Groene onrijpe papaya, waar in NL?

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
soulwy
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 571
Lid geworden op: zaterdag 27 mei 2006, 17:02

Re: Groene onrijpe papaya, waar in NL?

#16 Bericht door soulwy » dinsdag 30 juni 2009, 11:38

Ah Trassi...dat heb ik ook in mijn koelkast...het gekke is, het stinkt in de pot, maar eenmaal verwerkt in een gerecht, is de stank weg.

Een recept van de Thaise dame http://www.thaifoodtonight.com/thaifood ... asalad.htm.
Overigens zónder Trassi! :D

_______

Afbeelding

Afbeelding

Groene papaya gekocht op het Chinese schip in Rotterdam, 7 Euro. Ik moest hard lachen om de prijs.
Ik twijfel aan komkommer als alternatief, want dat is zachter van structuur en dat crunchy van de papaya is juist zo lekker. Misschien zou rettich beter werken.

Overigens was het hard werken geblazen zonder de juiste tools: ik heb fles olijfolie gebruik om te kneuzen en het raspen met een platte rasp was veel werk zeg. Improviseren dus.

De zelfgebrande pinda's waren erg lekker erbij...
En oh my, wat zijn die Rawit pepertjes heeeeeeeeeeeeet!

En wat ik interessant vond was dat papayasap (bij het schillen) bijna boterachtig was...
Vanaf de berg het zo overzichtelijke dal,
vanaf het dal de ongeziene weg naar de top.
K.S. 2008

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”