes, zoals jullie zo mooi zeggen. Er trouwens ook licht bruine visballekes.
Als we ooit terug in de tijd kunnen reizen, waarom worden we dan nog niet bezocht door mensen uit de toekomst?

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

thais ?

#4 Bericht door henkypenky » dinsdag 22 november 2005, 13:18

dirk schreef:Ik bedoel die bleke ballekes, zoals jullie zo mooi zeggen. Er trouwens ook licht bruine visballekes.
ik ken die bleekscheten maar ben er niet echt gek op . maak ze dus ook mooi niet :D
de in olie gebakken viskoekjes wel .
zijn die jij bedoelt eigenlijk wel thais ?
ik dacht eerder dat het iets uit de chinese keuken was maar ben niet zeker .

Gebruikersavatar
dirk
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 707
Lid geworden op: maandag 30 mei 2005, 16:56
Locatie: Phayao
Contacteer:

#5 Bericht door dirk » dinsdag 22 november 2005, 21:31

Visballen hebben ze in heel zuid oost Azië, dus het is niet erg Thais.
In de Chinese keuken zijn ze dus ook.
Ik bedoel de visballen die je samen met de noodles eet. Vind ze best lekker, maar smaken verschillen.
Nu weet ik wel zo'n beetje wat er in een visbal gaat, maar het gaat me meer om de hoeveelheden.
In Chon Buri staat er een hele grote fabriek die alleen maar visballetjes maakt.
Als we ooit terug in de tijd kunnen reizen, waarom worden we dan nog niet bezocht door mensen uit de toekomst?

Bartje

#6 Bericht door Bartje » dinsdag 22 november 2005, 21:57

Zit er ook vis in die balletjes buiten de garnalenschroot en eierdooier?

Gebruikersavatar
dirk
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 707
Lid geworden op: maandag 30 mei 2005, 16:56
Locatie: Phayao
Contacteer:

#7 Bericht door dirk » woensdag 23 november 2005, 18:53

Bartje schreef:Zit er ook vis in die balletjes buiten de garnalenschroot en eierdooier?
In een heleboel Nederlandse producten zit slachtafval, van darmen tot oren. Bijna iedereen vind het heerlijk (frikadellen, leverworst bv).
En in die visballetjes zit ook vis.
Als we ooit terug in de tijd kunnen reizen, waarom worden we dan nog niet bezocht door mensen uit de toekomst?

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

singapore

#8 Bericht door henkypenky » vrijdag 25 november 2005, 13:47

dirk schreef:Visballen hebben ze in heel zuid oost Azië, dus het is niet erg Thais.
In de Chinese keuken zijn ze dus ook.
Ik bedoel de visballen die je samen met de noodles eet. Vind ze best lekker, maar smaken verschillen.
Nu weet ik wel zo'n beetje wat er in een visbal gaat, maar het gaat me meer om de hoeveelheden.
In Chon Buri staat er een hele grote fabriek die alleen maar visballetjes maakt.
menig keer herproefd maar die ik eens in singapore kreeg waren de enigen die me lekker smaakten .
ga ze voor je opzoeken in een van mijn andere kookboeken want in het thaise stonden ze dus niet .
zal het dan hier alsnog plaatsen .
live and let live !

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”