Moe kratiam, varkensvlees met knoflook. Nou, V@go, dan zul je nu wel behoorlijk uit de ... stinken !
Maar de Thaise keuken is wonderbaarlijk gevarieerd en ik geniet met volle teugen als in de weekends de dame bij me is. We gaan samen naar de markt en kopen voor een luttele euro dingen die ik niet vertrouw maar eenmaal op het bord of in de soepkom eet je je vingers ook op. Erg lekker is gekookte pompoen of kalebas, ik meen dat het Thaise woord FAAK is. Het is als een komkommer maar dan twee keer zo dik. Eenmaal gekookt is het een zachte groenige vrucht die erg lekker is in de soep. Een Thaise nassi erbij voorzien van stukjes gekruide kip en smullen maar. Ik heb de gewoonte daar stevig NL sambal in te doen maar de dame heeft daarvoor schilfers van rode peper. Dat is me net iets te gortig.
Voor de afwisseling eet ik twee keer per week "farang". Met frietjes. Het bloed kruipt toch waar het eigenlijk niet gaan mag.......
Kijken, kijken en genieten
Moderator: Loempia
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 17884
- Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24
-
- Expat
- Berichten: 6613
- Lid geworden op: zaterdag 23 september 2006, 04:47
- Locatie: Korat-Thailand
Re: Kijken, kijken en genieten
Ik gebruikte altijd sambal brandal of badjak.Als een enigszins gelijk produkt koop ik in Thailand pit tadeng.Ook een donkere soort "sambal".prajak schreef:Moe kratiam, varkensvlees met knoflook. Nou, V@go, dan zul je nu wel behoorlijk uit de ... stinken !
Maar de Thaise keuken is wonderbaarlijk gevarieerd en ik geniet met volle teugen als in de weekends de dame bij me is. We gaan samen naar de markt en kopen voor een luttele euro dingen die ik niet vertrouw maar eenmaal op het bord of in de soepkom eet je je vingers ook op. Erg lekker is gekookte pompoen of kalebas, ik meen dat het Thaise woord FAAK is. Het is als een komkommer maar dan twee keer zo dik. Eenmaal gekookt is het een zachte groenige vrucht die erg lekker is in de soep. Een Thaise nassi erbij voorzien van stukjes gekruide kip en smullen maar. Ik heb de gewoonte daar stevig NL sambal in te doen maar de dame heeft daarvoor schilfers van rode peper. Dat is me net iets te gortig.
Voor de afwisseling eet ik twee keer per week "farang". Met frietjes. Het bloed kruipt toch waar het eigenlijk niet gaan mag.......
"De overheid lost geen problemen op; zij subsidieert ze. "
Ronald Reagan
Ronald Reagan
- jumbo
- Expat
- Berichten: 11600
- Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
- Locatie: Cha-am
Re: Kijken, kijken en genieten
dutch schreef: Ik gebruikte altijd sambal brandal of badjak.Als een enigszins gelijk produkt koop ik in Thailand pit tadeng.Ook een donkere soort "sambal".
Sambal, vooral Oelek, is vrij eenvoudig zelf te maken...
de pit tadaeng eet ik met een boterhammetje pindakaas.... aroi maaaaaak, maak!!
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum
-
- Erelid
- Berichten: 7282
- Lid geworden op: dinsdag 16 augustus 2005, 16:46
- Locatie: Nong Hang - Kuchinarai - Kalasin
Re: Kijken, kijken en genieten
Prajak schreef:
Midden 2012 bereik ik bericht 5.000. Dan is het mooi geweest en mag de jeugd het overnemen.
Midden 2012 bereik ik bericht 5.000. Dan is het mooi geweest en mag de jeugd het overnemen.
Jongelui, jullie hoeven dus niet tot 2012 te wachtenprajak schreef:Moe kratiam, varkensvlees met knoflook, enz enz.
eet je je vingers ook op. ...
Was het maar waar dat ....................
dat iedereen gelukkig was
dat iedereen gelukkig was