Hakeem is vrij!

Thailand gerelateerde nieuws- en krantenartikelen.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Volgende keer wéér
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
erik-kuijpers
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 778
Lid geworden op: donderdag 11 oktober 2018, 14:32

Hakeem is vrij!

#1 Bericht door erik-kuijpers » maandag 11 februari 2019, 12:46

HAKEEM IS VRIJ!

Hakeem al Araibi, de voetballer van Bahrain die vastzat in Thailand voor mogelijke uitlevering aan Bahrain, is vrijgelaten door de rechtbank. Bahrain heeft het verzoek ingetrokken en dus is er geen reden de man nog vast te houden.

Hij is gevlucht uit Bahrain en inmiddels een prof voetballer in Down Under met de status van vluchteling. Door een domme fout vanuit Down Under kwam hij met een interpolaantekening in Thailand aan dus verdween in de cel en toen Bahrain uitlevering vroeg begonnen de problemen. Thailand erkent het VN Vluchtelingenverdrag niet, heeft dat niet ondertekend, en beschermt mensen met die status niet. Aan de andere kant is er geen overeenkomst tot uitlevering met Bahrain. Een spagaat dreigde en de voetbalwereld riep al op tot een boycot van Thailand als dat straks de WK wil organiseren samen met Jakarta.

Hakeem is nu vrij man en zal zich naar huis haasten; de huwelijksreis naar Thailand zal ie wel thuis willen afronden.

En toch, with all due respect, ik begrijp mensen soms niet.

Hoe simpel is het om, als je vluchteling bent met een status in je nieuwe land, om een gespecialiseerd advocaat te laten nakijken hoe de verhoudingen in de wereld liggen? Prof voetballers horen toch niet tot de arme jongens in de wereld? Dan had ie vast advies gehad niet naar Thailand af te reizen maar naar whatever te gaan.

Doch dit zou je ook kunnen zeggen over Johan Van Laarhoven. Gedane zaken nemen voor hem en zijn vrouw Tukta helaas (nog) geen keer.

https://www.bangkokpost.com/news/genera ... xtradition


"...Waar is de gulle lach op heden gebleven, meneer Sonneberg, dat vraag ik U af?...".
(Wim Sonneveld)

Zonvakanties 728x90
Plaats reactie

Terug naar “Nieuws”