Zeldzame orchideeën in bloei

Alles over bloemetjes, beestjes en plantjes.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
wpdl
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2434
Lid geworden op: zondag 05 maart 2017, 07:23
Locatie: Nakhon Ratchasima Hua Thale

Zeldzame orchideeën in bloei

#1 Bericht door wpdl » donderdag 11 augustus 2022, 09:14

Toeristen kunnen deze maand zeldzame orchideeën in bloei zien bij de waterval in Noord-Thailand.

Dit is het seizoen waarin een zeldzame orchideeënsoort bloeit in het noorden van Thailand. De orchideeënsoort habenaria janellehayneiana staat in volle bloei bij de Man Daeng-waterval in het Hin Rong Kla National Park. Het park ligt in de noordelijke provincie Phitsanulok in Thailand.

De bloemen groeien op de rotsen rond de waterval, waardoor een kleurrijk landschap ontstaat. De unieke orchideeënsoort staat elk jaar in augustus in volle bloei, hoewel er later in de maand maar weinig zullen zijn, volgens Phitsanulok's Protected Area Regional Office 11.

Toegangsprijzen kunnen variëren op basis van Thais en buitenlands staatsburgerschap, evenals leeftijd. Iedereen die geïnteresseerd is in het zien van de levendige bloesems, kan contact opnemen met het bezoekerscentrum van het Phu Hin Rong Kla National Park via 081-5965977 voor meer informatie over toegangsprijzen, planning en andere informatie.

Het kantoor van het park waarschuwt dat de rotsen bij de waterval glad zijn. Het adviseert toeristen om hun eigen maaltijden, water, regenjassen, sportschoenen en anti-bloedzuigersokken mee te nemen.

De orchidee is de nationale bloem van Thailand. Het koninkrijk herbergt 1500 verschillende orchideeën. Ze groeien in het wild in de oerwouden en bossen van Thailand, maar je kunt ze zelfs langs de kant van de weg zien groeien.

Daarnaast is het land de grootste orchideeënexporteur ter wereld. Het koninkrijk exporteert ongeveer 45% van zijn orchideeën het land uit, terwijl de rest op de binnenlandse markt aan de lokale bevolking wordt verkocht.


By Tara Abhasakun, Author at Thaiger

Plaats reactie

Terug naar “Natuur”