Nongkhai; Wat Nern Phranaw Wanaram

Informatie over cultuur en gebruiken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Nongkhai; Wat Nern Phranaw Wanaram

#1 Bericht door prajak » woensdag 24 juni 2015, 14:57

Nongkhai; Wat Nern Phranaw Wanaram

Deze tempel is wat lastig te vinden. Maar dit is hem dan:
Afbeelding
Afbeelding
Ligt wat achteraf maar iedere tuktukchauffeur rijdt je er blindelings naar toe. Een 1.000 meter voorbij de Wat Phochai met de bekende Luang Pho Phra Sai waar ik al over schreef. Laat ze de naam zien in Thais: วัดเนินพระเนาวนาราม

Meditatietempel

Deze tempel is in de loop der jaren een plek geworden om je al mediterend te verrijken. En dat mediteren gaat onder leiding en de voorbeelden zie je in de tempeltuin:
Afbeelding
Afbeelding
Een meditatiecentrum in een rustige omgeving al wordt onder ‘rustig’ ook verstaan het om 04 uur verplicht ontwaken en deelnemen aan de ochtendgebeden samen met andere mensen die betalen om verrijkt te worden, en met de aldaar wonende monniken en begeleiders.

De tempel is om die reden voorzien van kleine bungalows waar je in redelijk comfort (nee, geen *** sterren....) kunt verblijven. Het grappige is dat op enkele huisjes de naam van de sponsor te zien is: hotel zo en zo of de heer Zoveel.
Afbeelding
Afbeelding
Architectuur

De architectuur is imposant en overweldigt, kan als somber overkomen.

Enkele gebouwen hebben ‘cloisters’ en ik denk dat je dat in casu het best vertaald met ‘kruisgang’ of ‘kloostergang’, een overdekte gang rondom een hof. Enfin, laat de foto’s spreken.
Afbeelding
Afbeelding

Plaats reactie

Terug naar “Cultuur”