visumvrijstelling 45 dagen verlenging?

Post hier al je vragen voor Visa voor Thailand.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
wpdl
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2482
Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
Locatie: Nakhon Ratchasima Hua Thale

visumvrijstelling 45 dagen verlenging?

#1 Bericht door wpdl » dinsdag 17 januari 2023, 04:51

Thailand is van plan om visumvrije verblijven van 45 dagen tot het einde van het jaar te verlengen

De Tourism Authority of Thailand zal voorstellen om de visumvrijstelling van 45 dagen bij aankomst te verlengen tot het einde van het jaar om het toerisme te stimuleren .
In september vorig jaar keurde het Thaise kabinet de tijdelijke verlenging van visa on arrival en visumvrijstelling on arrival voor het hoogseizoen goed.
Tussen 1 oktober 2022 - 31 maart 2023 komen buitenlandse toeristen die in Thailand aankomen in aanmerking om als volgt in het koninkrijk te verblijven, afhankelijk van hun paspoortland.

* Visa on Arrival-verblijven worden verlengd van 15 dagen naar 30 dagen. Paspoorthouders uit 19 landen komen in aanmerking voor Visa on Arrival.

* Visumvrijstellingsverblijven voor paspoorthouders uit 64 landen die bilaterale overeenkomsten met Thailand hebben, worden verlengd van 30 dagen naar 45 dagen.

Thailand overtrof zijn doelstelling van 10 miljoen toeristen in 2022 en verwelkomde in totaal 11,5 miljoen, wat de TAT grotendeels toeschrijft aan het verlengde visum bij aankomst / visumvrijstellingsbeleid van Thailand.

Vorig jaar voorspelde de TAT dat een langer verblijf toeristen zou aansporen om gemiddeld vijf dagen langer in Thailand te blijven. Als elke toerist 4000 - 5000 baht per dag uitgeeft, is dat een extra 20.000 baht die per toerist in de economie wordt gepompt voor elke reis naar Thailand.

Verlengde verblijven zijn van vitaal belang geweest voor het genereren van inkomsten uit toerisme, waardoor de Thaise toeristenindustrie zich tot de snelst herstellende in Zuidoost-Azië na de pandemie heeft bewogen. Maar er is nog een weg te gaan om volledig te herstellen.

Om deze reden heeft de TAT voorgesteld om het visum bij aankomst / visumvrijstelling bij aankomst te verlengen om hun doel van 25 miljoen buitenlandse aankomsten in Thailand in 2023 te helpen bereiken.

Langere verblijven in het Koninkrijk zijn dit jaar vooral populair bij Russen, waarbij het aantal Russische aankomsten in Thailand tussen september en december verzevenvoudigd is. Russen hebben de neiging om voor een langer verblijf in Thailand te kiezen om te ontsnappen aan de bittere Baltische winters thuis, wat mogelijk is gemaakt door de terugkeer van directe vluchtdiensten tussen de twee naties.

Nu China eindelijk zijn grenzen heeft geopend, zal het lokken van Chinese toeristen - die ooit de statistieken van buitenlandse aankomsten domineerden - terug naar het koninkrijk worden gelokt, ook van vitaal belang voor de TAT om zijn doel te bereiken.

Het toegenomen toerisme zal echter niet worden gefaciliteerd tenzij luchtvaartmaatschappijen vluchten stimuleren . De TAT is in gesprek met luchtvaartmaatschappijen om de vluchtfrequentie en routes naar Thailand te verhogen om ruimte te maken voor meer toeristen.

De TAT heeft onlangs onthuld dat het tegen 2025 hoopt het aantal buitenlandse aankomsten te verhogen tot 80 miljoen per jaar – dubbele cijfers vóór de pandemie.

Bron leah by the Thaiger

Plaats reactie

Terug naar “Visa Thailand”