Voor de liefhebbers van een echte van de Valk topper mag natuurlijk een lekker bordje frietjes met appelmoes niet ontbreken.
APPELMOES:
Neem een zak appels +/- 1 kilo uit de makro, tesco of big C
schillen, kern eruit, in dunne partjes snijden en in een pan met ongeveer 4 cm water aan de kook brengen,
kook je op gas, blijven roeren tot de appelstukjes gaar zijn en uiteen vallen, naar smaak suiker toevoegen.
In de blender of met de staafmixer pureren eventueel een snufje kaneel erbij en klaar is je appelmoes.
Af laten koelen en smakelijk eten, alleen de van de Valk kers ontbreekt nog en natuurlijk een lekker stukje gebraden kip.
Ga je voor groot dan kun je ook inwekken in jampotjes of iets dergelijks, dan wel wat extra suiker toevoegen (suiker is een conserveringsmiddel) warm afvullen tot de rand deksel erop en afkoelen, trekt door het afkoelen vacuüm.
Bewaar ze zelf in de koelkast, koud heeft mijn voorkeur.
smakelijk eten
ook lekker
Moderator: Loempia
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 188
- Lid geworden op: vrijdag 01 februari 2008, 16:51
- brake034
- Expat
- Berichten: 3527
- Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 188
- Lid geworden op: vrijdag 01 februari 2008, 16:51
Re: ook lekker
maakt niet zoveel uit, ken de benaming niet, denk dat ze allemaal uit china komen.brake034 schreef:
Welke soort appels kies je het beste uit voor appelmoes Sjeng?
gebruik meestal de iets dikkere geel met oranje/rood gestreepte, qua smaak lijkt hij wel wat op onze elstar.
(sappig zoet-zuur)
maar heb het ook al eens gedaan met de kleinere diep rode appels.
effe proeven en indien nodig wat meer suiker toevoegen.
En vergeet niet smaken verschillen, je moet het uiteraard zelf lekker vinden
-
- komt net kijken
- Berichten: 24
- Lid geworden op: dinsdag 11 augustus 2015, 01:40
Re: ook lekker
die op de elstar lijken komen uit Nieuw Zeeland.