Zure bommen, Thaise augurken.....
Moderator: Loempia
- De Beweerder
- Expat
- Berichten: 1737
- Lid geworden op: dinsdag 25 oktober 2005, 22:57
- Locatie: Nakhon Ratchasima
Re: Zure bommen, Thaise augurken.....
Wil je eens een foto plaatsen? Hoe zien de potten met inhoud eruit?
Verkleuren de komkommertjes ook?
Moeten ze in de koelkast of alleen donker?
Verkleuren de komkommertjes ook?
Moeten ze in de koelkast of alleen donker?
A millionaire in free time, can not save time only use
- brake034
- Expat
- Berichten: 3527
- Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51
Re: Zure bommen, Thaise augurken.....
De twee grote potten was de eerste batch die ik op zout had gezet.
De middelgrote pot en de kleine pot de tweede batch, vrij naar onderstaande recepten.
De eerste batch is wat geel gekleurd en duidelijk "slappe hap" maar ik wacht het resultaat even af.
De tweede batch is originele kleur gebleven.
Type weckpotten staan in een kast, relatief koel en donker. De kleinste pot staat in de koelkast.
Marcel
- De Beweerder
- Expat
- Berichten: 1737
- Lid geworden op: dinsdag 25 oktober 2005, 22:57
- Locatie: Nakhon Ratchasima
Re: Zure bommen, Thaise augurken.....
Leuk experiment , goeie foto !
Bedankt voor het delen van je informatie .
Als ik mosterdzaad heb gevonden ga ik ook een poging wagen.
houd ons op de hoogte aub.
Bedankt voor het delen van je informatie .
Als ik mosterdzaad heb gevonden ga ik ook een poging wagen.
houd ons op de hoogte aub.
A millionaire in free time, can not save time only use
- brake034
- Expat
- Berichten: 3527
- Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51
Re: Zure bommen, Thaise augurken.....
Mosterdzaad koop ik meestal bij de Makro.
In dit geval had ik geen voorraad meer, volgende keer
In dit geval had ik geen voorraad meer, volgende keer
Marcel
- jumbo
- Expat
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
- Locatie: Cha-am
Re: Zure bommen, Thaise augurken.....
brake034 schreef:
De twee grote potten was de eerste batch die ik op zout had gezet.
De middelgrote pot en de kleine pot de tweede batch, vrij naar onderstaande recepten.
De eerste batch is wat geel gekleurd en duidelijk "slappe hap" maar ik wacht het resultaat even af.
De tweede batch is originele kleur gebleven.
Type weckpotten staan in een kast, relatief koel en donker. De kleinste pot staat in de koelkast.
Koelkast is niet zo een goed idee, ze worden in het begin idd wat slapper, maar de bijt keert terug
tenzij je teveel azijn hebt gebruikt
Dille en dat soort zaken zie ik ook niet, maar hebben ze hier wel, laat de foto zien zal je vrouw wel herkennen
dacht dat het pak hom farang heette, niet helemaal zeker
Ik had een apart potje gemaakt met wat gedroogde chili erin, pepertjes en kruidnagel , niet zo smakelijk als ik had verwacht
En gewoon weggezet in plastic koekjes potten, ging prima, extra luchtdicht maken
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum
- De Beweerder
- Expat
- Berichten: 1737
- Lid geworden op: dinsdag 25 oktober 2005, 22:57
- Locatie: Nakhon Ratchasima
Re: Zure bommen, Thaise augurken.....
Jumbo waarom is de koelkast geen goed idee ?Het is bij mij zelfs in donkere ruimte dus zonder zon 25 plus graden en is geopend dan wel een ijskast nodig of alleen maar lekker 'koud' dank u wel.
A millionaire in free time, can not save time only use
- brake034
- Expat
- Berichten: 3527
- Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51
Re: Zure bommen, Thaise augurken.....
Geen idee, ik heb het potje uit de koelkast aangesproken en ze smaken heerlijk.
Marcel
- jumbo
- Expat
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
- Locatie: Cha-am
Re: Zure bommen, Thaise augurken.....
Ik heb ze nooit in de koekast gezet ondanks de warmte en het maakt dat het rijpingsproces wat langer duurt, dat zijn mijn enige commentarenDe Beweerder schreef:Jumbo waarom is de koelkast geen goed idee ?Het is bij mij zelfs in donkere ruimte dus zonder zon 25 plus graden en is geopend dan wel een ijskast nodig of alleen maar lekker 'koud' dank u wel.
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum
- jumbo
- Expat
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
- Locatie: Cha-am
Re: Zure bommen, Thaise augurken.....
Jij bent bevooroordeeld stuur er maar een paar op voor een kritische keuringbrake034 schreef:Geen idee, ik heb het potje uit de koelkast aangesproken en ze smaken heerlijk.
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum
- brake034
- Expat
- Berichten: 3527
- Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51
Re: Zure bommen, Thaise augurken.....
Kom maar langs om te proeven, je was toch van plan naar de bloemen show in Chiang Rai te gaan volgende maand?
Marcel
- jumbo
- Expat
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
- Locatie: Cha-am
Re: Zure bommen, Thaise augurken.....
Idd ja, maar ik ben effe te druk op het moment, kan nog veranderen uiteraard...brake034 schreef:Kom maar langs om te proeven, je was toch van plan naar de bloemen show in Chiang Rai te gaan volgende maand?
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum
- brake034
- Expat
- Berichten: 3527
- Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51
Re: Zure bommen, Thaise augurken.....
We wachten rustig af, naast de bloemen show is er veel meer te bezien in de Rai.....
Marcel
- brake034
- Expat
- Berichten: 3527
- Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51
Re: Zure bommen, Thaise augurken.....
Gisteren de middelgrote pot van de 2e batch aangebroken, dat was de 2e batch die buiten de koelkast gestaan heeft.
Duidelijk iets minder knapperig als het kleine potje van dezelfde batch die in de koelkast heeft gestaan, maar smaakvoller!
Pun vind ze wat zuur, volgende keer iets meer water en iets minder azijn, misschien iets meer suiker ook...
Maar het is weinig werk en prima resultaat, dus dat scheelt dure potten augurken kopen bij de Makro of de Tops en de smaak is beter (slager die zijn eigen vlees keurt )
Duidelijk iets minder knapperig als het kleine potje van dezelfde batch die in de koelkast heeft gestaan, maar smaakvoller!
Pun vind ze wat zuur, volgende keer iets meer water en iets minder azijn, misschien iets meer suiker ook...
Maar het is weinig werk en prima resultaat, dus dat scheelt dure potten augurken kopen bij de Makro of de Tops en de smaak is beter (slager die zijn eigen vlees keurt )
Marcel
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 188
- Lid geworden op: vrijdag 01 februari 2008, 16:51
Re: Zure bommen, Thaise augurken.....
brake034 schreef:Gisteren de middelgrote pot van de 2e batch aangebroken, dat was de 2e batch die buiten de koelkast gestaan heeft.
Duidelijk iets minder knapperig als het kleine potje van dezelfde batch die in de koelkast heeft gestaan, maar smaakvoller!
Pun vind ze wat zuur, volgende keer iets meer water en iets minder azijn, misschien iets meer suiker ook...
Maar het is weinig werk en prima resultaat, dus dat scheelt dure potten augurken kopen bij de Makro of de Tops en de smaak is beter (slager die zijn eigen vlees keurt )
TIP
Als je de augurken iets minder kortwiekt blijven ze steviger. Dus alleen het stengeltje eraf snijden, anders lopen ze leeg.
Met smaak kun je variëren en de aanhouder wint tenslotte.
- brake034
- Expat
- Berichten: 3527
- Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51