Thailand. Zijn scholen en leerlingen rijp voor computertaal?

Informatie over cultuur en gebruiken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
erik-kuijpers
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1788
Lid geworden op: donderdag 11 oktober 2018, 14:32

Thailand. Zijn scholen en leerlingen rijp voor computertaal?

#1 Bericht door erik-kuijpers » maandag 05 augustus 2019, 13:19

Het gaat om coding. Leren programma's schrijven voor een computer. Dat is het ambitieuze plan van het ministerie in het kader van Thailand 4.0. De vierde industriële revolutie van Thailand, zegt de overheid.

En deze computertalen, de coding, komt straks al in de kleuterschool naast het Engels dat ook standaard is in Thailand. Maar over dat Engels onderwijs verschillen de meningen.....

Ach, ach, dat Engels onderwijs.....

Het Engels onderwijs in Thailand, en zeker in de periferie, heeft geen al te beste naam. Hoofdbezwaar, vaak gehoord, is het matige opleidingsniveau van de leraren Engels. En daarover wil ik de lezers een kort filmpje niet onthouden en geloof me, dit schijnt echt voor te komen!

Kijk mee en zeg dan 'You keep it not for possible...' om me eens een kwinkslag te veroorloven..... :giggle: :giggle2:
.


Die coding is in het Engels en ga je wat verder in die wetenschap dan is goede kennis van het Engels onontbeerlijk.

Thailand doet het internationaal en zeker in Azië buitengewoon slecht met de kennis van Engels. Het predicaat 'very high' krijgt Singapore op de derde plaats; 'high' mogen zich noemen de Filipijnen (14) en Maleisië (22) en dat is begrijpelijk, deze drie landen zijn bezet geweest door Engelssprekende landen.

'Low' krijgen Vietnam (41), Indonesië (51) en Thailand (64) en nog slechter, 'very low', scoren Myanmar en Cambodja (82 en 85). En als leraren en leerlingen zo duidelijk worstelen met het Engels, hoe wil je dan coding gaan doceren?

Het schoolsysteem is door en door corrupt

Van laag tot hoog. We herinneren ons de rel in 2004 toen een dochter van (toen) eerste minister Thaksin ineens werd toegelaten op de prestigieuze Chulalongkorn Universiteit in Bangkok terwijl haar cijferlijst onder de eisen lag; maar ineens bleken die eisen bijgesteld......

Maar ook elders. Een recente studie onthult corruptie; zie hiervoor op de site van ollekebolleke.info: https://tinyurl.com/y5gp88xr een studie van een academicus van de Khon Kaen Universiteit.

In dat rapport en ook elders lees je van uitgaven die niet door externe bonnen worden gedekt, fraude met bonnetjes, zakkenvullen met schoolgeld voor maaltijden, boeken en andere middelen en tenslotte het 'verkopen' van beschikbare plaatsen aan mensen met geld. Wat dit laatste betreft, ook in India blijkt dit schering en inslag te zijn.

En coding aanleren in dit milieu?

Coding is belangrijk dus begin vooral op de kleuterschool. Computers zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Maar laat Thailand dan eerst de rommel opruimen die het huidige systeem plaagt en vooral de weelderig woekerende corruptie aan de top.

Zegt een Duits spreekwoord niet 'Der Fisch beginnt am Kopf zu stinken'?

Bron:
Chiang Rai Times; https://tinyurl.com/yyecjy46

Meer lezen?
Slechte kennis van het Engels; https://www.bangkokpost.com/thailand/ge ... ency-dropsPlaats reactie

Terug naar “Cultuur”