klassiek nederlands gerecht...

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

klassiek nederlands gerecht...

#1 Bericht door khonkaen » donderdag 10 mei 2007, 08:56

ik ben het thaise eten even zat , dus
gisteravond een klassiek nederlands gerecht ; visfilet (pla buek) in een mosterdsausje met worteltjes en gekookte aardappelen

voor vanavond staat zuurkool met spek en rookworst op het menu..

ik heb ook nog wat tomatensoep met balletjes
en gebraden gehaktballen, of ballen gehakt in de koelkast staan..

in voorraad heb ik nog wat pakjes erwtensoep van Honig met een paar rookworsten

aldus zal de kat er niet met mijn lege maag vandoor gaan..


willem
niets is perfect en niets is blijvend

Mystic
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1165
Lid geworden op: vrijdag 10 februari 2006, 23:08
Locatie: Grunn

#2 Bericht door Mystic » vrijdag 11 mei 2007, 10:46

Ik kom nog es een weekje bij je logeren!
Lekkerbek dat je der bent ;)

Voor mij vanaaf,
spinazie sla met gerookte kip
LEVEN IS HET MEERVOUD VAN LEF

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#3 Bericht door khonkaen » vrijdag 11 mei 2007, 12:48

Je bent zeer welkom , Mystic, vooral als je haring of rookworsten meebrengt..

en ik kook wel wat lekkers voor je...


willem
niets is perfect en niets is blijvend

Mart
Erelid
Erelid
Berichten: 7282
Lid geworden op: dinsdag 16 augustus 2005, 16:46
Locatie: Nong Hang - Kuchinarai - Kalasin

#4 Bericht door Mart » vrijdag 11 mei 2007, 13:58

En morgen ? Sliptong !

En voor de komende weken: Hache - bruine bonen - erwtensoep, zelfgemaakte kroketten op brood,
Was het maar waar dat ....................
dat iedereen gelukkig was

Gebruikersavatar
serpay
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2399
Lid geworden op: zaterdag 25 maart 2006, 19:19
Locatie: kleve en soms nang-rong

#5 Bericht door serpay » vrijdag 11 mei 2007, 15:07

mijn vrouwje vraagd of ik morgen tomatensoep wil klaar maken met moo
vorige keer zei ze nog mee aloy maar nu vraagd ze er naar.
of de kinderen willen soep of ...............thaise logica?????????
Alfisti rebeli

Mystic
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1165
Lid geworden op: vrijdag 10 februari 2006, 23:08
Locatie: Grunn

#6 Bericht door Mystic » vrijdag 11 mei 2007, 21:02

Willem, de rookworsten neem ik graag een keer voor je mee,
Die bevroren haring gaat moeilijk worden, aangezien we niet direkt richting KK zullen gaan vanaf Nederland.

Lekker Mart slibtong, dat lijkt me import vis? Dacht dat het in koude wateren word gevangen, of is het lokale vis?
Even door de bloem halen, bakken, beetje peper zout, citroensap erover, smullen maar, ik vind het erg lekker, heb het altijd in de vriezer liggen.
LEVEN IS HET MEERVOUD VAN LEF

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 11600
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Cha-am

#7 Bericht door jumbo » zaterdag 12 mei 2007, 00:32

Mart schreef:En morgen ? Sliptong !

En voor de komende weken: Hache - bruine bonen - erwtensoep, zelfgemaakte kroketten op brood,
Mart

wat is de thaise benaming voor slibtong?

J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum

peterd1961
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 265
Lid geworden op: zondag 30 april 2006, 07:03
Locatie: Pathum Thanee

#8 Bericht door peterd1961 » zaterdag 12 mei 2007, 01:22

Je moet je tong niet door de bloem halen!!! dat is zonde. Gewoon peper en zout en in de roomboter, maar wel zorgen dat je boter warm genoeg is!!! probeer het maar eens.

gr Peter

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#9 Bericht door khonkaen » zaterdag 12 mei 2007, 03:42

sliptong , is dat tong , die de thaise dames een paar dagen in hun slipje dragen ???
het geeft er wel een pikant smaakje aan...

overigens eet ik ze puur natuur in de boter gebakken ..net zoals Peterd..



willem
niets is perfect en niets is blijvend

dutch
Expat
Expat
Berichten: 6613
Lid geworden op: zaterdag 23 september 2006, 04:47
Locatie: Korat-Thailand

#10 Bericht door dutch » zaterdag 12 mei 2007, 03:50

jumbo schreef:
Mart schreef:En morgen ? Sliptong !

En voor de komende weken: Hache - bruine bonen - erwtensoep, zelfgemaakte kroketten op brood,
Mart

wat is de thaise benaming voor slibtong?

J
Pla Lin ma

Koop ze wekelijks,zijn echter wel wat klein,maar smaken prima

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#11 Bericht door khonkaen » zaterdag 12 mei 2007, 04:47

wat heet klein ..
bij tesco 20- 30 cm en ze maken ze nog gratis schoon en ontvellen ze voor je


willem
niets is perfect en niets is blijvend

perry
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1208
Lid geworden op: zondag 12 maart 2006, 23:53
Locatie: Weeze/Udonthani.

Re: klassiek nederlands gerecht...

#12 Bericht door perry » zaterdag 12 mei 2007, 07:35

khonkaen schreef:ik ben het thaise eten even zat , dus
gisteravond een klassiek nederlands gerecht ; visfilet (pla buek) in een mosterdsausje met worteltjes en gekookte aardappelen

voor vanavond staat zuurkool met spek en rookworst op het menu..

ik heb ook nog wat tomatensoep met balletjes
en gebraden gehaktballen, of ballen gehakt in de koelkast staan..

in voorraad heb ik nog wat pakjes erwtensoep van Honig met een paar rookworsten

aldus zal de kat er niet met mijn lege maag vandoor gaan.

willem
Willem waar haal jij zuurkool???
Werk om te leven leef niet om te werken.

Mystic
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1165
Lid geworden op: vrijdag 10 februari 2006, 23:08
Locatie: Grunn

#13 Bericht door Mystic » zaterdag 12 mei 2007, 07:40

peterd1961 schreef:Je moet je tong niet door de bloem halen!!! dat is zonde. Gewoon peper en zout en in de roomboter, maar wel zorgen dat je boter warm genoeg is!!! probeer het maar eens.

gr Peter
Vallen ze jou dan niet uit elkaar?
De vis blijft bij mij niet heel als ik dat doe, of is dan de boter niet heet genoeg?
LEVEN IS HET MEERVOUD VAN LEF

peterd1961
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 265
Lid geworden op: zondag 30 april 2006, 07:03
Locatie: Pathum Thanee

#14 Bericht door peterd1961 » zaterdag 12 mei 2007, 09:51

En je bakt ze te lang! Als je je boter genoeg verhit en daarna het gas wat terug draait smaken ze perfect maar je moet ze niet kapot bakken.

Gebruikersavatar
Ben
Expat
Expat
Berichten: 6487
Lid geworden op: zondag 01 mei 2005, 15:44
Locatie: Bangkok

#15 Bericht door Ben » zaterdag 12 mei 2007, 10:15

peterd1961 schreef:En je bakt ze te lang! Als je je boter genoeg verhit en daarna het gas wat terug draait smaken ze perfect maar je moet ze niet kapot bakken.

Wortelstamp met gehaktballen en gebakken uien mmmmmmmmmmm

Jammer alles al weer op . :D

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”