Doe het zelf in uw "Thaise keuken"
Moderator: Loempia
- De Beweerder
- Expat
- Berichten: 1737
- Lid geworden op: dinsdag 25 oktober 2005, 22:57
- Locatie: Nakhon Ratchasima
Doe het zelf in uw "Thaise keuken"
Misschien een leuk recept voor de doe het zelvers onder ons:
bron; http://www.zelfmaakrecepten.nl
wie volgt?
bron; http://www.zelfmaakrecepten.nl
wie volgt?
Laatst gewijzigd door De Beweerder op donderdag 26 december 2013, 10:17, 1 keer totaal gewijzigd.
A millionaire in free time, can not save time only use
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 17884
- Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24
Re: Doe het zelf in u "Thaise keuken"
http://www.naturalspices.eu/frikandellen
Deze site gaf Pieter ons al eens. Ik heb ze een keer besteld in C-Mai maar dan worden ze zo duur, ik ga ze later zelf maken, wat Pieter kan kan ik ook. De kruiderij is in de Chinese winkel hier te koop en elders denk ik ook. De pvc buis, daar heb ik nog steeds wat moeite mee...... Eens over nadenken.
Kroketten maak ik wel zelf. Ik heb moeite met het velletje, dat wordt steeds te dik en dan wordt de kroket (paneer)melig.... Nog iets op vinden dus. We hebben hier ook geen echte paneermeel, ik doe het met een combinatie van tapioca starch en broodkruimels (bij de Makro...).
Al doende leert men. Dank voor het recept, meneer de beheerder.
Deze site gaf Pieter ons al eens. Ik heb ze een keer besteld in C-Mai maar dan worden ze zo duur, ik ga ze later zelf maken, wat Pieter kan kan ik ook. De kruiderij is in de Chinese winkel hier te koop en elders denk ik ook. De pvc buis, daar heb ik nog steeds wat moeite mee...... Eens over nadenken.
Kroketten maak ik wel zelf. Ik heb moeite met het velletje, dat wordt steeds te dik en dan wordt de kroket (paneer)melig.... Nog iets op vinden dus. We hebben hier ook geen echte paneermeel, ik doe het met een combinatie van tapioca starch en broodkruimels (bij de Makro...).
Al doende leert men. Dank voor het recept, meneer de beheerder.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 17884
- Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24
Re: Doe het zelf in u "Thaise keuken"
De frikandellensaus maak ik iets minder ingewikkeld.
Een grote fles Heinz tomatenketchup, twee eetlepels currypoeder, een theelepel scherpe sambal (badjak) en dan mixen en in knijpflesjes stoppen. Ik kook het dus niet door.
Een grote fles Heinz tomatenketchup, twee eetlepels currypoeder, een theelepel scherpe sambal (badjak) en dan mixen en in knijpflesjes stoppen. Ik kook het dus niet door.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 7520
- Lid geworden op: zondag 15 april 2007, 16:21
- Locatie: Amsterdam
Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"
Ik gebruik als paneermeel maar uit gebrek aan beter de beschuit die hier te koop is...........
"Zij die dansen
worden voor gek verklaard
door hen
die de muziek niet horen."
worden voor gek verklaard
door hen
die de muziek niet horen."
- v@go
- Volwaardig lid
- Berichten: 1691
- Lid geworden op: vrijdag 19 februari 2010, 13:10
- Locatie: Belgie-จอมเทียน
Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"
paneermeel:
leg oud wittebrood in de oven (of droog het in de zon of bij de kachel) tot het onverkleurd hard wordt
Stop het in de keukenmachine om te vermalen tot de gewenste grofheid.
leg oud wittebrood in de oven (of droog het in de zon of bij de kachel) tot het onverkleurd hard wordt
Stop het in de keukenmachine om te vermalen tot de gewenste grofheid.
geloven is iets wat je niet zeker weet (© v@go)
ความลับไม่มีในโลก
ความลับไม่มีในโลก
- Edje
- Expat
- Berichten: 2371
- Lid geworden op: maandag 28 februari 2005, 19:06
- Locatie: Yang Talat / Kalasin
Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"
Ron, bij de Friendship. Op de versbrood afdeling in neutrale plastik zakjes. Waarschijnlijk zelf gemaakt.ron schreef:Ik gebruik als paneermeel maar uit gebrek aan beter de beschuit die hier te koop is...........
Groetjes; Edje
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 7520
- Lid geworden op: zondag 15 april 2007, 16:21
- Locatie: Amsterdam
Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"
Okee,bedankt voor de tip Edje.Edje schreef:Ron, bij de Friendship. Op de versbrood afdeling in neutrale plastik zakjes. Waarschijnlijk zelf gemaakt.ron schreef:Ik gebruik als paneermeel maar uit gebrek aan beter de beschuit die hier te koop is...........
Ron.
"Zij die dansen
worden voor gek verklaard
door hen
die de muziek niet horen."
worden voor gek verklaard
door hen
die de muziek niet horen."
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 17884
- Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24
Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"
Bij de Vlamingen noemen ze dat Chapelure.....paneermeel van oud brood.
- brake034
- Expat
- Berichten: 3527
- Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51
Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"
Klinkt maakbaar, alleen zal rundergehakt hier buffelgehakt worden.
Daar gaat de slanke lijn
Daar gaat de slanke lijn
Marcel
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 17884
- Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24
Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"
"...alleen zal rundergehakt hier buffelgehakt worden....'
Een buffel is toch een rund ?
Of heeft meneer Brake034 zoveel pegulanten dat ie denkt aan dat peperdure Japanse rundvlees, Wagyu, dat 1.000 euro de kilo kost ? Dan heb je wel wat speciaals hoor voor jouw poen......
Ach, een bal gehakt half-om-half is ook lekker !
Een buffel is toch een rund ?
Of heeft meneer Brake034 zoveel pegulanten dat ie denkt aan dat peperdure Japanse rundvlees, Wagyu, dat 1.000 euro de kilo kost ? Dan heb je wel wat speciaals hoor voor jouw poen......
Ach, een bal gehakt half-om-half is ook lekker !
- brake034
- Expat
- Berichten: 3527
- Lid geworden op: maandag 20 augustus 2012, 11:51
Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"
Nou, bij rundvlees denk ik altijd aan koe, terwijl hier vaker waterbuffel vlees verkocht wordt.
Nee, ik doe niet aan met bier gemasseerd rundvlees, geef me de keus en ik drink het bier op en wordt liever zelf gemasseerd.
Nee, ik doe niet aan met bier gemasseerd rundvlees, geef me de keus en ik drink het bier op en wordt liever zelf gemasseerd.
Marcel
- De Beweerder
- Expat
- Berichten: 1737
- Lid geworden op: dinsdag 25 oktober 2005, 22:57
- Locatie: Nakhon Ratchasima
Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"
Recept graagprajak schreef:"Ach, een bal gehakt half-om-half is ook lekker !
A millionaire in free time, can not save time only use
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 17884
- Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24
- Pieter
- Volwaardig lid
- Berichten: 2769
- Lid geworden op: donderdag 24 februari 2005, 15:06
- Locatie: Bangkok
Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"
Het geheim van frikandellen is dat je ze niet moet koken al dan niet in buisjes maar 12 of 20 minuten in water van 80-85 graden moet stoppen
zelf gemaakt en curry zelf in Bangkok gekocht (Tops )
het lekkerste is echter mijn rundvlees salade
met als goede tweede mijn brabantse worstenbroodjes
van het weekend ga ik appelflappen maken
Pieter
zelf gemaakt en curry zelf in Bangkok gekocht (Tops )
het lekkerste is echter mijn rundvlees salade
met als goede tweede mijn brabantse worstenbroodjes
van het weekend ga ik appelflappen maken
Pieter
Gebruik de handen om een pen te grijpen of toetsen te beroeren en niet om ze tot vuisten te ballen. Evolueer.
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 17884
- Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24
Re: Doe het zelf in uw "Thaise keuken"
Pieter, de frikandellen, wat voor buisjes gebruik jij, of rol je ze in alu folie en dan in heet water ?