Non Immigrant-O- Multiple entry

Post hier al je vragen voor Visa voor Thailand.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Reizen Thailand
Bericht
Auteur
Dafrans
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 18
Lid geworden op: zondag 11 juni 2017, 09:27

Non Immigrant-O- Multiple entry

#1 Bericht door Dafrans » woensdag 28 juni 2017, 01:41

Zijn er hier mensen die op de Thaise ambassade in Den Haag de afgelopen drie maanden een
Non Immigrant -O- Multiple entry hebben gekregen?
En zo ja, hoe is je dit gelukt.

BVD
Dafrans



mooatje
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 553
Lid geworden op: maandag 18 juni 2007, 21:01
Locatie: Wachtebeke/Lopburi

Re: Non Immigrant-O- Multiple entry

#2 Bericht door mooatje » woensdag 28 juni 2017, 04:24

Niet in Nederland wel in Antwerpen,belgie.Gewoon de documenten meegebracht die op de website te vinden zijn:""http://www.thaiconsulate.be/portal.php""
En als extra gevraagd een copie van de ID van mijn vrouw.
Meestal voel ik me goed in mijn vel......

Joep
Expat
Expat
Berichten: 721
Lid geworden op: woensdag 31 oktober 2007, 07:28

Re: Non Immigrant-O- Multiple entry

#3 Bericht door Joep » woensdag 28 juni 2017, 10:40

Net opgehaald, geen enkel probleem.
Op basis van huwelijk.

Dafrans
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 18
Lid geworden op: zondag 11 juni 2017, 09:27

Re: Non Immigrant-O- Multiple entry

#4 Bericht door Dafrans » woensdag 28 juni 2017, 10:44

Op basis van huwelijk met een thaise neem ik aan.

Voor een niet gehuwde zou het niet kunnen volgens Antwerpen.
Hoe zit het in Nederland (Den Haag ambassade)?

hanshu

Re: Non Immigrant-O- Multiple entry

#5 Bericht door hanshu » woensdag 28 juni 2017, 11:28

....
Laatst gewijzigd door hanshu op zaterdag 01 juli 2017, 12:35, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Kees
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1028
Lid geworden op: donderdag 16 juni 2005, 19:43
Locatie: Doi Saket (Taladkwan)

Re: Non Immigrant-O- Multiple entry

#6 Bericht door Kees » woensdag 28 juni 2017, 17:03

Ik heb vorige week deze vraag gesteld bij de Thaise ambassade in den Haag.
Kreeg deze als antwoord.
ระเบียบการขอถิ่นที่อยู่ในประเทศไทย www.immigration.go.th (Thailand)

Nederlanders vanaf 50 jaar oud die langer in Thailand willen verblijven moeten een Non-immigrant visum O-A aanvragen

1. Non-immigrant visum O kost 60 euro. (single entry)

Non-immigrant visum O, O-A (multiple) kost 150 euro.

2. Verklaring Omtrent het Gedrag (Certificate of Conduct), in het Engels van de gemeente. (หนังสือรับรองความประพฤติ) www.justitie.nl

3. Pensioen papieren (income statement), met inkomensverklaring per maand of per jaar in het Engels, een inkomen van 800.000,- baht per jaar of 65.000,- baht per maand

(ใบเกษียณอายุและบัญชีรายได้)

4. Gezonheidsverklaring (Health certificate) in het Engels (ใบรับรองแพทย์)

5. Uittreksel uit het geboorteregister (Birth registration) van de gemeente in het Engels. (สูติบัตร)

6. Uittreksel uit het bevolkingsregister (Population registration) van de gemeente in het

Engels. (ทะเบียนบ้าน)

7. Eventueel verklaring van huwelijk (Marriage registration) van de gemeente in het Engels. ทะเบียนสมรส

………………………………………………………………………………………………………………..

Legelisatie (Legalisation):

1. Ten eerste naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken กระทรวงต่างประเทศ

Adres : Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag.(naast Centraal Station) Tel. 070-3486632, 3485901

Open : 09.30 – 11.30 uur.

2. Ten tweede naar de Thaise ambassade. สถานเอกอัครราชทูตไทย ณ กรุงเฮก www.royalthaiembassy.nl

Adres : Laan Copes van Cattenburch 123, 2585 EZ Den Haag. Tel. 070-3452088, 070-3450766

Kosten 15 euro/per legalisatie (contant)

Open : 09.30 – 12.00 uur.

............................................................................................................................................................................

Adres

*** Ministerie van Justitie, Schedeldoekshaven 100, 2500 EH, Den Haag

070-3707703 Open: 09.00 – 12.00 uur www.justitie.nl

*** Ministerie van Buitenlandse Zaken, Bezuidenhoutseweg 67, 2594 AC, Den Haag

070-3486486 Open: 09.00 – 11.30 uur www.minbuza.nl

*** Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Parnassusplein 5, P.O. Box 20350 EJ, Den Haag www.minvws.nl

*** Rechtbank, Centrale balie, Prins Clauslaan 60, Den Haag

Open: 08.30 – 17.00 uur

*** Identificatie van het dier, eerste legalisatie – (V.W.A.)

1. Voedsel en Waren Autoriteit, 2. Ministerie van Buitenlandse Zaken

2. Thaise ambassade, Laan Copes van Cattenburch 123, 2585 EZ, Den Haag

*** CIBG wijnhaven 16 (Muzetoren) Tel: 070-3407119

*** De Nederlandse ambassade in Bangkok, 15 Soi Tonson, Lumpini, Ploenchit st.

Pratumwan, Bangkok 10330 Tel: 02-3095200, 3095205

Kantoor van Immigratie bureau: At The Government Complex Commemorating His Majesty The King Chaengwattana Tel : 0-2141-9889 , Fax : 0-2143-8228 Office hour: Mon-Fri 8:30 - 12.00 and 13.00 - 16:30 Closed on OFFICIAL HOLIDAYS, www.immigration.go.th

ศูนย์ราชการเฉลิมพระเกียรติฯ อาคารบี ชั้น 2 (ด้านทิศใต้) ถ.แจ้งวัฒนะ ซอย 7 เขตหลักสี่ กรุงเทพมหานคร( ขอถิ่นที่อยู่ชั่วคราวในประเทศไทย)
Niet klagen, maar dragen.

Dafrans
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 18
Lid geworden op: zondag 11 juni 2017, 09:27

Re: Non Immigrant-O- Multiple entry

#7 Bericht door Dafrans » woensdag 28 juni 2017, 18:29

Beste Kees
Ik had dit ook vorige maand bij de ambassade gevraagd en kreeg inderdaad een link met deze text.
Echter is dit de text voor: Procedure Immigratie Thailand (NL).
Vervolgens had ik terug gemaild dat het niet mijn bedoeling is om mij in Thailand te vestigen.
Het antwoord van de ambassade was " Please read number 1 and number 3 " .
Met andere woorden:
1. Non-immigrant visum O kost 60 euro. (single entry)
3. Pensioen papieren (income statement), met inkomensverklaring per maand of per jaar in het Engels, een inkomen van
800.000,- baht per jaar of 65.000,- baht per maand

Lijkt er niet op dat dit kan kloppen.

Gebruikersavatar
Kees
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1028
Lid geworden op: donderdag 16 juni 2005, 19:43
Locatie: Doi Saket (Taladkwan)

Re: Non Immigrant-O- Multiple entry

#8 Bericht door Kees » woensdag 28 juni 2017, 22:03

Onder nummer één staat ook Non-immigrant O-A (multiple).

1. Non-immigrant visum O kost 60 euro. (single entry)

Non-immigrant visum O, O-A (multiple) kost 150 euro.
Niet klagen, maar dragen.

Dafrans
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 18
Lid geworden op: zondag 11 juni 2017, 09:27

Re: Non Immigrant-O- Multiple entry

#9 Bericht door Dafrans » woensdag 28 juni 2017, 22:23

klopt inderdaad
Had ik even over het hoofd gezien.
Maar de voorwaarden zoals hier gesteld wordt geldt toch uitsluitend voor een O-A visum en niet voor een -O- visum naar mijn idee althans.

Gebruikersavatar
Kees
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1028
Lid geworden op: donderdag 16 juni 2005, 19:43
Locatie: Doi Saket (Taladkwan)

Re: Non Immigrant-O- Multiple entry

#10 Bericht door Kees » woensdag 28 juni 2017, 23:18

Ik denk, weet het dus niet zeker, maar als je aan kan tonen dat je voldoende maandelijks inkomen (bankafschriften/salarisstroken) heb dat ze dat accepteren.
Zou zeggen gewoon proberen, nee heb je al ;)
Niet klagen, maar dragen.

mooatje
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 553
Lid geworden op: maandag 18 juni 2007, 21:01
Locatie: Wachtebeke/Lopburi

Re: Non Immigrant-O- Multiple entry

#11 Bericht door mooatje » donderdag 29 juni 2017, 04:25

Was van mij inderdaad ook op basis van huwelijk met een Thaise.Vergeten bij te vermelden.
Meestal voel ik me goed in mijn vel......

Loe
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1113
Lid geworden op: woensdag 15 februari 2006, 12:06

Re: Non Immigrant-O- Multiple entry

#12 Bericht door Loe » donderdag 29 juni 2017, 05:49

Doen ze in Duitsland Essen ook zo moeilijk?

Gebruikersavatar
foppo
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 399
Lid geworden op: zondag 09 juni 2013, 13:24
Locatie: WarinChamrap

Re: Non Immigrant-O- Multiple entry

#13 Bericht door foppo » donderdag 29 juni 2017, 06:56

http://cibtvisas.nl/
gewoon formuliertje downloaden, invullen, pasfotootjes, paspoort enz. en gewoon doen wat ze vragen en de hele zooi aangetekend opsturen en je hebt je paspoort met visum binnen een week retour.
En als je haast hebt komen ze het met koeriertje nog bij je thuis brengen ook.
Kost ietsjes meer maar als je zelf in DenHaag heen en weer moet kachelen ben je meer kwijt aan reis- en parkeerkosten.

Gebruikersavatar
pjotter
Zeer veel ervaring
Zeer veel ervaring
Berichten: 131
Lid geworden op: donderdag 30 september 2010, 17:36
Locatie: Nakhon Ratchasima Sao Diao

Re: Non Immigrant-O- Multiple entry

#14 Bericht door pjotter » donderdag 29 juni 2017, 14:41

Hallo Allemaal, en Dafrans

Sorry, maar waarom een jaarvisum ? Veel leden van dit forum gaan voor een NON-IMM-O Single Entry (Ook te verkrijgen bij het Consulaat in A'dam)
en laten het in Thailand bij een Immigration office verlengen na 2 maanden. Scheelt heel wat papieren. Normaal gesproken hoef je dan alleen maar 'je 800.000THB bankrekening en/of 65.000THB per maand aan te tonen door je laatste 2 salaris/pensioen/inkomen afschriften en 2 Bijschrijvingen van dat inkomen op je bank' te laten zien door kopietjes ervan te maken. DAT moet dan wel sinds 22 mei met een zogenaamde "Visumondersteuningsbrief" te worden bewezen op de Nederlandse Ambassade in BKK. Daarna dus naar een Immigration Office. Verlengen met een jaar (Of minder kan ook dacht ik) is dan mogelijk voor 1.900THB kosten. Volgens mij HOEF je niet per-se met pensioen te gaan/zijn voor verlenging. Ook al heeft men het over 'op basis van Retirement'. En anders ga je op die basis en komt gewoon terug na 'je aantal' maanden daar.

mooatje
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 553
Lid geworden op: maandag 18 juni 2007, 21:01
Locatie: Wachtebeke/Lopburi

Re: Non Immigrant-O- Multiple entry

#15 Bericht door mooatje » vrijdag 30 juni 2017, 03:48

Omdat je met een jaarvisum geen vier keer naar de ambassade moet als je vier keer in die periode naar Thailand gaat.
Meestal voel ik me goed in mijn vel......

Plaats reactie

Terug naar “Visa Thailand”