kohb

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gast

kohb

#1 Bericht door Gast » zondag 17 september 2006, 11:39

we hadden vandaag levende kikkers.. de vrouw heeft ze schoongemaakt en de billetjes waren voor mij..
villen en de tenen afsnijden , uurtje laten marineren in witte wijn met peper en zout , platgeslagen teentje knof , peterselie en nootmuskaat..
laten uitlekken , door losgeklopt ei halen en door de bloem... frituren in kleine beetjes tot ze goudgeel zijn...
ik wel lekker , maar ik wordt er springerig van ...


trouwens de mosselen zijn duurder geworden , nu 35thb/kg ... waar moet dat naar toe ?? straks zijn ze niet meer te betalen








willem , nederthai

Sis
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 277
Lid geworden op: zaterdag 31 december 2005, 09:34
Locatie: Alkmaar

#2 Bericht door Sis » zondag 17 september 2006, 11:44

Kikkers.........

brrr, jij liever dan ik Willem.
Je leeft niet in de wereld, maar de wereld leeft in jou

Gast

#3 Bericht door Gast » zondag 17 september 2006, 12:36

eet jij liever slakken dan, of met een mooi woord escargots ???







willem, nederthai

Sis
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 277
Lid geworden op: zaterdag 31 december 2005, 09:34
Locatie: Alkmaar

#4 Bericht door Sis » zondag 17 september 2006, 12:44

Slakken :D

Kijk, nu praten we over lekker eten. Met een heerlijke Fleurie of Morgon erbij laat maar komen...... 8)
Je leeft niet in de wereld, maar de wereld leeft in jou

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 11600
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Cha-am

#5 Bericht door jumbo » zondag 17 september 2006, 14:55

Kikkerbilletjes, heerlijk gewoon, zal je recept eens proberen Willem
de vrouw maakt het volgens eigen recept met knoflook, ketjap en peterselie
Ook lekker

J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#6 Bericht door khonkaen » woensdag 20 september 2006, 02:05

ja Sis,

esgargots met kruidenboter en een mooi wit wijntje, zijn ook mijn favoriet , maar ik heb ze hier nog niet gezien..
er zijn hier echter wel wijngaarden in de provincie Loei, hier 200km vandaan...
als we in de buurt zijn , zullen we eens kijken of ze ze hebben...
maar Isanezen zijn niet van die smulpapen .. vinden som tam met papaya , pla raa , tomaatje , citroen en veel chili's al het summum...



willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”