mai pen rai

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Ben
Expat
Expat
Berichten: 6487
Lid geworden op: zondag 01 mei 2005, 15:44
Locatie: Bangkok

#16 Bericht door Ben » dinsdag 06 februari 2007, 18:24

khonkaen schreef:hooi jumbo,
een koe tekenen kan ik wel, maar ik weet niet waar de lekkerste stukken bief zitten ...
zou jij mij dat willen vertellen ????trouwens de beste biefstuk , die de missus van de markt meebracht, smaakte wel lekker, maar was taai.....

groeten,






willem

hooi willem http://www.biefstuk.nl/

leuke site over Biefstuk smakelijk

Ben.

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 11600
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Cha-am

#17 Bericht door jumbo » woensdag 07 februari 2007, 02:06

khonkaen schreef:hooi jumbo,
een koe tekenen kan ik wel, maar ik weet niet waar de lekkerste stukken bief zitten ...
zou jij mij dat willen vertellen ????trouwens de beste biefstuk , die de missus van de markt meebracht, smaakte wel lekker, maar was taai.....

groeten,




willem
Vol de site van Ben dar vind je een schets
Normaal hangt die ook wel bij een slager zoals in Tops of Villa
Ze moet om de bil vragen daar zit het beste vlees normaliter en dan afsnijden tot het zachte vlees...

J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#18 Bericht door khonkaen » woensdag 07 februari 2007, 05:19

bedankt Ben en Jumbo..

ik weet nu bijna alles over biefstuk....
het is alleen jammer dat er geen slagers in Khonkaen zijn...
een biefstuk snijden op de versmarkt kunnen ze ook al niet ...
ik zal mij maar moeten beperken tot Tesco of bigC ... en goed kijken , hoe die gesneden is ... vaak veel te dun 1 cm of schuin alreeds tegen de draad in gesneden en lichtrood van kleur....
ik denk met weemoed aan nederland , waar ik vaak paardehaas kocht.. lekker mals en zeer smakelijk... en een stuk goedkoper dan de ossehaas, die in mijn tijd al 4 gulden per ons kostte...



veel geluk ,



willem
niets is perfect en niets is blijvend

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 11600
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Cha-am

#19 Bericht door jumbo » woensdag 07 februari 2007, 05:41

khonkaen schreef:bedankt Ben en Jumbo..

ik weet nu bijna alles over biefstuk....
het is alleen jammer dat er geen slagers in Khonkaen zijn...
een biefstuk snijden op de versmarkt kunnen ze ook al niet ...
ik zal mij maar moeten beperken tot Tesco of bigC ... en goed kijken , hoe die gesneden is ... vaak veel te dun 1 cm of schuin alreeds tegen de draad in gesneden en lichtrood van kleur....
ik denk met weemoed aan nederland , waar ik vaak paardehaas kocht.. lekker mals en zeer smakelijk... en een stuk goedkoper dan de ossehaas, die in mijn tijd al 4 gulden per ons kostte...



veel geluk ,



willem
Mrs.J koopt altijd een paar kilo in een stuk, wel ontveld, en snijdt dan zelf (geleerd van de meester :lol: :lol:) in 2 ons parten......net genoeg...
de reststukjes van het thuis snijden gaan in de soep....

J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#20 Bericht door khonkaen » donderdag 08 februari 2007, 00:21

ga ik ook eens proberen , J..
een groot stuk kopen voor laarb neua en het zellf op maat snijden ...
we zien wel wat dat wordt, anders kijken we wel ..


willemien
niets is perfect en niets is blijvend

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”