Verblijf in Thailand

Post hier al je vragen voor Visa voor Thailand.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!
Bericht
Auteur
stevenl
Expat
Expat
Berichten: 3703
Lid geworden op: vrijdag 29 april 2005, 12:23
Locatie: Rawai en Kata, Phuket
Contacteer:

Re: Verblijf in Thailand

#31 Bericht door stevenl » zaterdag 13 augustus 2016, 09:24

elst99 schreef:Weer verkeerd, gaat over het toeristenvisum, goed lezen Hua! Niet over het O-visum :giggle:
Net niet Elst.
Het multiple entry touristenvisum is nieuw en wordt verstrekt, het multiple entry O-visum wordt steeds moeilijker verkrijgbaar. En Amsterdam stopt er blijkbaar a.s. maandag mee.



elst99
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 5112
Lid geworden op: maandag 19 mei 2008, 12:30

Re: Verblijf in Thailand

#32 Bericht door elst99 » zaterdag 13 augustus 2016, 10:19

Heren lezen! Anders vraag het juffrouw Annie van de koffie!
Je moet niet alles geloven wat ze over me zeggen, het is allemaal veel erger!

stevenl
Expat
Expat
Berichten: 3703
Lid geworden op: vrijdag 29 april 2005, 12:23
Locatie: Rawai en Kata, Phuket
Contacteer:

Re: Verblijf in Thailand

#33 Bericht door stevenl » zondag 14 augustus 2016, 05:19

Tegen beter weten in, laat ik het nog een keer proberen.

Al geruime tijd wordt door Thaise autoriteiten geprobeerd multiple entry non-immigrant visa minder aantrekkelijk te maken, deze zijn daarom steeds moeilijker verkrijgbaar geworden.
Aan de andere kant probeert Thailand echte toeristen te trekken, vandaar dat er sinds enkele maanden een multiple entry toeristenvisum is.

Nu hebben we een webpagina van een consulaat waarop bovenaan staat aangegeven geen multiple entry visa meer vanaf 15 augustus'. Op die webpagina wordt het multiple entry toeristenvisum aangegeven als verkrijgbaar inclusief de benodigde documenten, maar er wordt geen enkel multiple entry non-immigrant visum vermeld.

Dat kan voor een redelijk denkend mens slechts tot 1 conclusie leiden: de aankondiging is niet echt duidelijk, maar de referentie is naar 'geen multiple entry non-immigrant visa meer'.

wanadee
Expat
Expat
Berichten: 2645
Lid geworden op: woensdag 23 december 2015, 03:20
Locatie: Korat

Re: Verblijf in Thailand

#34 Bericht door wanadee » zondag 14 augustus 2016, 09:56

Onderstaand staat op hun website en dat gaat wel degelijk over een non o mp. Maar het is wel verwarrend. Denk voor defenen die het aangaat ze het beste even naar het consulaat kunnen bellen/mailen.


Benodigdheden Non-Immigrant: 1x90 dagen en Multiple Entries:


Paspoort (minimaal één geheel lege bladzijde voor visum)
Non-immigrant 1x90 dagen dient paspoort minimaal 9 maanden geldig te zijn bij visumaanvraag.

Non-immigrant Multiple entries dient het paspoort minimaal 15 maanden geldig te zijn bij visumaanvraag.


- Volledig ingevuld aanvraagformulier
- Telefoon- en adresgegevens correct invullen
- Paspoortgegevens correct invullen
- Handtekening en datum

- 2 gelijke officiële recente pasfoto’s (zwart-wit of kleur)


- Kopie vluchtgegevens
- Naam, luchtvaartmaatschappij en vluchtnummer
- De kosten voor uw visumaanvraag ( €55 of €130,- )

- Kopie paspoort

Bovenstaande zijn de basis documenten voor elk type visum, deze documenten dienen altijd overlegd te worden bij de visumaanvraag.

Betreffende het Non - Immigrant visum bestaan type "O" (bv. wanneer u boven de 50 jaar bent) , type "ED"(Education) en type "B" (Business).

De benodigdheden voor de verschillende Non - Immigrant visa staan hieronder weergegeven per type visum.

stevenl
Expat
Expat
Berichten: 3703
Lid geworden op: vrijdag 29 april 2005, 12:23
Locatie: Rawai en Kata, Phuket
Contacteer:

Re: Verblijf in Thailand

#35 Bericht door stevenl » zondag 14 augustus 2016, 10:56

wanadee schreef:Onderstaand staat op hun website en dat gaat wel degelijk over een non o mp. Maar het is wel verwarrend. Denk voor defenen die het aangaat ze het beste even naar het consulaat kunnen bellen/mailen.


Benodigdheden Non-Immigrant: 1x90 dagen en Multiple Entries:


Paspoort (minimaal één geheel lege bladzijde voor visum)
Non-immigrant 1x90 dagen dient paspoort minimaal 9 maanden geldig te zijn bij visumaanvraag.

Non-immigrant Multiple entries dient het paspoort minimaal 15 maanden geldig te zijn bij visumaanvraag.


- Volledig ingevuld aanvraagformulier
- Telefoon- en adresgegevens correct invullen
- Paspoortgegevens correct invullen
- Handtekening en datum

- 2 gelijke officiële recente pasfoto’s (zwart-wit of kleur)


- Kopie vluchtgegevens
- Naam, luchtvaartmaatschappij en vluchtnummer
- De kosten voor uw visumaanvraag ( €55 of €130,- )

- Kopie paspoort

Bovenstaande zijn de basis documenten voor elk type visum, deze documenten dienen altijd overlegd te worden bij de visumaanvraag.

Betreffende het Non - Immigrant visum bestaan type "O" (bv. wanneer u boven de 50 jaar bent) , type "ED"(Education) en type "B" (Business).

De benodigdheden voor de verschillende Non - Immigrant visa staan hieronder weergegeven per type visum.
Dat is dus achterhaalde informatie.

john123456
Expat
Expat
Berichten: 107
Lid geworden op: zondag 18 januari 2015, 09:13
Locatie: Korat Thailand

Re: Verblijf in Thailand

#36 Bericht door john123456 » zondag 14 augustus 2016, 11:55

http://www.royalthaiconsulateamsterdam. ... -aanvragen

Maar op de site van den haag staat er nog niets over

wanadee
Expat
Expat
Berichten: 2645
Lid geworden op: woensdag 23 december 2015, 03:20
Locatie: Korat

Re: Verblijf in Thailand

#37 Bericht door wanadee » zondag 14 augustus 2016, 11:59

Het staat nu nog op hun website, dus niet achterhaald.
Ik ben overigens van mening dat zowel voor tourist als voor non o de nieuwe maatregelen gelden, maar zou daar geen eed op durven doen. In de algemene aankondiging staat het duidelijk dat er geen multiple meer wordt verstrekt. Er staat niet bij voor voor welke dus zal het voor alle visa gelden.

Dus ik begrijp niet waar jij het vandaan haalt dat de maatregel alleen voor non o zou gelden en niet voor tourist.

wanadee
Expat
Expat
Berichten: 2645
Lid geworden op: woensdag 23 december 2015, 03:20
Locatie: Korat

Re: Verblijf in Thailand

#38 Bericht door wanadee » zondag 14 augustus 2016, 12:01

john123456 schreef:http://www.royalthaiconsulateamsterdam. ... -aanvragen

Maar op de site van den haag staat er nog niets over
Misschien zijn dit soort visa voortaan alleen bij de ambasade te krijgen, net als OA. Maar voor nu blijft het gissen.

stevenl
Expat
Expat
Berichten: 3703
Lid geworden op: vrijdag 29 april 2005, 12:23
Locatie: Rawai en Kata, Phuket
Contacteer:

Re: Verblijf in Thailand

#39 Bericht door stevenl » zondag 14 augustus 2016, 12:03

john123456 schreef:http://www.royalthaiconsulateamsterdam. ... -aanvragen

Maar op de site van den haag staat er nog niets over
Zou mij niets verbazen als den Haag wel aanbiedt maar Amsterdam niet. Wereldwijd wordt uitgifte beperkt, en zijn consulaten beperkt in uitgifte, ambassades kunnen vaak wel nog uitgeven.

stevenl
Expat
Expat
Berichten: 3703
Lid geworden op: vrijdag 29 april 2005, 12:23
Locatie: Rawai en Kata, Phuket
Contacteer:

Re: Verblijf in Thailand

#40 Bericht door stevenl » zondag 14 augustus 2016, 12:04

wanadee schreef:Het staat nu nog op hun website, dus niet achterhaald.
Ik ben overigens van mening dat zowel voor tourist als voor non o de nieuwe maatregelen gelden, maar zou daar geen eed op durven doen. In de algemene aankondiging staat het duidelijk dat er geen multiple meer wordt verstrekt. Er staat niet bij voor voor welke dus zal het voor alle visa gelden.

Dus ik begrijp niet waar jij het vandaan haalt dat de maatregel alleen voor non o zou gelden en niet voor tourist.
Multiple entry tourist is een nieuw visum dat gepromoot wordt, multiple entry non immigrant daarentegen wordt moeilijker gemaakt.

Je spreekt jezelf trouwens tegen.

wanadee
Expat
Expat
Berichten: 2645
Lid geworden op: woensdag 23 december 2015, 03:20
Locatie: Korat

Re: Verblijf in Thailand

#41 Bericht door wanadee » zondag 14 augustus 2016, 13:27

Je "denkt" dat ik mezelf tegenspreek maar dat is niet zo. Kijk nou even hieronder wat ik gekopieerd heb. Het eerste stukje is over toeristenvisa mp en het tweede over non o mp. Bij beiden staat dat je die niet meer kunt krijgen.
Snap niet waarom je vol blijft houden dat dit alleen voor non o geldt.
Meer schrijf ik er niet over, als je het nu nog niet ziet gaat dat nooit meer gebeuren.


Toeristenvisum met 1 entry:


MET INGANG VAN 15-08-2016 VERSTREKKEN WIJ GEEN MULTIPLE ENTRY VISA.





- Geldig paspoort (geldig minimaal 6 maanden vanaf de dag van binnenkomst).

-kopie paspoort.

-kopie vluchtgegevens/vliegticket.

- twee dezelfde recente pasfoto's

-ingevuld aanvraagformulier.

-kosten zijn 30 euro ( alleen contante betaling is mogelijk )

Uw paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn op het moment dat u Thailand binnen reist.
De geldigheid van het visum om Thailand binnen te reizen is 90 dagen.

De geldigheid van het visum gaat in op de dag van aanvraag , is 90 dagen.
U mag met dit visum maximaal 60 dagen aaneengesloten verblijven in Thailand.

De dagen van verblijf gaan gelden vanaf de dag van binnenkomst.
De kosten voor het visum zijn € 30,- per persoon (alleen contante betaling mogelijk).











Non-Immigrant visum.


MET INGANG VAN 15-08-2016 VERSTREKKEN WIJ GEEN MULTIPLE ENTRY VISA.


Met een single entry mag u eenmalig maximaal 90 dagen aaneengesloten verblijven in Thailand , uw paspoort dient nog minimaal 9 maanden geldig ze zijn op de dag van binnenkomst

Benodigdheden voor een Non-Immigrant type O (other), single .

U dient 50 jaar of ouder te zijn om in aanmerking te komen voor dit visum.

De volgende formulieren/documenten zijn hiervoor benodigd;

-Uw paspoort, kopie van uw paspoort, kopie van de vli

Gebruikersavatar
brake034
Expat
Expat
Berichten: 3527
Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51

Re: Verblijf in Thailand

#42 Bericht door brake034 » zondag 14 augustus 2016, 13:36

Op de website van de Thaise Ambassade in Den Haag staan de multi's nog gewoon vermeld:
Toeristen visum: http://www.thaiembassy.org/hague/th/ser ... -Visa.html
Non-O en andere visa: http://www.thaiembassy.org/hague/th/ser ... poses.html
Marcel

Gebruikersavatar
brake034
Expat
Expat
Berichten: 3527
Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51

Re: Verblijf in Thailand

#43 Bericht door brake034 » zondag 14 augustus 2016, 13:42

Ook volgens CIBT, de visum specialist, zijn multi's gewoon mogelijk voor Thailand: http://visum.nl/thailand-visum
Marcel

wanadee
Expat
Expat
Berichten: 2645
Lid geworden op: woensdag 23 december 2015, 03:20
Locatie: Korat

Re: Verblijf in Thailand

#44 Bericht door wanadee » zondag 14 augustus 2016, 15:28

wanadee schreef:
john123456 schreef:http://www.royalthaiconsulateamsterdam. ... -aanvragen

Maar op de site van den haag staat er nog niets over
Misschien zijn dit soort visa voortaan alleen bij de ambasade te krijgen, net als OA. Maar voor nu blijft het gissen.

Plaats reactie

Terug naar “Visa Thailand”