thaise pittige kokommersla

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

thaise pittige kokommersla

#1 Bericht door henkypenky » maandag 06 november 2006, 14:03

heb al enkele receptjes gevonden in boeken en internet maar wie heeft de ultime tip om ' de ' thaise komkommersla te fabriceren :?: :?: :?:
i am waiting .........
:) :) :)
live and let live !

Gebruikersavatar
Edje
Expat
Expat
Berichten: 2371
Lid geworden op: maandag 28 februari 2005, 19:06
Locatie: Yang Talat / Kalasin

#2 Bericht door Edje » maandag 06 november 2006, 18:17

Misschien deze

Afbeelding

Afbeelding

smakelijk eten.

Laat het me weten of het de goede is.

Voor meer Thaise gerechten "Thais Koken" ISBN 90-366-0983-6
Groetjes; Edje

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

#3 Bericht door henkypenky » dinsdag 07 november 2006, 14:41

dank je voor deze , maar de lekkerste die ik geserveerd kreeg waren die in de streek van rayong maar wel met veel meer vocht / dressing , dunner gesneden en zeker en vast met meer prik :D
live and let live !

thongdee
Expat
Expat
Berichten: 790
Lid geworden op: woensdag 14 september 2005, 18:21
Locatie: Surin Town

#4 Bericht door thongdee » woensdag 08 november 2006, 08:23

De komkommersalade zoals op de foto ...
Wil ik echt niet hoor , te verwesterd.... heeft niets met de Thaise te maken .
De echte "komkommersalade " zoals ik hem zou maken is de "tam teng" een variant op de "som tam" dus met komkommer idpv papaya .
Heb je nodig , komkommer in fijne reepjes ,pepertjes, tomaat, citroen look beetje zout , suiker, vissaus en ik doe er altijd wat van het vocht van de gefermenteerde vis bij .....beetje animojoto (monosodium)
Alles in de vijzel....heel simpel ,je moet voor jezelf de juiste verhouding maken .
Zoet , zuur ,zout en pikant ..... die 4 smaken zou je moeten hebben in harmonie :-)
Begin al gewoon te kwijlen :)
Smakelijk
คิดดี พูดดี ทำดี โลกนี้น่าอยู่
Gelukkig zijn
is niet krijgen wat we verlangen...
Maar tevreden zijn met wat we hebben...

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#5 Bericht door khonkaen » donderdag 09 november 2006, 04:52

inderdaad som tam met komkommer ipv papaya
iedereen maakt het op eigen wijze ...maar de ingredienten zijn het zelfde.
papaya of komkommer , pla raa, pinda's, lemon, nam pla, kerstomaatjes en veel prick thai

de mijne prefereer ik zonder pla raa, maar met poo dam en weinig prick
de zwarte krabbetjes kopen we levend en laten ze verzuipen in de vissaus.

we eten het dagelijks...



willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

#6 Bericht door henkypenky » donderdag 09 november 2006, 11:35

thongdee schreef: "tam teng" een variant op de "som tam" dus met komkommer idpv papaya .
Heb je nodig , komkommer in fijne reepjes ,pepertjes, tomaat, citroen look beetje zout , suiker, vissaus en ik doe er altijd wat van het vocht van de gefermenteerde vis bij .....beetje animojoto (monosodium)
Alles in de vijzel....heel simpel ,je moet voor jezelf de juiste verhouding maken .
Zoet , zuur ,zout en pikant ..
met dank ............ lijkt er idd op ;)
live and let live !

cornelis
Veel ervaring
Veel ervaring
Berichten: 82
Lid geworden op: donderdag 06 juli 2006, 20:23
Locatie: Utrecht
Contacteer:

#7 Bericht door cornelis » maandag 13 november 2006, 10:17

Net een nieuwe site gevonden, waar ook een heerlijke komkommersalade op staat.
Groet,
Cornelis

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

#8 Bericht door henkypenky » dinsdag 14 november 2006, 11:40

ja ..... dat lijkt er meer op :D
merci !
live and let live !

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”