kwai tap

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

kwai tap

#1 Bericht door khonkaen » maandag 07 mei 2007, 09:47

nodig,

een pakje bamie tsjap,
wat dooregen varkensvlees,
10 tenen knof..
wat selderie
en bosuitjes eventueel
soeppoeder of bouillonblokjes

doe de helft van de bamie in een pan,
een liter water erop..
snijdt het varken in dunne reepjes,
pers de knoflook uit
snij de selderie zeer fijn

ga het varkensvlees roerbakken in wat olie, voeg op het laatst de knof toe
breng de bamie aan de kook
als het kookt , voeg dan het varkensvlees, de soeppoeder en de selderie toe.. en laat het een kwartiertje op een laag pitje meekoken ..

als de soep dik geworden is , kan je het eten...


lekker .makkelijk en goedkoop



willem
niets is perfect en niets is blijvend

carpediem
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2277
Lid geworden op: zaterdag 18 november 2006, 18:17
Locatie: amsterdam

#2 Bericht door carpediem » maandag 07 mei 2007, 13:46

Willem,

Kook jij al die recepten zelf??
En kook je dan voor de hele familie?

Heb zelf de laatste vijf jaar nauwelijks meer gekookt, vooral in Thailand niet.
Mijn vriendin kookt heerlijk en anders buiten de deur. Op de hoek; eenvoudig maar lekker of in de stad maar alleen thai. Alleen wat fastfood in Robinson en Lotus waar ik nooit zal eten.

Een keer westers gekookt voor de familie hier en dat was geen succes, dus dat hoef ik ook nooit meer te doen.

Ben wel benieuwd hoe dat bij jou in de keuken toegaat.
pluk de dag (carpediem)

Bart
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 346
Lid geworden op: zondag 03 april 2005, 15:53
Locatie: Zeeland/Chiangmai

Re: kwai tap

#3 Bericht door Bart » maandag 07 mei 2007, 21:59

khonkaen schreef:nodig,

een pakje bamie tsjap,
wat dooregen varkensvlees,
10 tenen knof..
wat selderie
en bosuitjes eventueel
soeppoeder of bouillonblokjes

doe de helft van de bamie in een pan,
een liter water erop..
snijdt het varken in dunne reepjes,
pers de knoflook uit
snij de selderie zeer fijn

ga het varkensvlees roerbakken in wat olie, voeg op het laatst de knof toe
breng de bamie aan de kook
als het kookt , voeg dan het varkensvlees, de soeppoeder en de selderie toe.. en laat het een kwartiertje op een laag pitje meekoken ..

als de soep dik geworden is , kan je het eten...


lekker .makkelijk en goedkoop



willem

Leuk recept Willem, maaruh 10 tenen knoflook?? Man wat zal jij ruften :lol:

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#4 Bericht door khonkaen » dinsdag 08 mei 2007, 03:13

carpediem schreef:Willem,

Kook jij al die recepten zelf??
En kook je dan voor de hele familie?

Heb zelf de laatste vijf jaar nauwelijks meer gekookt, vooral in Thailand niet.
Mijn vriendin kookt heerlijk en anders buiten de deur. Op de hoek; eenvoudig maar lekker of in de stad maar alleen thai. Alleen wat fastfood in Robinson en Lotus waar ik nooit zal eten.

Een keer westers gekookt voor de familie hier en dat was geen succes, dus dat hoef ik ook nooit meer te doen.

Ben wel benieuwd hoe dat bij jou in de keuken toegaat.
wij hebben 2 keukens ... soms kookt mijn vrouw en soms kook ik alleen voor mijzelf .. westers eten, willen de thaise huisgenoten zelfs niet proeven, dan zijn ze 'im laew' behalve de vrouw, die houdt wel van 'English breakfast' gebakken eieren met spek en toastjes met jam..
ik eet veel thai food al dan niet op de markt gehaald of door de vrouw gekookt ..
bij Tesco eten we meestal wat bij KFC , de vrouw steeds wat anders en ik altijd mashed potatoes met tuna salade
ik hou veel van vis, schaal en schelpdieren.. gegrilde vis op de markt pla nim phao 50 thb , kung chae nam pla, rauwe garnalen met nampla , citroen en fijngehakte knof en chili's.. hoi keng ...kokkeltjes en natuurlijk de blauwe krab en de groene mosselen.. oesters zo af en toe..
we gaan ook regelmatig in thaise of westerse restaurants eten met als vaste prik tom yam pla buek en voor de vrouw yam woonsen talay met nog een aantal gerechten erbij
de westterse restaurants zijn ook niet zo best hier ... was laatst bij een duitser en bestelde een jagerschnitzel, maar de thaise huisvrouw in de keuken bakte dat ding keihard en kurkdroog , er was geen doorkomen aan..Hij had ook australisch beef en lamskoteletten voor 800 thb , maar daar waagde ik mij niet aan
we eten ook wel eens bij Pizza company , ok niet je van het ... dan is
Pizza Uno beter , maar dat vinden de huisgenootjes weer niet lekker..

zo blijft het tobben


willem
Pizza Hut hebben we hier niet...
niets is perfect en niets is blijvend

carpediem
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 2277
Lid geworden op: zaterdag 18 november 2006, 18:17
Locatie: amsterdam

#5 Bericht door carpediem » dinsdag 08 mei 2007, 09:51

zo blijft het tobben
Ja we zijn niet in Amsterdam waar we kunnen eten wat we willen.
Over het algemeen heb ik geen moeite met de taise keuken hier.
Hier veel vis,crab,garnalen,oesters,mosselen enz en goedkoop
:D
Voor mij is het Ultimum een Italiaanse pizza Napolitana op Koh Chang te gaan eten waar 2 prima Italiaanse restaurants zijn en na het eten een grappa :D
Trouwens leuk om te horen hoe jij en je familie culinair met elkaar omgaan.
pluk de dag (carpediem)

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#6 Bericht door khonkaen » woensdag 09 mei 2007, 04:18

ja Carpediem

wij gaan op alle gebied leuk met elkaar om .. ik woon hier met 3 nichtjes 16 tot 18 jaar , mijn vrouw en onze dochter van 8, die de grappenmaker is... als zij s'ochtends opstaat zegt zij met een brede grijns 'good night'
en als zij binnenkomt , hetzelfde 'lohe' ipv 'hello' zij verzint die grappen zelf , wat ik wel knap vind...Ook zegt zij als zij naar oma en opa gaat
'I go home' en ik maar zeggen dat haar thuis hier is... maar daar wil zij niet aan .. is wel te begrijpen , want zij heeft daar 5 jaar gewoond..
iedereen is trouwens gelukkig en vrolijk , nooit geschreeuw of gedrein..
de nichtjes gaan hier naar school , maar zijn nu van half maart tot half mei tijdens de schoolvakantie bij hun ouders op het boerenland in ons familiedorp 'Ban don (no) thing' hier 75 km vandaan...
onze vader en moeder zijn nu hier aan het logeren.. vader gaat vandaag naar huis en moeder blijft nog een poosje..
ik heb 2x per week een uur massage van Neng hier thuis kost mij dat
150 thb per uur..
Toy is nu vader wegbrengen naar het busstation, daarna bij Mazda langs , want de remlichten doen het niet.. vervolgens naar Tesco om ook wat boodschappen voor mij te doen .. en te kijken of ze thaise wijn uit de Loei
provincie hebben ...en brengt dan een fles rood en een fles wit mee..

verder geen getob


willem
niets is perfect en niets is blijvend

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”