Currywurst mit pommes

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Jim
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 6941
Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
Locatie: Planet Earth

Re: Currywurst mit pommes

#16 Bericht door Jim » donderdag 26 juli 2012, 15:20

Duiker schreef:Als je in Belgie een frikandel wilt bestellen, dan moet je om een currieworst vragen. Je krijgt dan een frikandel. Vlak bij de grens kennen ze wel frikandellen. Dellen trouwens ook.
kijken ze je daar nog steeds zo duf aan als je een patatje oorlog bestelt?
Als je het echt niet meer weet, dan brabbel je maar iets over de “deep state”

Gebruikersavatar
serpay
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2399
Lid geworden op: zaterdag 25 maart 2006, 19:19
Locatie: kleve en soms nang-rong

Re: Currywurst mit pommes

#17 Bericht door serpay » vrijdag 27 juli 2012, 06:32

Jim schreef:
Duiker schreef:Als je in Belgie een frikandel wilt bestellen, dan moet je om een currieworst vragen. Je krijgt dan een frikandel. Vlak bij de grens kennen ze wel frikandellen. Dellen trouwens ook.
kijken ze je daar nog steeds zo duf aan als je een patatje oorlog bestelt?
misschien wel net zo als een nederlander die in duitsland een frikandel besteld!
Alfisti rebeli

Gebruikersavatar
Pieter
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2769
Lid geworden op: donderdag 24 februari 2005, 15:06
Locatie: Bangkok

Re: Currywurst mit pommes

#18 Bericht door Pieter » vrijdag 27 juli 2012, 07:28

Sterker nog de frikandellen fabriek van Beckers staat in belgie (essen)


Pieter

printen44
Expat
Expat
Berichten: 4681
Lid geworden op: zaterdag 06 september 2008, 17:41

Re: Currywurst mit pommes

#19 Bericht door printen44 » vrijdag 27 juli 2012, 10:53

Ik zat net deze topic te lezen, toen een vriend van mij belde of er katenspek in Thailand te koop is. Ik heb wel die bacon van S&P, die lekker is op brood, maar katenspek heb ik nog nooit hier gezien. Ik hou me aanbevolen voor suggesties.

rob kaen
Waarschuwing!
Waarschuwing!
Berichten: 680
Lid geworden op: maandag 14 september 2009, 13:48

Re: Currywurst mit pommes

#20 Bericht door rob kaen » vrijdag 27 juli 2012, 11:26

Welk interesant onderwerp zullen we het nu hebben Oja ik weet het.
DE BOTERHAM :cheesy:

Boterham

Een bruine boterham
Een boterham is één plak gesneden brood, meestal voorzien van broodbeleg (dit kan zowel iets zoets zijn als iets hartigs). Een boterham maakt meestal deel uit van het ontbijt en van de lunch. Boterhammen werden vroeger alleen besmeerd met 'echte' boter en daarna voorzien van broodbeleg. Tegenwoordig wordt om gezondheidsredenen ook wel margarine of halvarine gebruikt.

De eerste en laatste boterham van een brood (welke maar één snijvlak heeft en waarvan de verdere buitenkant uit korst bestaat) wordt wel kapje of kontje genoemd. :cheesy: Ja zo kan die wel weer :clap:

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: Currywurst mit pommes

#21 Bericht door prajak » vrijdag 27 juli 2012, 15:27

Katenspek is...

http://nl.wikipedia.org/wiki/Katenspek

en dat heb ik nog niet gezien hier.

Maar je kunt het zelf maken. Uitgaande van verse spek, heel dikke lappen, koken -ik denk in water of zou stomen ook kunnen ?- maar dan het roken....

Zou het gaan op mahonie, ruim verkrijgbaar hier ? Daar moet je een slager naar vragen. Maar in de buurt waar Printen44 woont zijn houtbedrijven die doen in eiken- en beukenhout. En versier daar maar een kruiwagen snippers en versier een oude ton en kijk op internet naar de instructies voor het roken van paling.

En daarna snijden...dat zal je niet lukken zonder snijmachine.

In de regio Chiang Mai zit een NL-er met de naam Louis en die zou daar paling gaan roken. Ik ben het kontakt met hem een beetje kwijt, had ooit een emailadres, maar er zal toch wel iemand die gezellige Brabander kennen ? En als je aan de paling bent dan vergeet je de katenspek.....al is Thaise paling (pla laay) niet zo vet als Nederlandse.

rob kaen
Waarschuwing!
Waarschuwing!
Berichten: 680
Lid geworden op: maandag 14 september 2009, 13:48

Re: Currywurst mit pommes

#22 Bericht door rob kaen » vrijdag 27 juli 2012, 15:41

Als je in de buurt van Udon thani woont weet ik wel een adres een kennis van me heeft een restaurant daar en maakt zelf katenspek.
www.nobis-restaurant.com Home made Sausage-ham -bacon Int.Delicates-shop.
Adres 33 Sampanthamid Rd. T.Margkhang
A Muang Udon Thani 41000. [|)

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: Currywurst mit pommes

#23 Bericht door prajak » vrijdag 27 juli 2012, 16:49

Elders in de Isan zit nog een Nobbi, (ook) een Duitser. Ik meen in Surin; vroeger jarenlang in Nongkhai. Die maakt ook zelf spek en ham en dat soort zaken. Overigens geen familie van die in Udon; de 'Surin' Nobbi (Norbert) zit al meer dan 20 jaar in Thailand.

printen44
Expat
Expat
Berichten: 4681
Lid geworden op: zaterdag 06 september 2008, 17:41

Re: Currywurst mit pommes

#24 Bericht door printen44 » vrijdag 27 juli 2012, 16:59

Bedankt voor de informatie. Ik denk dat ik die Louis ken in Chiang Mai. Tenminste ik ken een Nederlander met die naam. Ik zal eens informeren of hij nog paling rookt. Ik heb hem overigens er nooit over gehoord.

Maar als ik een "barrel" te pakken kan krijgen, kan ik zelf ook wel katenspek roken. Houtsnippers van hard hout genoeg hier.

dirkdutchsnacks
Erelid
Erelid
Berichten: 42
Lid geworden op: donderdag 29 december 2011, 11:43

Re: Currywurst mit pommes

#25 Bericht door dirkdutchsnacks » zaterdag 28 juli 2012, 10:16

printen44 schreef:Bedankt voor de informatie. Ik denk dat ik die Louis ken in Chiang Mai. Tenminste ik ken een Nederlander met die naam. Ik zal eens informeren of hij nog paling rookt. Ik heb hem overigens er nooit over gehoord.

Maar als ik een "barrel" te pakken kan krijgen, kan ik zelf ook wel katenspek roken. Houtsnippers van hard hout genoeg hier.
Ik heb in nederland ongeveer 20 jaar paling gerookt(een hobby)en heb een jaar of wat geleden
in Thailand "paling"gerookt.Deze Thaise paling heeft echt niets te maken met paling,het is nog
niet eens familie van de paling. Paling heeft vanaf zijn poepgat een hele vlezige staart,deze Thaise
"paling"zijn staart is zo dun en zonder vlees,dat hij absoluut niet geschikt is om te roken.
En de groeten,
Dirk Dutch Snacks.

yandre
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1007
Lid geworden op: woensdag 26 augustus 2009, 21:56
Locatie: nongkhai

Re: Currywurst mit pommes

#26 Bericht door yandre » zaterdag 28 juli 2012, 11:28

nu heb begin dit jaar ik noem het kat vis gerookt gegeten
was een nederlander over en die rookt ze op eiken houten
krullen .nu heb mijn vingers nog maar smaakte naar paling gerookt
heerlijk maar hij is nu weer in nederland en ja waneer hij weer komt??
dus een vervanging waren wel goed vet want de vis moest goed
zwemmem in de leo :cheesy:

Gebruikersavatar
Pieter
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2769
Lid geworden op: donderdag 24 februari 2005, 15:06
Locatie: Bangkok

Re: Currywurst mit pommes

#27 Bericht door Pieter » zaterdag 28 juli 2012, 11:36

dirkdutchsnacks schreef:
printen44 schreef:Bedankt voor de informatie. Ik denk dat ik die Louis ken in Chiang Mai. Tenminste ik ken een Nederlander met die naam. Ik zal eens informeren of hij nog paling rookt. Ik heb hem overigens er nooit over gehoord.

Maar als ik een "barrel" te pakken kan krijgen, kan ik zelf ook wel katenspek roken. Houtsnippers van hard hout genoeg hier.
Ik heb in nederland ongeveer 20 jaar paling gerookt(een hobby)en heb een jaar of wat geleden
in Thailand "paling"gerookt.Deze Thaise paling heeft echt niets te maken met paling,het is nog
niet eens familie van de paling. Paling heeft vanaf zijn poepgat een hele vlezige staart,deze Thaise
"paling"zijn staart is zo dun en zonder vlees,dat hij absoluut niet geschikt is om te roken.
En de groeten,
Dirk Dutch Snacks.
een vriendin van mijn vrouw had een week geleden paling meegenomen uit japan

en dat was wel echte paling

ik denk als je die meervallen gaat roken dat dat wel zal smaken

Pieter
Gebruik de handen om een pen te grijpen of toetsen te beroeren en niet om ze tot vuisten te ballen. Evolueer.

dirkdutchsnacks
Erelid
Erelid
Berichten: 42
Lid geworden op: donderdag 29 december 2011, 11:43

Re: Currywurst mit pommes

#28 Bericht door dirkdutchsnacks » zaterdag 28 juli 2012, 11:51

yandre schreef:nu heb begin dit jaar ik noem het kat vis gerookt gegeten
was een nederlander over en die rookt ze op eiken houten
krullen .nu heb mijn vingers nog maar smaakte naar paling gerookt
heerlijk maar hij is nu weer in nederland en ja waneer hij weer komt??
dus een vervanging waren wel goed vet want de vis moest goed
zwemmem in de leo :cheesy:
Gerookte catvisfilet maak ik hier regelmatig en is echt net zo lekker
als de nederlandse paling(gebruik wel rookmot uit Nederland)
Dirk Dutch Snacks.

rob kaen
Waarschuwing!
Waarschuwing!
Berichten: 680
Lid geworden op: maandag 14 september 2009, 13:48

Re: Currywurst mit pommes

#29 Bericht door rob kaen » zaterdag 28 juli 2012, 11:56

prajak schreef:Elders in de Isan zit nog een Nobbi, (ook) een Duitser. Ik meen in Surin; vroeger jarenlang in Nongkhai. Die maakt ook zelf spek en ham en dat soort zaken. Overigens geen familie van die in Udon; de 'Surin' Nobbi (Norbert) zit al meer dan 20 jaar in Thailand.
Elders en ik meen en vroeger die norbert woont nu in khon kaen [|)

Gebruikersavatar
vleespet
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1295
Lid geworden op: maandag 03 augustus 2009, 16:28
Locatie: nijmegen/khorat

Re: Currywurst mit pommes

#30 Bericht door vleespet » zaterdag 28 juli 2012, 14:49

Ik rook al jaren in Thailand vis,kip en ham en ik heb hier al eerder aangegeven dat paling roken in Thailand niet mogelijk is.
Waar komt toch dat verhaal van eiken en beukenhout vandaan?
Dit is absoluut NIET WAAR sterker nog,deze houtsoorten hebben te veel cellulose en kunnen alleen gebruikt worden in combinatie met andere houtsoorten.
In feite is alle fruitbomenhout geschikt om te roken,dus houtmot uit Nederland,forget it.
Makreel is in heel thailand verkrijgbaar,en er is niets lekkerder als een witbroodje met warm gerookte makreel,en het is zo simpel.

Op deze site kun je werkelijk alles vinden op het gebied van BBQ en roken,en de recepten zijn om van te smullen.

http://www.bluesmoke-bbq.nl/
iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen.Thé Lau

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”