Belprobleem met Thailand.

Alles over bellen en internet in Thailand.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Volgende keer wéér
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Jim
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6629
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
Locatie: Planet Earth

Re: Belprobleem met Thailand.

#16 Bericht door Jim » zondag 17 oktober 2010, 13:19

RuudThai schreef:
Jim schreef:skype en andere VoIP is natuurlijk goedkoper, maar als je geen internet op je mobiele telefoon hebt en je wilt goedkoop met je mobiel naar thailand bellen, is calldiscount een van de weinige opties die je hebt.
Ik heb internet op mijn mobieltje, maar kun je in Thailand dan via je Skype-account bellen? Staat AIS dat toe? En hoe krijg ik dan Skype op mijn gsm geladen?
je hebt daar wel een smartphone voor nodig.
een EDGE verbinding is ook wel het absolute minimum.
er is skype voor iOS, Symbian en Android

voor andere VoIP providers kan je Fring of NimBuzz gebruiken.
deze draaien ook op JAVA.

en dan heb je natuurlijk nog MobileVoIP voor de betamaxclones zoals voipbuster, voipdiscount, calleasy, etc etc....


The Internet was awesome until everyone showed up.

Gebruikersavatar
RuudThai
Expat
Expat
Berichten: 10058
Lid geworden op: dinsdag 05 juni 2007, 03:29
Locatie: Sakon Nakhon

Re: Belprobleem met Thailand.

#17 Bericht door RuudThai » zondag 17 oktober 2010, 13:24

Jim schreef:je hebt daar wel een smartphone voor nodig.
een EDGE verbinding is ook wel het absolute minimum.
er is skype voor iOS, Symbian en Android

voor andere VoIP providers kan je Fring of NimBuzz gebruiken.
deze draaien ook op JAVA.

en dan heb je natuurlijk nog MobileVoIP voor de betamaxclones zoals voipbuster, voipdiscount, calleasy, etc etc....
Ik vind mijn Nokia 3110c erg smart, maar dat zal je wel niet bedoelen.... ;) :lol:

Gebruikersavatar
Jim
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6629
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
Locatie: Planet Earth

Re: Belprobleem met Thailand.

#18 Bericht door Jim » zondag 17 oktober 2010, 13:34

als het goed is, kun je daar wel fring en nimbuzz op draaien.

je kan het proberen door naar m.fing.com en m.nimbuzz.com te aan.
als hij dan iets installeert, zit je goed ;)
The Internet was awesome until everyone showed up.

Gebruikersavatar
Gijs-CNX
Standaard Lid
Standaard Lid
Berichten: 465
Lid geworden op: dinsdag 10 november 2009, 19:50

Re: Belprobleem met Thailand.

#19 Bericht door Gijs-CNX » zondag 17 oktober 2010, 14:25

RuudThai schreef:
Jim schreef:je hebt daar wel een smartphone voor nodig.
een EDGE verbinding is ook wel het absolute minimum.
er is skype voor iOS, Symbian en Android

voor andere VoIP providers kan je Fring of NimBuzz gebruiken.
deze draaien ook op JAVA.

en dan heb je natuurlijk nog MobileVoIP voor de betamaxclones zoals voipbuster, voipdiscount, calleasy, etc etc....
Ik vind mijn Nokia 3110c erg smart, maar dat zal je wel niet bedoelen.... ;) :lol:

Haat het om te zeggen maar als je een Iphone4 hebt dan kun je op elke wireless point, Starbucks, 99coffee, maakt niet uit welke via goedkoop skype of voip bellen.
Tja.... het is genoeg geweest.

Gebruikersavatar
RuudThai
Expat
Expat
Berichten: 10058
Lid geworden op: dinsdag 05 juni 2007, 03:29
Locatie: Sakon Nakhon

Re: Belprobleem met Thailand.

#20 Bericht door RuudThai » zondag 17 oktober 2010, 15:15

Ice-CNX2009 schreef: Haat het om te zeggen maar als je een Iphone4 hebt dan kun je op elke wireless point, Starbucks, 99coffee, maakt niet uit welke via goedkoop skype of voip bellen.
Hier in Sakon Nakhon lopen we wat achter.... geen wireless points, geen Iphones!
Dat laatste weet ik omdat één van mijn Nederlandse vrienden hier er naar op zoek ging. BigC, Tesco, Makro, Telewiz en nog een stuk of wat andere telefoonwinkels afgelopen: geen Iphone.
Ook bijv. geen DVD-recorders en bijna alleen blanco dvd's van het merk Princo, een beter merk zie je nauwelijks (soms wat Sony).

Gebruikersavatar
Jim
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6629
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
Locatie: Planet Earth

Re: Belprobleem met Thailand.

#21 Bericht door Jim » zondag 17 oktober 2010, 15:17

kweenie of 900 euro uit geven om goedkoop te bellen nou zo'n goed idee is :lol:

je kan bij die zaken gratis bellen met elke smartphone die wifi heeft.
zoi'n telefoontje haal je al voor 100 a 150 euro.
The Internet was awesome until everyone showed up.

Gebruikersavatar
Gijs-CNX
Standaard Lid
Standaard Lid
Berichten: 465
Lid geworden op: dinsdag 10 november 2009, 19:50

Re: Belprobleem met Thailand.

#22 Bericht door Gijs-CNX » zondag 17 oktober 2010, 15:20

RuudThai schreef:
Ice-CNX2009 schreef: Haat het om te zeggen maar als je een Iphone4 hebt dan kun je op elke wireless point, Starbucks, 99coffee, maakt niet uit welke via goedkoop skype of voip bellen.
Hier in Sakon Nakhon lopen we wat achter.... geen wireless points, geen Iphones!
Dat laatste weet ik omdat één van mijn Nederlandse vrienden hier er naar op zoek ging. BigC, Tesco, Makro, Telewiz en nog een stuk of wat andere telefoonwinkels afgelopen: geen Iphone.
Ook bijv. geen DVD-recorders en bijna alleen blanco dvd's van het merk Princo, een beter merk zie je nauwelijks (soms wat Sony).

Ok, Ruud dan ben je veroordeeld tot het gebruik thuis van het internet en des te beter. Als je gewoon een headset neemt euro 9,95 dan kun je via skype heeeeel goedkoop bellen. En als je een EURO subscription neemt kun je bijna alle mobile nummers ook bellen via skype. Ook een lossen skype/voip phone kun je dan in huis connecten en dus goedkoop bellen.

Ik heb dat ook in mijn huis in Chiang Mai, en gaat erg goed en de kosten zijn laag. Iedereen heeft al een internet aansluiting dus............

Hop hop op skype en gaan met die banaan...
Tja.... het is genoeg geweest.

Gebruikersavatar
Gijs-CNX
Standaard Lid
Standaard Lid
Berichten: 465
Lid geworden op: dinsdag 10 november 2009, 19:50

Re: Belprobleem met Thailand.

#23 Bericht door Gijs-CNX » zondag 17 oktober 2010, 15:20

Jim schreef:kweenie of 900 euro uit geven om goedkoop te bellen nou zo'n goed idee is :lol:

je kan bij die zaken gratis bellen met elke smartphone die wifi heeft.
zoi'n telefoontje haal je al voor 100 a 150 euro.
Jim, waar haal je 900 euro vandaan?
Tja.... het is genoeg geweest.

Gebruikersavatar
Jim
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6629
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
Locatie: Planet Earth

Re: Belprobleem met Thailand.

#24 Bericht door Jim » zondag 17 oktober 2010, 16:07

The Internet was awesome until everyone showed up.

Gebruikersavatar
Wouter_Udon
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6466
Lid geworden op: vrijdag 28 september 2007, 07:33
Locatie: ฮอลแลนด์ใต้

Re: Belprobleem met Thailand.

#25 Bericht door Wouter_Udon » zondag 17 oktober 2010, 16:11

Het kan nog wel wat goedkoper maar het blijft prijzig: http://www.vergelijk.nl/mobiele_telefoo ... ne_4_32gb/

Overigens kun je met een G4 16 gb ook aardig uit de voeten en die kost net even meer dan 700 euro.
Live your dream, don't dream your life.

Gebruikersavatar
Gijs-CNX
Standaard Lid
Standaard Lid
Berichten: 465
Lid geworden op: dinsdag 10 november 2009, 19:50

Re: Belprobleem met Thailand.

#26 Bericht door Gijs-CNX » zondag 17 oktober 2010, 16:26


HKG HKD 4998,00 and in THB 23000,00
Tja.... het is genoeg geweest.

driver
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6408
Lid geworden op: maandag 03 mei 2010, 14:37
Locatie: Ede en dakloos in Thailand momenteel.

Re: Belprobleem met Thailand.

#27 Bericht door driver » zondag 17 oktober 2010, 17:32

Ice-CNX2009 schreef:
Mart schreef:
Ice-CNX2009 schreef:Driver,

en als je een wireless thuis hebt en een Iphone kun je skype zonder problemen gebruiken en ben je dus klaar voor weinig.

Ice
Driver schreef dat haar computer buiten dienst is :mrgreen:

EN ZIJN COMPUTER DAN, OF LEEFT DRIVER OOK IN MAK MAK COUNTRY :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
driver is een hij maar dat terzijde ha,ha.

ik leef in Ede overigens als ik niet in Sung Noen ben.

25 reacties al zag ik net dus ik vlieg er qua reageren even tussendoor.

mvg driver

driver
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6408
Lid geworden op: maandag 03 mei 2010, 14:37
Locatie: Ede en dakloos in Thailand momenteel.

Re: Belprobleem met Thailand.

#28 Bericht door driver » zondag 17 oktober 2010, 17:35

ron schreef:
Jim schreef:
driver schreef: Dus blijft over de vraag : Hoe zou het komen dat ik haar wel via mijn dure mobiel kan bereiken op haar mobiel en niet via de goedkope aanbieders met mijn vaste nummer ?
Waar kan de fout of het probleem zitten ?
die 0900 nummers verdienen aan het starttarief.
hoe vaker jij probeert, hoe meer zij verdienen.
En waar moet ik zijn om haar met mijn mobiele telefoon goedkoop te kunnen bellen .
http://www.callsdiscount.com/nederland/vanaf-mobiel.htm

020 701 92 92 (€ 0,00 / minuut*)

Hallo Jim.

Heb jij al gebeld met dat 020 nummer?
Zijn er geen bijkomende kosten dan?

Groet Ron
met dit nummer heb ik ook met mijn vaste telefoon wat keren gebeld naar haar mobiele nummer en dat kost zo,n 30 % meer dan via 09001555 dat kost zo,n 2 a 2,25 euro per uur dacht ik maar ja...dat geeft nu helaas wat problemen zoals eerder gemeld .

driver
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6408
Lid geworden op: maandag 03 mei 2010, 14:37
Locatie: Ede en dakloos in Thailand momenteel.

Re: Belprobleem met Thailand.

#29 Bericht door driver » zondag 17 oktober 2010, 17:46

ron schreef:
Jim schreef:
driver schreef: Dus blijft over de vraag : Hoe zou het komen dat ik haar wel via mijn dure mobiel kan bereiken op haar mobiel en niet via de goedkope aanbieders met mijn vaste nummer ?
Waar kan de fout of het probleem zitten ?
die 0900 nummers verdienen aan het starttarief.
hoe vaker jij probeert, hoe meer zij verdienen.
En waar moet ik zijn om haar met mijn mobiele telefoon goedkoop te kunnen bellen .
http://www.callsdiscount.com/nederland/vanaf-mobiel.htm

020 701 92 92 (€ 0,00 / minuut*)

Hallo Jim.

Heb jij al gebeld met dat 020 nummer?
Zijn er geen bijkomende kosten dan?

Groet Ron
voor niks gaat de zon op ook dit nummer kost geld zie overzicht hieronder .

Gebeldnummer Duur Start tarief Totaal Piek? Doorgeschakeld?
09-10-10 13:19:25 0031318756869 Nationaal Amsterdam 0031207019292 0:00:40 0.10 0.14
11 08-10-10 22:47:55 0031318756869 Nationaal Amsterdam 0031207019292 0:43:20 0.10 1.84 0031207019292 0:00:44 0.10 0.14
13 08-10-10 21:46:22 0031318756869 Nationaal Amsterdam 0031207019292 1:00:01 0.10 2.51 [/b]

Gebruikersavatar
Jim
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6629
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
Locatie: Planet Earth

Re: Belprobleem met Thailand.

#30 Bericht door Jim » zondag 17 oktober 2010, 19:24

bellen kost geld, idd ;)

maar het is een standaard (inter)lokaal nummer dus je betaalt standaard KPN/telfort/tele2/vul-je-provider-maar-in belkosten.
The Internet was awesome until everyone showed up.

Plaats reactie

Terug naar “Bellen en Internet”