Waarom eten we graag pittig
Moderator: Loempia
-
- Expat
- Berichten: 1474
- Lid geworden op: woensdag 31 oktober 2007, 07:28
- jumbo
- Expat
- Berichten: 11697
- Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
- Locatie: Cha-am
Re: Waarom eten we graag pittig
hmmmm, er zijn duidelijk wel kruiden/pepers, al dan niet gemengd, die een specifieke smaak met zich meebrengen
Denk aan sambal (goreng) / Nam Prik, of japaleno peppers..... zit toch een smaak aan
En je kan het zo heet maken als je wilt
Ik ben van Indische komaf, opgegroeid met een heel scala aan verschillende sambals, al dan niet home made
Thai food is pittig maar niet zo spicy als Indo eten.. uiteraard kan je zaken ze spicy maken als je wilt...
Een van de best smakende sauzen hier vind ik Nam Prik Kapi wat vergelijkbaar is met Sambal Trassi
Gemaakt van wat wij rawit, de kleine pepers, noemen, kan erg pittig zijn voor de niet kenners
Heerlijk bij de Pla Tu.....
Denk aan sambal (goreng) / Nam Prik, of japaleno peppers..... zit toch een smaak aan
En je kan het zo heet maken als je wilt
Ik ben van Indische komaf, opgegroeid met een heel scala aan verschillende sambals, al dan niet home made
Thai food is pittig maar niet zo spicy als Indo eten.. uiteraard kan je zaken ze spicy maken als je wilt...
Een van de best smakende sauzen hier vind ik Nam Prik Kapi wat vergelijkbaar is met Sambal Trassi
Gemaakt van wat wij rawit, de kleine pepers, noemen, kan erg pittig zijn voor de niet kenners
Heerlijk bij de Pla Tu.....
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum
- foppo
- Volwaardig lid
- Berichten: 562
- Lid geworden op: zondag 09 juni 2013, 13:24
- Locatie: WarinChamrap
Re: Waarom eten we graag pittig
Al die kruiden en pittigheid waren oorspronkelijk bedoeld om de producten beter te beschermen tegen bederf en langer houdbaar te maken in warme landen.
Hoe zwaarder gekruid hoe argwanender ik ben of datgene wat mij wordt voorgeschoteld wel vers respectievelijk niet bedorven is.
Ook bij de supermarkt heb ik herhaaldelijk "verse" vlees- en kip producten met "vandaag verpakt" en tot "overmorgen houdbaar" aangetroffen die eenmaal thuis en uitgepakt behoorlijk op het aanrecht lagen te stinken en voor mij gelijk het hondenvoer in konden.
Maar....als je er flink wat kruiden en hete pepers op doet...tja, dan proef je toch niet meer wat je eet dus dan maakt het verder ook niet uit.
Hoe zwaarder gekruid hoe argwanender ik ben of datgene wat mij wordt voorgeschoteld wel vers respectievelijk niet bedorven is.
Ook bij de supermarkt heb ik herhaaldelijk "verse" vlees- en kip producten met "vandaag verpakt" en tot "overmorgen houdbaar" aangetroffen die eenmaal thuis en uitgepakt behoorlijk op het aanrecht lagen te stinken en voor mij gelijk het hondenvoer in konden.
Maar....als je er flink wat kruiden en hete pepers op doet...tja, dan proef je toch niet meer wat je eet dus dan maakt het verder ook niet uit.
- wpdl
- Volwaardig lid
- Berichten: 2985
- Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
- Locatie: Nakhon Ratchasima
Re: Waarom eten we graag pittig
Al Bundy van 'all in the family' wist altijd te vertellen dat je regelmatig een lekkere vette gore hamburger moest eten om je broodnodige weerstand op te bouwen in deze slechte wereld.
En gelijk had die natuurlijk.
Inleiding kruidentuin gids
En gelijk had die natuurlijk.
Inleiding kruidentuin gids