Kookschool

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Túk-Túk
heeft ervaring
heeft ervaring
Berichten: 37
Lid geworden op: woensdag 20 juli 2005, 10:39
Contacteer:

Kookschool

#1 Bericht door Túk-Túk » donderdag 10 november 2005, 12:19

Op het web zijn talloze kookscholen in Chiang Mai te vinden. Baan Thai, Chiang Mai Cookery School, Smart Cook etc. Welke kookschool is een aanrader?

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

meekoken

#2 Bericht door henkypenky » donderdag 10 november 2005, 14:03

ik hoorde vorig jaar in chiang-mai dat je daar in de plaatselijk hotelschool als gast een dag of langer kunt komen meekijken en meekoken tegen betaling . een paar westerse toeristen deden er zeer enthousiast over .
ik heb helaas geen details .
misschien weet iemand hier op het forum meer en heeft een adres ?
live and let live !

Martijn J
Zeer veel ervaring
Zeer veel ervaring
Berichten: 120
Lid geworden op: vrijdag 06 mei 2005, 10:24

#3 Bericht door Martijn J » vrijdag 11 november 2005, 08:47

Ben in januari een dagje meegeweest met de Chiang Mai Cookery School en was er erg tevreden over!

Gebruikersavatar
Edje
Expat
Expat
Berichten: 2371
Lid geworden op: maandag 28 februari 2005, 19:06
Locatie: Yang Talat / Kalasin

#4 Bericht door Edje » vrijdag 11 november 2005, 18:55

Martijn J schreef:Ben in januari een dagje meegeweest met de Chiang Mai Cookery School en was er erg tevreden over!
Dus na één dag cookery school heb je de Thaise kookkunsten onder de knie?
Groetjes; Edje

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

#5 Bericht door henkypenky » zaterdag 12 november 2005, 10:22

Edje schreef:
Martijn J schreef:Ben in januari een dagje meegeweest met de Chiang Mai Cookery School en was er erg tevreden over!
Dus na één dag cookery school heb je de Thaise kookkunsten onder de knie?
nou zeg , dat staat er toch helemaal niet :)
maar ik kan me voorstellen dat je na een dag meelopen meer leert dan een dag in een thais kookboek rondsnuffelen want uiteindelijk kom je bij thais koken altijd weer op een paar basisingredienten terecht , plus green of red curry of met een soort vlees of vis of vegetarisch .
na zo'n dag cookery school lijkt mij ( en hoorde ik ook van mijn kennis die dus en driedaags kennismakingsprogramma volgde ) dat je al wel genoeg weet om zelf aan de hand van recepten verder te borduren eerst met eenvoudige en later met moeilijkere bereidingen .

Martijn J
Zeer veel ervaring
Zeer veel ervaring
Berichten: 120
Lid geworden op: vrijdag 06 mei 2005, 10:24

#6 Bericht door Martijn J » zaterdag 12 november 2005, 11:34

Edje schreef:
Martijn J schreef:Ben in januari een dagje meegeweest met de Chiang Mai Cookery School en was er erg tevreden over!
Dus na één dag cookery school heb je de Thaise kookkunsten onder de knie?
Inderdaad Edje goed lezen en niet zomaar tot conclusies komen die er niet staan. Het enige wat ik wilde aangeven is dat ik erg tevreden was over die dag. Het werd erg goed uitgelegd, prettige begeleiding en een mooie locatie. Ik zeg niet dat ik na een dag topkok ben geworden, maar weet in in ieder geval nu wel hoe enkele gerechten, waaronder een aantal curry's kunnen worden gemaakt. Gewoon leuk dus!

Peerke
heeft ervaring
heeft ervaring
Berichten: 33
Lid geworden op: maandag 14 maart 2005, 20:55
Locatie: Langenboom
Contacteer:

#7 Bericht door Peerke » vrijdag 16 december 2005, 03:26

Chiang Mai Cookery School was erg perfect, aldus mijn bescheiden mening.
Het bijbehorende restaurant "the Wok" is erg goed.
Dit is in Chang Mai algemeen bekend.
Als je daar van te voren gaat eten, krijg je een indruk van de gerechten en de inhoud van de cursus.
Dan kun je daarna beslissen of je het iets vind.....of niet.
Wij hebben zelf al 3 x een kookcursus daar gevolgd en die was gewoon goed.
Of je daarna een echte Thaise kok word, ligt aan heel veel andere dingen.

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”