Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
De Beweerder
Expat
Expat
Berichten: 1737
Lid geworden op: dinsdag 25 oktober 2005, 22:57
Locatie: Nakhon Ratchasima

Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#1 Bericht door De Beweerder » donderdag 26 december 2013, 10:01

Misschien een leuk recept voor de doe het zelvers onder ons:


Afbeelding



bron; http://www.zelfmaakrecepten.nl

wie volgt?
Laatst gewijzigd door De Beweerder op donderdag 26 december 2013, 10:17, 1 keer totaal gewijzigd.
A millionaire in free time, can not save time only use ;)

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: Doe het zelf in u "Thaise keuken"

#2 Bericht door prajak » donderdag 26 december 2013, 10:16

http://www.naturalspices.eu/frikandellen

Deze site gaf Pieter ons al eens. Ik heb ze een keer besteld in C-Mai maar dan worden ze zo duur, ik ga ze later zelf maken, wat Pieter kan kan ik ook. De kruiderij is in de Chinese winkel hier te koop en elders denk ik ook. De pvc buis, daar heb ik nog steeds wat moeite mee...... Eens over nadenken.

Kroketten maak ik wel zelf. Ik heb moeite met het velletje, dat wordt steeds te dik en dan wordt de kroket (paneer)melig.... Nog iets op vinden dus. We hebben hier ook geen echte paneermeel, ik doe het met een combinatie van tapioca starch en broodkruimels (bij de Makro...).

Al doende leert men. Dank voor het recept, meneer de beheerder.

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: Doe het zelf in u "Thaise keuken"

#3 Bericht door prajak » donderdag 26 december 2013, 10:17

De frikandellensaus maak ik iets minder ingewikkeld.

Een grote fles Heinz tomatenketchup, twee eetlepels currypoeder, een theelepel scherpe sambal (badjak) en dan mixen en in knijpflesjes stoppen. Ik kook het dus niet door.

ron
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 7520
Lid geworden op: zondag 15 april 2007, 16:21
Locatie: Amsterdam

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#4 Bericht door ron » donderdag 26 december 2013, 10:19

Ik gebruik als paneermeel maar uit gebrek aan beter de beschuit die hier te koop is...........
"Zij die dansen
worden voor gek verklaard
door hen
die de muziek niet horen."

Gebruikersavatar
v@go
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1691
Lid geworden op: vrijdag 19 februari 2010, 13:10
Locatie: Belgie-จอมเทียน

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#5 Bericht door v@go » donderdag 26 december 2013, 10:26

paneermeel:

leg oud wittebrood in de oven (of droog het in de zon of bij de kachel) tot het onverkleurd hard wordt
Stop het in de keukenmachine om te vermalen tot de gewenste grofheid.
geloven is iets wat je niet zeker weet (© v@go)
ความลับไม่มีในโลก

Gebruikersavatar
Edje
Expat
Expat
Berichten: 2371
Lid geworden op: maandag 28 februari 2005, 19:06
Locatie: Yang Talat / Kalasin

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#6 Bericht door Edje » donderdag 26 december 2013, 12:36

ron schreef:Ik gebruik als paneermeel maar uit gebrek aan beter de beschuit die hier te koop is...........
Ron, bij de Friendship. Op de versbrood afdeling in neutrale plastik zakjes. Waarschijnlijk zelf gemaakt.
Groetjes; Edje

ron
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 7520
Lid geworden op: zondag 15 april 2007, 16:21
Locatie: Amsterdam

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#7 Bericht door ron » donderdag 26 december 2013, 12:55

Edje schreef:
ron schreef:Ik gebruik als paneermeel maar uit gebrek aan beter de beschuit die hier te koop is...........
Ron, bij de Friendship. Op de versbrood afdeling in neutrale plastik zakjes. Waarschijnlijk zelf gemaakt.
Okee,bedankt voor de tip Edje.

Ron. :thumbsup:
"Zij die dansen
worden voor gek verklaard
door hen
die de muziek niet horen."

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#8 Bericht door prajak » donderdag 26 december 2013, 14:47

Bij de Vlamingen noemen ze dat Chapelure.....paneermeel van oud brood.

Gebruikersavatar
brake034
Expat
Expat
Berichten: 3527
Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#9 Bericht door brake034 » donderdag 26 december 2013, 15:13

Klinkt maakbaar, alleen zal rundergehakt hier buffelgehakt worden.
Daar gaat de slanke lijn :mrgreen:
Marcel

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#10 Bericht door prajak » donderdag 26 december 2013, 15:42

"...alleen zal rundergehakt hier buffelgehakt worden....'

:?: :?: :?: :?: :?:

Een buffel is toch een rund ?

Of heeft meneer Brake034 zoveel pegulanten dat ie denkt aan dat peperdure Japanse rundvlees, Wagyu, dat 1.000 euro de kilo kost ? Dan heb je wel wat speciaals hoor voor jouw poen......

Ach, een bal gehakt half-om-half is ook lekker !

Gebruikersavatar
brake034
Expat
Expat
Berichten: 3527
Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#11 Bericht door brake034 » donderdag 26 december 2013, 15:57

Nou, bij rundvlees denk ik altijd aan koe, terwijl hier vaker waterbuffel vlees verkocht wordt.

Nee, ik doe niet aan met bier gemasseerd rundvlees, geef me de keus en ik drink het bier op en wordt liever zelf gemasseerd.
Marcel

Gebruikersavatar
De Beweerder
Expat
Expat
Berichten: 1737
Lid geworden op: dinsdag 25 oktober 2005, 22:57
Locatie: Nakhon Ratchasima

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#12 Bericht door De Beweerder » donderdag 26 december 2013, 16:13

prajak schreef:"Ach, een bal gehakt half-om-half is ook lekker !
Recept graag :?:
A millionaire in free time, can not save time only use ;)

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#13 Bericht door prajak » vrijdag 27 december 2013, 00:38


Gebruikersavatar
Pieter
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2769
Lid geworden op: donderdag 24 februari 2005, 15:06
Locatie: Bangkok

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#14 Bericht door Pieter » vrijdag 27 december 2013, 00:54

Het geheim van frikandellen is dat je ze niet moet koken al dan niet in buisjes maar 12 of 20 minuten in water van 80-85 graden moet stoppen

zelf gemaakt en curry zelf in Bangkok gekocht (Tops )

Afbeelding

Afbeelding

het lekkerste is echter mijn rundvlees salade

Afbeelding
met als goede tweede mijn brabantse worstenbroodjes

Afbeelding

van het weekend ga ik appelflappen maken

Pieter
Gebruik de handen om een pen te grijpen of toetsen te beroeren en niet om ze tot vuisten te ballen. Evolueer.

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"

#15 Bericht door prajak » vrijdag 27 december 2013, 00:56

Pieter, de frikandellen, wat voor buisjes gebruik jij, of rol je ze in alu folie en dan in heet water ?

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”