Belprobleem met Thailand.

Alles over bellen en internet in Thailand.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Reizen Thailand
Bericht
Auteur
driver
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6408
Lid geworden op: maandag 03 mei 2010, 14:37
Locatie: Ede en dakloos in Thailand momenteel.

Belprobleem met Thailand.

#1 Bericht door driver » zondag 17 oktober 2010, 09:40

Sinds 6 maanden bel ik mijn vriendin regelmatig met mijn vaste telefoon van Tele2 naar haar mobiele telefoon in Sung Noen.

Ik bel dan o.a via 09001555 en dan haar nummer intikken gevolgd door hekje.

Tot 2 weken terug ging dat aardig goed.

Nu echter krijg ik constant gesprekstoon of ruis te horen.
Vervolgens wat andere aanbieders geprobeerrd maar meestal hetzelfde resultaat.

Echter ....zojuist haar gebeld met mijn mobiele telefoon van T-Mobile en direct contact ????
Maar wel tegen een tarief van 1,50 euro per minuut dus 5 minuten gebeld en gestopt anders loop ik financieel aardig leeg :cry: .

Internet wil niet want de labtop die ik er 3 maanden geleden achterliet doet het niet meer zegt ze en in de winkel in Khorat zeiden ze dat het een mak mak probleem was oftewel ze weten het niet of kunnen het niet denk ik.


Dus blijft over de vraag : Hoe zou het komen dat ik haar wel via mijn dure mobiel kan bereiken op haar mobiel en niet via de goedkope aanbieders met mijn vaste nummer ?
Waar kan de fout of het probleem zitten ?

En waar moet ik zijn om haar met mijn mobiele telefoon goedkoop te kunnen bellen .
Heb inmiddels de website van Chippie gevonden die werken via een prepaid kaart begreep ik maar kan ik deze kaart dan bijvoorbeeld in een ander mobiel toestel zetten om dat te gebruiken ?

Kortom...ik baal er ietswat van dat ik nu niet met Sukanya kan bellen iets wat ik meestal om de 3 dagen een uurtje doe.
Dus een oplossing zou zeer welkom zijn.

gr driver



Gebruikersavatar
Gijs-CNX
Standaard Lid
Standaard Lid
Berichten: 465
Lid geworden op: dinsdag 10 november 2009, 19:50

Re: Belprobleem met Thailand.

#2 Bericht door Gijs-CNX » zondag 17 oktober 2010, 10:00

driver schreef:Sinds 6 maanden bel ik mijn vriendin regelmatig met mijn vaste telefoon van Tele2 naar haar mobiele telefoon in Sung Noen.

Ik bel dan o.a via 09001555 en dan haar nummer intikken gevolgd door hekje.

Tot 2 weken terug ging dat aardig goed.

Nu echter krijg ik constant gesprekstoon of ruis te horen.
Vervolgens wat andere aanbieders geprobeerrd maar meestal hetzelfde resultaat.

Echter ....zojuist haar gebeld met mijn mobiele telefoon van T-Mobile en direct contact ????
Maar wel tegen een tarief van 1,50 euro per minuut dus 5 minuten gebeld en gestopt anders loop ik financieel aardig leeg :cry: .

Internet wil niet want de labtop die ik er 3 maanden geleden achterliet doet het niet meer zegt ze en in de winkel in Khorat zeiden ze dat het een mak mak probleem was oftewel ze weten het niet of kunnen het niet denk ik.


Dus blijft over de vraag : Hoe zou het komen dat ik haar wel via mijn dure mobiel kan bereiken op haar mobiel en niet via de goedkope aanbieders met mijn vaste nummer ?
Waar kan de fout of het probleem zitten ?

En waar moet ik zijn om haar met mijn mobiele telefoon goedkoop te kunnen bellen .
Heb inmiddels de website van Chippie gevonden die werken via een prepaid kaart begreep ik maar kan ik deze kaart dan bijvoorbeeld in een ander mobiel toestel zetten om dat te gebruiken ?

Kortom...ik baal er ietswat van dat ik nu niet met Sukanya kan bellen iets wat ik meestal om de 3 dagen een uurtje doe.
Dus een oplossing zou zeer welkom zijn.

gr driver

Driver, misschien niet de makkelijkste maar als je lang wilt bellen is skype de uitkomst. Wij gebruiken skype veel, met vast en mobile nummers naar TH en de kosten zijn om te lachen. Ik heb een 10euro subscription voor unlimited use.

Skype kwaliteit is super en wanneer je vriendin ook een skype connectie heeft kan je haar nog zien ook.

Succes,

Ice
Tja.... het is genoeg geweest.

Gebruikersavatar
Jim
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6629
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
Locatie: Planet Earth

Re: Belprobleem met Thailand.

#3 Bericht door Jim » zondag 17 oktober 2010, 10:01

driver schreef: Dus blijft over de vraag : Hoe zou het komen dat ik haar wel via mijn dure mobiel kan bereiken op haar mobiel en niet via de goedkope aanbieders met mijn vaste nummer ?
Waar kan de fout of het probleem zitten ?
die 0900 nummers verdienen aan het starttarief.
hoe vaker jij probeert, hoe meer zij verdienen.
En waar moet ik zijn om haar met mijn mobiele telefoon goedkoop te kunnen bellen .
http://www.callsdiscount.com/nederland/vanaf-mobiel.htm

020 701 92 92 (€ 0,00 / minuut*)
Laatst gewijzigd door Jim op zondag 17 oktober 2010, 10:05, 1 keer totaal gewijzigd.
The Internet was awesome until everyone showed up.

Gebruikersavatar
Gijs-CNX
Standaard Lid
Standaard Lid
Berichten: 465
Lid geworden op: dinsdag 10 november 2009, 19:50

Re: Belprobleem met Thailand.

#4 Bericht door Gijs-CNX » zondag 17 oktober 2010, 10:03

Driver,

en als je een wireless thuis hebt en een Iphone kun je skype zonder problemen gebruiken en ben je dus klaar voor weinig.

Ice
Tja.... het is genoeg geweest.

Gebruikersavatar
Mart
Erelid
Erelid
Berichten: 7282
Lid geworden op: dinsdag 16 augustus 2005, 16:46
Locatie: Nong Hang - Kuchinarai - Kalasin

Re: Belprobleem met Thailand.

#5 Bericht door Mart » zondag 17 oktober 2010, 10:05

Ice-CNX2009 schreef:Driver,

en als je een wireless thuis hebt en een Iphone kun je skype zonder problemen gebruiken en ben je dus klaar voor weinig.

Ice
Driver schreef dat haar computer buiten dienst is :mrgreen:
Was het maar waar dat ....................
dat iedereen gelukkig was

Gebruikersavatar
Gijs-CNX
Standaard Lid
Standaard Lid
Berichten: 465
Lid geworden op: dinsdag 10 november 2009, 19:50

Re: Belprobleem met Thailand.

#6 Bericht door Gijs-CNX » zondag 17 oktober 2010, 10:11

Mart schreef:
Ice-CNX2009 schreef:Driver,

en als je een wireless thuis hebt en een Iphone kun je skype zonder problemen gebruiken en ben je dus klaar voor weinig.

Ice
Driver schreef dat haar computer buiten dienst is :mrgreen:

MART, LEZEN is op dit forum een probleem had ik al gemerkt.

IK BEL THAILAND VIA SKYPE NAAR MOBILE EN VASTE NUMMERS.

Je heb geen computer nodig om skype calls te ontvangen.

Dit bespaart veel geld en ergenis.

Kwaliteit is goed.

Ice
Tja.... het is genoeg geweest.

Gebruikersavatar
Gijs-CNX
Standaard Lid
Standaard Lid
Berichten: 465
Lid geworden op: dinsdag 10 november 2009, 19:50

Re: Belprobleem met Thailand.

#7 Bericht door Gijs-CNX » zondag 17 oktober 2010, 10:12

Mart schreef:
Ice-CNX2009 schreef:Driver,

en als je een wireless thuis hebt en een Iphone kun je skype zonder problemen gebruiken en ben je dus klaar voor weinig.

Ice
Driver schreef dat haar computer buiten dienst is :mrgreen:

EN ZIJN COMPUTER DAN, OF LEEFT DRIVER OOK IN MAK MAK COUNTRY :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tja.... het is genoeg geweest.

Gebruikersavatar
ron
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6665
Lid geworden op: zondag 15 april 2007, 16:21
Locatie: Amsterdam

Re: Belprobleem met Thailand.

#8 Bericht door ron » zondag 17 oktober 2010, 10:39

Jim schreef:
driver schreef: Dus blijft over de vraag : Hoe zou het komen dat ik haar wel via mijn dure mobiel kan bereiken op haar mobiel en niet via de goedkope aanbieders met mijn vaste nummer ?
Waar kan de fout of het probleem zitten ?
die 0900 nummers verdienen aan het starttarief.
hoe vaker jij probeert, hoe meer zij verdienen.
En waar moet ik zijn om haar met mijn mobiele telefoon goedkoop te kunnen bellen .
http://www.callsdiscount.com/nederland/vanaf-mobiel.htm

020 701 92 92 (€ 0,00 / minuut*)

Hallo Jim.

Heb jij al gebeld met dat 020 nummer?
Zijn er geen bijkomende kosten dan?

Groet Ron
"Zij die dansen
worden voor gek verklaard
door hen
die de muziek niet horen."

Gebruikersavatar
Wouter_Udon
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6466
Lid geworden op: vrijdag 28 september 2007, 07:33
Locatie: ฮอลแลนด์ใต้

Re: Belprobleem met Thailand.

#9 Bericht door Wouter_Udon » zondag 17 oktober 2010, 10:43

ron schreef:
Jim schreef:
driver schreef: Dus blijft over de vraag : Hoe zou het komen dat ik haar wel via mijn dure mobiel kan bereiken op haar mobiel en niet via de goedkope aanbieders met mijn vaste nummer ?
Waar kan de fout of het probleem zitten ?
die 0900 nummers verdienen aan het starttarief.
hoe vaker jij probeert, hoe meer zij verdienen.
En waar moet ik zijn om haar met mijn mobiele telefoon goedkoop te kunnen bellen .
http://www.callsdiscount.com/nederland/vanaf-mobiel.htm

020 701 92 92 (€ 0,00 / minuut*)

Hallo Jim.

Heb jij al gebeld met dat 020 nummer?
Zijn er geen bijkomende kosten dan?

Groet Ron

Jawel, maar dat is maar een paar eurocent per minuut.

Wat ook nog een mogelijkheid is dat je VoipDiscount installeert op je pc en dan kun je gratis naar mobiel en vast bellen in Thailand. Het enige dat je hoieft te doen is met je credit card 12,50 incl. VAT storten als pre-paid en dan heb je iets van 100 dagen gratis gebruik.
Live your dream, don't dream your life.

Gebruikersavatar
Jim
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6629
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
Locatie: Planet Earth

Re: Belprobleem met Thailand.

#10 Bericht door Jim » zondag 17 oktober 2010, 10:50

ron schreef:

Hallo Jim.

Heb jij al gebeld met dat 020 nummer?
Zijn er geen bijkomende kosten dan?

Groet Ron
vroeger heb ik het wel 's geprobeerd.
de enige extra kosten zijn de kosten voor je vaste / mobiele telefoon.

als je gratis naar vaste nummers kan bellen of je als je veel beltegoed hebt, zijn er geen extra kosten, want het is een gewoon amsterdams nummer waar je op inbelt.
The Internet was awesome until everyone showed up.

Gebruikersavatar
Gardensafari
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 5445
Lid geworden op: zondag 01 maart 2009, 21:20
Locatie: Veel te weinig: Saraburi
Contacteer:

Re: Belprobleem met Thailand.

#11 Bericht door Gardensafari » zondag 17 oktober 2010, 11:48

Mijn vrouw gebruikt het 020-nummer. Door de week prima, maar op zaterdag en zondag veelal onbruikbaar.
Je krijgt geen verbinding, of die is zéér slecht, of valt al na enkele minuten weg.
Binnenlands bellen wij gratis (onbeperkt) en ik kan bevestigen: met vaste telefoon en onbeperkt gratis bellen kost het nummer nada.
Vraag me niet hoe ze dat doen, want ik weet het niet.
Maar nogmaals: in het weekend dikwijls onbereikbaar of onbruikbaar, zeker tussen 10:00 en 16:00 uur.
Knor, knor,

Hans

Bij vlagen ben ik geniaal.
Helaas is het hier altijd windstil...

Gebruikersavatar
Gijs-CNX
Standaard Lid
Standaard Lid
Berichten: 465
Lid geworden op: dinsdag 10 november 2009, 19:50

Re: Belprobleem met Thailand.

#12 Bericht door Gijs-CNX » zondag 17 oktober 2010, 11:50

Gardensafari schreef:Mijn vrouw gebruikt het 020-nummer. Door de week prima, maar op zaterdag en zondag veelal onbruikbaar.
Je krijgt geen verbinding, of die is zéér slecht, of valt al na enkele minuten weg.
Binnenlands bellen wij gratis (onbeperkt) en ik kan bevestigen: met vaste telefoon en onbeperkt gratis bellen kost het nummer nada.
Vraag me niet hoe ze dat doen, want ik weet het niet.
Maar nogmaals: in het weekend dikwijls onbereikbaar of onbruikbaar, zeker tussen 10:00 en 16:00 uur.

Tjeetje, het is een forum, maar luisteren ho maar. Jullie zitten allemaal op internet, maar het gebruik internet bellen schijnbaar onbemind.
Skype of VIOP is een goed middel, goedkoop en altijd te goede kwaliteit.

Maar ok, als een ieder maar gewoon de bel providers wilt blijven spekken......


Succes,

Ice
Tja.... het is genoeg geweest.

Gebruikersavatar
Jim
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6629
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
Locatie: Planet Earth

Re: Belprobleem met Thailand.

#13 Bericht door Jim » zondag 17 oktober 2010, 11:54

skype en andere VoIP is natuurlijk goedkoper, maar als je geen internet op je mobiele telefoon hebt en je wilt goedkoop met je mobiel naar thailand bellen, is calldiscount een van de weinige opties die je hebt.
The Internet was awesome until everyone showed up.

Gebruikersavatar
ron
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6665
Lid geworden op: zondag 15 april 2007, 16:21
Locatie: Amsterdam

Re: Belprobleem met Thailand.

#14 Bericht door ron » zondag 17 oktober 2010, 11:56

Beankt voor de info mensen.
Normaal bellen wij ook met 0900 nummers,maar dit is een mooie oplossing als de andere nummers storen.

Groet Ron
"Zij die dansen
worden voor gek verklaard
door hen
die de muziek niet horen."

Gebruikersavatar
RuudThai
Expat
Expat
Berichten: 10058
Lid geworden op: dinsdag 05 juni 2007, 03:29
Locatie: Sakon Nakhon

Re: Belprobleem met Thailand.

#15 Bericht door RuudThai » zondag 17 oktober 2010, 12:26

Jim schreef:skype en andere VoIP is natuurlijk goedkoper, maar als je geen internet op je mobiele telefoon hebt en je wilt goedkoop met je mobiel naar thailand bellen, is calldiscount een van de weinige opties die je hebt.
Ik heb internet op mijn mobieltje, maar kun je in Thailand dan via je Skype-account bellen? Staat AIS dat toe? En hoe krijg ik dan Skype op mijn gsm geladen?

Plaats reactie

Terug naar “Bellen en Internet”