Voor 1,5 miljard euro ingekeerd.

Alles wat niet in een andere rubriek thuishoort of wat niet met Thailand te maken heeft.
Moderators: Chang, Patriot, Broom, Loempia
Plaats reactie
Bericht
Auteur
prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Voor 1,5 miljard euro ingekeerd.

#1 Bericht door prajak » woensdag 23 december 2009, 16:34

De belastingdienst heeft een gouden slag geslagen met de zogenaamde inkeerregeling. Anderhalf miljard euro zwart en grijs geld is bekend gemaakt aan de Nationale Belasting Gaarder. Reken even uit tegen 1,2% rendementsheffing per jaar. Dat is 180 miljoen euro per jaar extra centen voor Wouter Bos en zijn kompanen. En de NL banken zijn er blij mee want die centen komen allemaal naar NL want daar is de depositorente hoger dan in landen waar men het privilege van "misschien geheim houden" aanbiedt.

En het beteklent het einde van jarenlang slapeloze nachten voor al die "brave" burgers die zich zorgen maakten dat de fiscus hen op het spoor kwam.

Mensen, je hebt nog tot 31 december om mee te doen. Daarna is het boete betalen van
-slechts- 15% bij inkeer. Bij ontdekking is het maximaal 100% en voor geld na 1 juli 2009 maximaal 300%. Nou, dan vergaat je de lol wel.

Ach, de echt grote mannen en vrouwen krijgen ze er niet mee. Die hebben hun zwarte en grijze poen gestald op een lekker eiland. En dat houdt zijn mond dicht.

Gebruikersavatar
Soi 24
Expat
Expat
Berichten: 310
Lid geworden op: maandag 02 juni 2008, 20:53
Locatie: Nongprue, Banglamung

Re: Voor 1,5 miljard euro ingekeerd.

#2 Bericht door Soi 24 » woensdag 23 december 2009, 17:08

Voor die "grote jongens" is het de moeite waard de opsporingsdiensten (FIOD etc) in te zetten. Voor die kleinere niet. Dat zijn overigens volgens een krantenartikel een dezer dagen doorgaans "nette oudere mensen" (wat dat ook moge zijn). Daarvan zijn er nu een aantal terug in NL met hun centen, lijkt me goed. Maar ik vrees dat er nog heel veel in het buitenland zijn gebleven....
"There are no facts, only interpretations."
- Friedrich Nietzsche (1844-1900)

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: Voor 1,5 miljard euro ingekeerd.

#3 Bericht door prajak » woensdag 23 december 2009, 17:28

De grote jongens en meisjes hebben hun centjes zo goed weggestopt, daar komt ook geen FIOD achter. Pas als iemand een fout maakt loopt het in de kijker. Het zijn nummerrekeningen en die eilanden hebben er belang bij de zaak goed dicht te houden. Alles loopt via advocaten en als de wetgeving dat toestaat, en die staat dat toe, komt niemand er achter. Je kunt via die weg jouw centen wegstoppen en het is voor altijd geheim. De mensen die het later incasseren, de erfgenamen meestal, verkassen naar een ander land en halen de centen op, of niet.

Ook NL-ers die zo deden met Zwitserland of Andorra of Liechtenstein halen hun geld pas op als ze uit NL weg zijn. Zo werkt het nu eenmaal. LUX en BEL zijn nu open en daarom maken zoveel mensen zich zorgen. Bos cs varen er wel bij. 180 Miljoen euro per jaar is een aardige duit hoor ! Er zijn wel eens van die dagen dat ik zoveel geld niet in mijn zak heb.

Plaats reactie

Terug naar “Off Topic”