Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai

Informatie over diverse steden.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
SNP Wandelvakanties
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
jomel17
Expat
Expat
Berichten: 1169
Lid geworden op: zondag 26 november 2006, 18:13
Locatie: Khon Kaen

Re: Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai

#1411 Bericht door jomel17 » maandag 14 september 2020, 13:57

Bedankt voor de foto's Marcel.
Vooral die deuren vind ik erg mooi, in het huis waar ik mag wonen (en betaald heb)zit een dure voordeur die volgens mij van spaanplaat is gemaakt...


หลงรัก

sjeng
Zeer veel ervaring
Zeer veel ervaring
Berichten: 124
Lid geworden op: vrijdag 01 februari 2008, 16:51

Re: Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai

#1412 Bericht door sjeng » maandag 14 september 2020, 14:38

brake0345 schreef:
zaterdag 12 september 2020, 04:17
Een van de eerste taken van het bouwteam was om het oude plafond (gipsplaat) uit het huis te halen en de oude natte isolatie te verwijderen.
Afbeelding
Toen dat klaar was werden twee onvolkomenheden duidelijk, de originele aannemer was "zuinig" geweest met de stalen dakconstructie, vandaar dat het dak kon flexen en lekken tijdens zware storm. Ook werd duidelijk dat de elektrische installatie een spaghetti was, met veel zwarte tape en opvallend weinig PVC pijp......
Daardoor was het originele budget onvoldoende, maar wat moet, dat moet, dus de dakconstructie is verzwaard en de elektro volledig opnieuw gedaan.

Het dak zelf is ook geopend en verbeterd met een extra rij pannen op het bovenste gedeelte van het dak, waardoor de oversteek veel groter werd.
Afbeelding
Afbeelding

Later verder.
Als ik zo de dakkonstructie zie vallen mij een paae dingen op
de dakhelling is volgens mij aan de lage kant voor dakpannen moet die minstens 30 graden zijn, liefst meer. dit voorkomt doorregenen bij onvoldoende afvoer door de te geringe hellingshoek en tevens het gevaar van lift bij sterke windvlagen.Het mag duidelijk zijn dat hoe meer de dakpannen overlappen hoe minder gevaar voor doorregenen,

Thaise bouwers, ik noem ze vooral geen aannnemers, nemen het daar niet zo nou mee want dooorgaans is het vlug klaar snel weg principe wat de doorslag geeft.
Verder is de gebruikte oplossing door de oversteek tussen de twee daken te vergroten met een extra rij dakpannen niet ideaal.
Bij een volgende storm bestaat de kans dat de wind er onder slaat en deze pannen losrukt ook al zitten ze waarschijnlijk vastgeknoopt met een ijzerdraadje aan de regels.

Verder succes met het op pimpen van je woonst, ziet er goed uit en hopenlijk mag je er nog lang van genieten.

Gebruikersavatar
brake0345
Expat
Expat
Berichten: 305
Lid geworden op: zaterdag 07 april 2018, 13:02

Re: Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai

#1413 Bericht door brake0345 » donderdag 17 september 2020, 04:50

Dank je Jomel17, in Noord Thailand komt het meeste teak uit Phrae, vooral gerecyclede teak want "jonge" teak is vaak onvoldoende droog (trekt krom) voor deuren, kasten etc.

Dank je Sjeng, ja die Thaise bouwmannen daar kun je aardig grijs haar van krijgen. Zet hoog in en wees blij als je 80% bereikt, meer dan 80% wordt het niet....... :giggle:

We wachten tot begin oktober voor we afreizen, er zit zware weer aan te komen tot pakweg de 20e met tropische storm Noul die morgen verwacht wordt in de Isarn.
Nog geen definitief plan waar we heen gaan, of de Isarn en wat kust aan de golf van Thailand of via Hua Hin/Chumphon naar Phuket/Krabi?

Gebruikersavatar
erik-kuijpers
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1905
Lid geworden op: donderdag 11 oktober 2018, 14:32
Locatie: Friesland & Thailand

Re: Vandaag de dag, in de provincie Chiang Rai

#1414 Bericht door erik-kuijpers » donderdag 17 september 2020, 08:40

Die tyfoon komt de 19e bij ons langs in Nongkhai en belooft weinig goeds al neemt zoiets op land snel in kracht af. Laten we er maar het beste van hopen.

https://www.bangkokpost.com/thailand/ge ... to-typhoon

Plaats reactie

Terug naar “Steden”