visumvrijstelling 45 dagen verlenging?

Post hier al je vragen voor Visa voor Thailand.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
wpdl
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2885
Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
Locatie: Nakhon Ratchasima

visumvrijstelling 45 dagen verlenging?

#1 Bericht door wpdl » dinsdag 17 januari 2023, 04:51

Thailand is van plan om visumvrije verblijven van 45 dagen tot het einde van het jaar te verlengen

De Tourism Authority of Thailand zal voorstellen om de visumvrijstelling van 45 dagen bij aankomst te verlengen tot het einde van het jaar om het toerisme te stimuleren .
In september vorig jaar keurde het Thaise kabinet de tijdelijke verlenging van visa on arrival en visumvrijstelling on arrival voor het hoogseizoen goed.
Tussen 1 oktober 2022 - 31 maart 2023 komen buitenlandse toeristen die in Thailand aankomen in aanmerking om als volgt in het koninkrijk te verblijven, afhankelijk van hun paspoortland.

* Visa on Arrival-verblijven worden verlengd van 15 dagen naar 30 dagen. Paspoorthouders uit 19 landen komen in aanmerking voor Visa on Arrival.

* Visumvrijstellingsverblijven voor paspoorthouders uit 64 landen die bilaterale overeenkomsten met Thailand hebben, worden verlengd van 30 dagen naar 45 dagen.

Thailand overtrof zijn doelstelling van 10 miljoen toeristen in 2022 en verwelkomde in totaal 11,5 miljoen, wat de TAT grotendeels toeschrijft aan het verlengde visum bij aankomst / visumvrijstellingsbeleid van Thailand.

Vorig jaar voorspelde de TAT dat een langer verblijf toeristen zou aansporen om gemiddeld vijf dagen langer in Thailand te blijven. Als elke toerist 4000 - 5000 baht per dag uitgeeft, is dat een extra 20.000 baht die per toerist in de economie wordt gepompt voor elke reis naar Thailand.

Verlengde verblijven zijn van vitaal belang geweest voor het genereren van inkomsten uit toerisme, waardoor de Thaise toeristenindustrie zich tot de snelst herstellende in Zuidoost-Azië na de pandemie heeft bewogen. Maar er is nog een weg te gaan om volledig te herstellen.

Om deze reden heeft de TAT voorgesteld om het visum bij aankomst / visumvrijstelling bij aankomst te verlengen om hun doel van 25 miljoen buitenlandse aankomsten in Thailand in 2023 te helpen bereiken.

Langere verblijven in het Koninkrijk zijn dit jaar vooral populair bij Russen, waarbij het aantal Russische aankomsten in Thailand tussen september en december verzevenvoudigd is. Russen hebben de neiging om voor een langer verblijf in Thailand te kiezen om te ontsnappen aan de bittere Baltische winters thuis, wat mogelijk is gemaakt door de terugkeer van directe vluchtdiensten tussen de twee naties.

Nu China eindelijk zijn grenzen heeft geopend, zal het lokken van Chinese toeristen - die ooit de statistieken van buitenlandse aankomsten domineerden - terug naar het koninkrijk worden gelokt, ook van vitaal belang voor de TAT om zijn doel te bereiken.

Het toegenomen toerisme zal echter niet worden gefaciliteerd tenzij luchtvaartmaatschappijen vluchten stimuleren . De TAT is in gesprek met luchtvaartmaatschappijen om de vluchtfrequentie en routes naar Thailand te verhogen om ruimte te maken voor meer toeristen.

De TAT heeft onlangs onthuld dat het tegen 2025 hoopt het aantal buitenlandse aankomsten te verhogen tot 80 miljoen per jaar – dubbele cijfers vóór de pandemie.

Bron leah by the Thaiger

Gebruikersavatar
wpdl
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2885
Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
Locatie: Nakhon Ratchasima

Re: visumvrijstelling 45 dagen verlenging?

#2 Bericht door wpdl » maandag 03 april 2023, 02:11

Thailand's 45-dagen visumvrijstelling is terug naar 30 dagen

Thailands visumvrijstelling van 45 dagen is teruggebracht tot 30 dagen voor bezoekers van het koninkrijk uit een lijst van ongeveer 60 landen.

Vanaf 1 april (eergisteren) krijgen bezoekers van het vasteland van Europa, het VK, de VS, Australië, Saoedi-Arabië en andere landen alleen een verblijf van 30 dagen in Thailand als ze ervoor kiezen het land binnen te komen zonder voorafgaand visum, aangezien de visumvrijstelling van 45 dagen officieel voorbij is.

Deze beleidswijziging is een herziening van de eerdere regelgeving die van kracht was vóór 1 oktober 2022, toen de vrijstelling van 45 dagen werd ingevoerd als tijdelijke maatregel om meer toeristen aan te trekken tot eind maart 2023.

De annulering van de visumvrijstelling voor 45 dagen zal waarschijnlijk gevolgen hebben voor veel reizigers die van plan zijn Thailand te bezoeken en langer dan 30 dagen te blijven.

De Tourism Authority of Thailand (TAT) heeft hard geprobeerd om het visum voor 45 dagen te verlengen, maar toeristen uit zo'n 60 landen die zonder visum naar binnen mogen, krijgen geen verblijf van 45 dagen meer. Ze hebben echter nog steeds de mogelijkheid om hun verblijf eenmaal met nog eens 30 dagen te verlengen als ze door de immigratiedienst gaan. Dit betekent dat ze maximaal 60 dagen in plaats van 75 dagen door het land kunnen toeren.

Visumvrije landen krijgen ook een andere mogelijkheid om een ​​bijtelling van 30 dagen te krijgen als ze het land verlaten en daarna kort terugkeren. Landgrensoverschrijding kunnen echter slechts twee keer per kalenderjaar worden gedaan. Hoewel er geen officiële toegangsbeperkingen per vliegtuig zijn, kunnen immigratieambtenaren toeristen de toegang weigeren als zij het nodig achten dat individuen vooraf een formeel visum van een Thaise ambassade verkrijgen.

Ondertussen is de visa-on-arrival-periode, die werd verlengd van 15 naar 30 dagen, afgelopen en teruggekeerd naar 15 dagen voor landen die als visa bij aankomst worden beschouwd.

De Thaise regering heeft de wijziging nog niet officieel aangekondigd, maar zal dat naar verwachting doen na de kabinetsvergadering van dinsdag.

De TAT is naar verluidt van plan om na de algemene verkiezingen de nieuwe regering te benaderen om mogelijk het visumprogramma opnieuw te wijzigen om meer toeristen aan te trekken. Sommige politieke analisten merkten op sociale media op dat, nu het parlement momenteel is ontbonden en de regering tot de algemene verkiezingen in mei een demissionaire positie bekleedt, het misschien te moeilijk was om een ​​manier te vinden om het programma legaal te verlengen. Daarom mocht de oorspronkelijk geplande einddatum van het programma verstrijken.
[/b]

Bron Tara Abhasakun The Thaiger

Plaats reactie

Terug naar “Visa Thailand”