Must see/Must do in Bangkok

Informatie over diverse steden.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
FOX rondreizen door Thailand
Bericht
Auteur
Peter Tilburg
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 2
Lid geworden op: zondag 23 maart 2014, 12:47

Re: Must see/Must do in Bangkok

#16 Bericht door Peter Tilburg » maandag 24 maart 2014, 18:59

Wat hierboven staat allemaal..

O ja, en ik ben in BKK wat gaan drinken bij Breeze at Lebua. Dat moet je niet te vaak doen (nogal prijzig voor wat je krijgt), maar ik moest er heen omdat mijn reisgenoot zo'n fan is van The Hangover. En toegegeven, het uitzicht was mooi.Thaifoodfan
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 3
Lid geworden op: woensdag 16 april 2014, 11:27

Re: Must see/Must do in Bangkok

#17 Bericht door Thaifoodfan » donderdag 17 april 2014, 16:38

Lebua is top (geen flip-flops toegestaan)! Zelfs een paar nachten geslapen (echt een aanrader als afsluiter van je reis!). Verder is de fietstoer van Co echt leuk, ziet hele andere kanten van Bangkok; zo zit je in de drukke stad en even later fiets je in het groen! Verder, tja de standaard attracties zoals WatPho (liggende buddha), Koninklijk Paleis, Tempel van de Goude buddha (Wat Traimit), Chinatown (wel erg druk) en Wat Phra Kaew. Zorg ervoor dat je bedekende kleding hebt (voor vrouwen geen mini short en hempje, mannen korte broeg etc.), anders mag je de tempels niet in. MKB Center is echt een doolhof van mini winkeltjes: nep, nep en nog eens nep. Maargoed als je daar van houdt :) Houdt er ook rekening mee dat je niet zomaar ff alles op een dag kunt bezoeken. De bezienswaardigheden liggen uit elkaar en is echt niet lopend te doen. Pak een taxi (meter aan!). Na het bezoeken van bezienswaardigheden gewoon lekker een voetmassage nemen in van de 1000 salons en lekker hapje op straat eten, of bij The Deck (= echt een aanrader), maargoed in Thailand kun je op heel veel plaatsen lekker is dus dat is het laatste waar je je druk over hoeft te maken.

tham
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 13
Lid geworden op: maandag 13 mei 2013, 13:41

Re: Must see/Must do in Bangkok

#18 Bericht door tham » maandag 28 april 2014, 14:04

Als je aankomt en een taxi wilt nemen dan kun je beter eerst naar de Vertrekhal lopen. De taxi's daar zijn naar het centrum ongeveer 400 Bath. Ze zullen proberen jou 1000 Bath te laten betalen maar trap daar niet in. Bij de vertrekhal hebben de taxi's die daar staan al hun ritje gehad dus zullen zéker uiteindelijk de 400 Bath accepteren, ook omdat ze daar n.l. nadat ze hun vrachtje hebben afgeleverd niet mogen blijven wachten. Als je een taxi neemt bij de aankomsthal dan kost het 700 Bath.

Het prettigste vervoermiddel in Bangkok is de riviertaxi. Er zijn een heleboel verschillende: boten met oranje, groen, blauwe, gele en zonder vlaggen. Degene met de meeste stopplaatsen,ongeveer 20 en ook de goedkoopste is de oranje vlag. De Tai gebruiken deze ook. Vorig jaar oktober was de prijs voor een rit 15 Bath (= ongeveer € 0,40) p.p. ongeacht de afstand. Je hoeft geen kaartje aan wal te kopen. Stap gewoon op en er loopt constant iemand met een rammelend ijzeren bakje heen en weer waar je een kaartje kunt kopen. Het is wel handig om vantevoren even te kijken hoe de stopplaats heet vóór de plaats waar je uit wilt stappen want uit- en instappen gaat snel. Koop een Bangkok busguide waar al deze stopplaatsen op staan (bij 7-eleven supermarkt, die zie je overal in de stad of toeristenburo). Aangezien de afstand niet uitmaakt is het ook een goedkope manier om een sightseeing over de rivier te maken. Veel toeristen maken gebruik van de blauwe vlag (= Toeristenboot) maar deze is een stuk duurder( 150 Bath) en heeft maar weinig stopplaatsen. Koop wél een kaartje want er wordt veel gecontroleerd...maar ja waar gaat het over: een paar dubbeltjes....

Als je naar Wat Arun wilt gaan: vanaf riviertaxi-stopplaats Tha Tien naar de overkant, kost maar een paar Bath. Hier moet je wél een kaartje kopen bij het loket.
Wat Arun is een prachtige tempel. Je kunt helemaal naar boven klimmen maar pas op, de treden zijn heel hoog en smal en menig toerist die het klimwerk had voltooid, durfde niet meer naar beneden want dan zie je pas hoe hoog je bent maar wel een prachtig uitzicht over de omgeving. Laat je bij de ingang voordat je het tempelterrein op gaat niet verleiden om je kop in zo'n houten kostuum met gat voor je eigen hoofd te steken want zodra je dat hebt gedaan, komt er iemand op je af voor de betaling.

In de backpackers-area Kao San Road, te bereiken met riviertaxi en uitstappen bij stopplaats Tha Phra Athit, is Rambuttri Road. Deze loopt parallel aan Kao San Road. Hier kunt je gebakken sprinkhanen, meelwormen, schorpioenen kopen in een stalletje op straat.

Voor Chinatown stap je uit bij stopplaats Tha Ratchawong.

Voor Grand Palace Wat Phra Keow: vóórdat je het complex in mag gaan moet je je eerst omkleden. Voor aanvaardbare kleding wordt gezorgd en dat kost niets.

De Chatuchak Market schijnt de grootste ter wereld te zijn. Vorig jaar heb ik daar met afdingen een prachtige rok gekocht voor € 0,90. Tegenwoordig kun je er zelfs een zittende monnikbeeld á la Madame Tuschaud kopen van ongeveer 1 meter hoog.

tham
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 13
Lid geworden op: maandag 13 mei 2013, 13:41

Re: Must see/Must do in Bangkok

#19 Bericht door tham » maandag 28 april 2014, 14:15

Wat héél erg belangrijk is dat wanneer je gebruik maakt van een TukTuk je ALTIJD van tevoren de prijs afspreekt. Doe je dit niet dan betaal je als je uitstapt meestal het 10-voudige of méér.

Bij het Centraal Station staan veel TukTuk's die je een sightseeing willen geven. Ga hier niet op in want ze brengen je naar plaatsen waar je niet wilt zijn, proberen altijd geld uit je zak te kloppen en aan het eind van de hele rit komt er nog eens een gepeperde rekening.

Een taxi met meter begint met 35 Bath incl. 1 km. Zorg er wel voor dat de meter echt aan staat en vraag er om als dat niet het geval is. Natuurlijk kun je ook van tevoren een prijs afspreken maar dan moet je zelf wel weten wat redelijk is. Dit kun je bv. vragen aan de receptie van je hotel.

Plaats reactie

Terug naar “Steden”