kokosolie

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
afra
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 298
Lid geworden op: vrijdag 02 oktober 2009, 19:30

kokosolie

#1 Bericht door afra » vrijdag 26 augustus 2011, 16:09

Ik heb het in een ander topic(grape fruit) al eens genoemd (niet tot ieders tevredenheid ;) )
Ik gebruik kokosolie ipv andere vetten om bijv. te bakken.
Zoveel mensen zoveel meningen maar ik ben er van overtuigd dat het goed voor me is.

Nu las ik onderstaande en mijn vraag is: Waar zal biologische kokosolie vandaan komen.
Zijn er in Azie ook bedrijven die biologisch zijn? (lijkt mij van niet, het is hier al een hele toer om biologisch producent te zijn, dit uit eigen ervaring)



http://www.telegraaf.nl/vrouw/gezond_le ... zond_leven

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: kokosolie

#2 Bericht door prajak » vrijdag 26 augustus 2011, 16:36

Kokos is de hel voor jouw cholesterol. Een eetlepel kokosolie bevat bijna 12 gram verzadigd vet. Het witte kokosvlees bevat per 20 gram 6 gram verzadigd vet. Gebruik dus niet meer dan een eetlepel. Over kokoswater/melk vind ik geen informatie.

Biologische kokosolie ? Je zou een bioloog kunnen zoeken die het spul zonder toevoegingen maakt. Beter is zelf een kokosnoot rapen en zelf persen. Of kokosolie helemaal vergeten en overgaan op olijfolie, maisolie, saffloerolie of zonnebloemolie. Die hebben het laagst aan verzadigd vet. Transvet en cholesterol komt in olie niet voor behalve in reuzel.

afra
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 298
Lid geworden op: vrijdag 02 oktober 2009, 19:30

Re: kokosolie

#3 Bericht door afra » vrijdag 26 augustus 2011, 17:16

Kokos is de hel voor jouw cholesterol
Daar zijn de meningen over verdeeld. Mijn waardes waren juist verbeterd. Ik doe al geruime tijd Atkins en was dus extra nieuwsgierig naar mijn waardes.
Maar mijn vraag is eigenlijk of er in Thailand of elders in Azie biologisch geproduceerd wordt?

Jeanette
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 4675
Lid geworden op: maandag 16 november 2009, 13:52
Locatie: Leiderdorp

Re: kokosolie

#4 Bericht door Jeanette » vrijdag 26 augustus 2011, 17:27

Nee hoor Prajak, kokosolie is heel gezond om in te bakken. Juist al die olieën die vol zitten met omega 3, 6 en 9 zijn zo slecht om mee te bakken, bij hoge temperaturen verbranden die omega's en da's niet gezond. Die olie's zijn prima in de salades.
Eén van ons tweeën is verkeerd voorgelicht. (en ik ben het niet) :giggle3:

http://www.kokos-olie.nl/

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: kokosolie

#5 Bericht door prajak » vrijdag 26 augustus 2011, 17:33

ISBN 9024368162
Uitgeverij Deltas, boek in het NL.

Ik blijf van kokos af. Maisolie, olijfolie, etc, zoals genoemd.

jvs
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 275
Lid geworden op: donderdag 28 april 2011, 05:37

Re: kokosolie

#6 Bericht door jvs » vrijdag 26 augustus 2011, 17:34

http://www.earthborn.co.th/products.htm
good karma products in Bkk,even googelen

afra
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 298
Lid geworden op: vrijdag 02 oktober 2009, 19:30

Re: kokosolie

#7 Bericht door afra » vrijdag 26 augustus 2011, 17:41

Ik heb hier al eens een "berisping" ;) gehad over kokosolie.
Maar er is ontzettend veel te vinden over kokosolie en niet alleen op commerciële sites.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kokosolie

http://jessevandervelde.com/biologische ... ond-leven/

En vandaag ook dus weer in de telegraaf ( telegraaf, dat dan weer wel,kniesoor die daar op let :mrgreen: )

http://www.telegraaf.nl/vrouw/gezond_le ... html?p=8,1

Maar was gewoon echt benieuwd of er in Azië biologisch geproduceerd wordt.

Ik ga de link eens bekijken, bedankt jvs

afra
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 298
Lid geworden op: vrijdag 02 oktober 2009, 19:30

Re: kokosolie

#8 Bericht door afra » vrijdag 26 augustus 2011, 18:54

prajak schreef:ISBN 9024368162
Uitgeverij Deltas, boek in het NL.

Ik blijf van kokos af. Maisolie, olijfolie, etc, zoals genoemd.
Ik wil je zeker niets aanpraten maar het boek waar jij naar verwijst is best oud (1998)
De inzichten over voeding zijn aan veranderingen onder hevig.
Maar goed het is natuurlijk maar net wie je aan hangt. Persoonlijk heb ik bijvoorbeeld ook geen hoge pet op van het voedingsbureau. Als ik zo zou eten dan was ik zeker te zwaar. Die adviseren in mijn geval veel te veel koolhydraten.
Atkins is ook jaren verguisd maar nu weer behoorlijk "in"

Terug naar het biologische, zal dat goed te controleren zijn?
http://www.earthborn.co.th/products.htm
Het boeit me gewoon om dat te weten, wij zijn bijv. niet biologisch omdat het in ons geval niet uit kan. Er zou dan geld bij moeten. En zo ideologisch ben ik nu ook weer niet :Whistle:

Jeanette
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 4675
Lid geworden op: maandag 16 november 2009, 13:52
Locatie: Leiderdorp

Re: kokosolie

#9 Bericht door Jeanette » vrijdag 26 augustus 2011, 20:15

Maar in een discussie is het toch prima als je je eigen standpunt houdt Prajak? Bij een debat is dat anders, dan heb je tegenstanders en die moet je onderuit halen. Ik haat daarom debateren.

Als het leven logisch was at ik alles biologisch. Nu maak ik keuzes. Het stempel op mijn eieren begint altijd met een 0. Dat is biologisch en het verschil in geld is te verwaarlozen. Ontbijtspek, verrukkelijk met eieren maar ook met kippelevertjes. Nou heeft een lichaam dat rezerves opbouwt (het varken hier) de neiging om bij het vullen van de vetcellen ook het teveel aan gifstoffen te stallen. Dus als beesten b.v. regelmatig antibiotica krijgen krijg jij er wat van mee met het spek. :idea: Die kippelevertjes, idem dito met een rietje, maar die kan ik nou weer moeilijk vinden in het bio schap. Dus neem ik dan maar weer gewone. Je merkt dat gif in vetcellen ook op als je afvalt, ook dan moet je je eigen opgeslagen gifstoffen verwerken met vaak hoofdpijn en je rot voelen.

En zo maakt een mens zijn keuzes. Ooit las ik over het Heller dieet. Verslaafd zijn aan suikers. Maar bij een alcoholverslaving mag iemand geen druppel drinken maar van koolhydraten heeft een mens toch minstens 20 tot 40 gram nodig. De strijd blijft dus dagelijks. Maar wat ik nou zo irritant vind van de gezondheidsindustrie is dat ze vaak 0 % vet propaganderen. En dan de omega's als visolie capsules adviseren. Je darmen gaan kapot zonder vet.
Koolhydraten zijn eerst brandstof maar iedere minuut dat er meer binnenkomt dan er nodig is worden er koolhydraten omgezet in lichaamsvet. Je kunt om 10 uur vetcellen vullen en om 12 uur honger hebben. Dan is er net ietje meer insuline gemaakt dan er glucose aankwam.

Maar om bij kokosolie terug te komen ....
Maar kokosolie heeft nog veel meer voordelen. Het
bevat voor 50% laurinezuur en dit wordt in de
darmen omgezet naar monolaurine, dat een
natuurlijk wapen is tegen virussen en bacteriën
.... heb je moeilijke darmen, gebruik dan kokosolie.

Ashley
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 408
Lid geworden op: zaterdag 23 april 2011, 13:23

Re: kokosolie

#10 Bericht door Ashley » vrijdag 26 augustus 2011, 21:34

Wat interessant leesvoer mbt kokosolie.

Ik ben er in ieder geval een voorstander van.

http://www.sport-en-dieet.nl/bekijk/art ... het_gezond

http://www.coconutoil.com/research.htm

pietpattaya
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 13
Lid geworden op: donderdag 11 augustus 2011, 07:03

Re: kokosolie

#11 Bericht door pietpattaya » zaterdag 27 augustus 2011, 02:43

Zelf helemaal op rijstolie overgestapt, hoog "walmgetal" en zeker gezonder dan koksolie.
FFF googele en je weet veel over olie

Gebruikersavatar
Pieter
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2769
Lid geworden op: donderdag 24 februari 2005, 15:06
Locatie: Bangkok

Re: kokosolie

#12 Bericht door Pieter » zaterdag 27 augustus 2011, 04:52

Ik bak in echte roomboter , lekker joh

en cholestroldinges

daar ben je gewoon mee geboren (erfelijk)

je kunt dat door een ander eetpatroon met maximaal 5 tot 8% veranderen meer niet

medicijnen ??? sommige word je gewoon depressief van

trouwens 40-50 jaar geleden was het iedereen aan de levertraan

30 jaar geleden was melk goed nu niet meer

20 jaar geleden was het iedereen onverzadige vetten

nu omega 1 t/m 20.000

en weet je over 20 jaar zal dat ook wel weer als kwats achterhaald zijn


dus voor een ieder die ooit levertraan heeft moeten slikken

gewoon lekker eten en gevarieerd en vooral niet naar de (Unilever, becel) voedsel deskundigen luisteren


Pieter
Gebruik de handen om een pen te grijpen of toetsen te beroeren en niet om ze tot vuisten te ballen. Evolueer.

elst99
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 5117
Lid geworden op: maandag 19 mei 2008, 12:30

Re: kokosolie

#13 Bericht door elst99 » zaterdag 27 augustus 2011, 07:19

Ben het met je eens als je zegt, gevarieerd eten! Omdat we na de oorlog aan de levertraan moesten, denk dat het voedsel veel eenzijdiger was, men had geen verwarming, dus men verbrandde meer. Er was minder mechanisch, dus meer lichamelijke arbeid
Nu met alle gemakken en de enorme keus aan ook "buitenlands voedsel". Zal je keus toch selectiever moeten, anders groei je dicht.
Denk dat het "vroeger" wel gezonder was, met minder chemische, pesticide en kleurstoffen.
Maar ja het kan allemaal zo lekker zijn hè!
Je moet niet alles geloven wat ze over me zeggen, het is allemaal veel erger!

afra
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 298
Lid geworden op: vrijdag 02 oktober 2009, 19:30

Re: kokosolie

#14 Bericht door afra » zaterdag 27 augustus 2011, 09:14

Pieter schreef:Ik bak in echte roomboter , lekker joh

en cholestroldinges

daar ben je gewoon mee geboren (erfelijk)

je kunt dat door een ander eetpatroon met maximaal 5 tot 8% veranderen meer niet

medicijnen ??? sommige word je gewoon depressief van

trouwens 40-50 jaar geleden was het iedereen aan de levertraan

30 jaar geleden was melk goed nu niet meer

20 jaar geleden was het iedereen onverzadige vetten

nu omega 1 t/m 20.000

en weet je over 20 jaar zal dat ook wel weer als kwats achterhaald zijn


dus voor een ieder die ooit levertraan heeft moeten slikken

gewoon lekker eten en gevarieerd en vooral niet naar de (Unilever, becel) voedsel deskundigen luisteren


Pieter
Mee eens, als ik geen kokosolie gebruik dan idd roomboter.(As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists. ~Joan Gussow)
En wat melk betreft daar wordt nu door sommige ook weer anders tegen aan gekeken. (zei ze niet geheel zonder eigen belang :angel: )
Alles met mate is wel het beste advies denk ik, maar ja dat valt soms niet mee.
Nogmaals: wil niemand iets aanpraten maar wat verder kijken is soms toch ook gewoon interessant?

Vond dit ook wel een leuke:http://www.youtube.com/watch?v=v8WA5wca ... r_embedded

Jeanette
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 4675
Lid geworden op: maandag 16 november 2009, 13:52
Locatie: Leiderdorp

Re: kokosolie

#15 Bericht door Jeanette » zaterdag 27 augustus 2011, 09:41

Ik smeer ook met roomboter maar ik bak in kokosolie of ghee. Dat laatste maak ik door een pakje bio boter in de oven in een pannetje op 50 graden te zetten tot het vloeibaar is. Daarna kun je het melkvrij in een bakje schenken en het wordt weer vast in de koelkast.
Bakken in roomboter zo geeft verbrande melkbestanden.
Melk verteer ik niet goed, yoghurt wel. Yoghurt is door de probiotica al een beetje voorverteerd.

Van de melk zoals wij die in de supermarkt kopen gaan kalfjes dood. :o

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”