Thais "Erfrecht".

Alles, en dan ook echt alles wat je wilt weten/vragen over thailand.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
KhunSugar
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 835
Lid geworden op: vrijdag 05 oktober 2012, 17:30
Locatie: Vl-Brabant - België

Thais "Erfrecht".

#1 Bericht door KhunSugar » maandag 30 april 2018, 09:04

Het Thais erfrecht kent geen legitiem of reservatair deel.

Er is wel net als in Nederland en België een rangorde te volgen als er geen testament is opgemaakt, er zijn 6 gradaties.

1) de decendenten (afstammelingen)
2) de ouders
3) volbloed broeders en zusters
4) halfbloed broeders en zusters
5) grootouders
6) nonkels en tantes


De langstlevende echtgeno(ot)te heeft dezelfde rechten als de descendenten, alle erfgenamen uit een hogere gradatie sluiten een lagere gradatie uit, behalve de ouders (section 1630 CCC), die genieten dezelfde rechten als de descendenten.

Iedere Farang die onroerend goed bezit (condo), heeft er dus alle belang bij een "Thais Testament" op te maken, hierdoor bepaald hij gewoon zelf wat zijn wilsbeschikking is, ik herhaal, het Thais erfrecht kent geen legitiem erfdeel of reservataire bevoorrechte erfgenamen.

Er is geen erfbelasting (successie) te betalen op een erfenis... wel is er belasting te betalen op 50% van de waarde van een geërfd onroerend goed (markt prijs), men noemt dit "kapitaal winst" en het wordt als dusdanig getaxeerd volgens de gangbare taks op inkomsten belasting.
Men deelt de 50% door het aantal jaren dat de eigendom in het bezit was, op dit bedrag wordt dan de belasting toegepast. Deze belasting beschouwd men als een gemiddelde jaarbelasting, om de finale taks toe te passen vermenigvuldigd men het gemiddelde met het aantal jaren, op deze som wordt men dan ook belast.

Erfgenamen van roerende goederen worden niet onderworpen aan een erfbelasting.

Stel:

Je bent gehuwd met een Thaise dame en hebt geen kinderen, je ouders zijn overleden. Je gaat dood in Thailand waar je 10 jaar woonachtig was in een "Condo" (die voor 100% van u is) en er is geen testament.
Wie erft er ? Je vrouw.
Je hebt een testament ten voordele van enkel je vrouw, is dus hetzelfde.

We gaan ervan uit dat de Condo een marktwaarde heeft van 4.000.000 baht.
Wat aan belastingen moet de weduwe betalen ?

50% van de marktwaarde is 2.000.000 baht, gedeeld door 10 jaar = 200.000 baht, de taks is 15% (fictief percentage van de jaarlijkse inkomsten belasting) = 30.000 baht, dit bedrag wordt dan vermeerderd met het aantal jaren (10) dus 300.000 baht, op dit bedrag betaald ze de belasting aan het op dat moment gangbaar tarief ( bijvoorbeeld; 15 %) is dus 45.000 baht.Plaats reactie

Terug naar “Diversen”