voor nico...
Moderator: Loempia
-
- Erelid
- Berichten: 1647
- Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
- Locatie: amphur muang---- khonkaen
voor nico...
op jouw verzoek , cocos recepten..
tom kha kai,
300 gr kippenvlees, in dunne reepjes gesneden..
125 gr galanga wortel,
1 citroengras wortel
5 lemoen blaadjes in stukjes
5 kleine hete chilies , open gesneden en zaad eruit..
5 gehakte rode uitjes
250 gr cocosroom
700 gr cocosmelk
1 eetlepel zout,
3 eetlepels citroensap,
2 eetlepels vissaus
breng de cocosmelk aan de kook en voeg galanga, citroengras , ui en lemoenblaadjes toe...
voeg de kip toe, het zout en laat het op laag vuur zachtjes pruttelen..
als de kip gaar is, giet de cocosroom in de soep, roer voorzichtig en als de soep aan de kook komt, doe dan het gas uit...
voeg de vissaus, citroensap en chilies toe en serveer heet...
willem, nederthai
tom kha kai,
300 gr kippenvlees, in dunne reepjes gesneden..
125 gr galanga wortel,
1 citroengras wortel
5 lemoen blaadjes in stukjes
5 kleine hete chilies , open gesneden en zaad eruit..
5 gehakte rode uitjes
250 gr cocosroom
700 gr cocosmelk
1 eetlepel zout,
3 eetlepels citroensap,
2 eetlepels vissaus
breng de cocosmelk aan de kook en voeg galanga, citroengras , ui en lemoenblaadjes toe...
voeg de kip toe, het zout en laat het op laag vuur zachtjes pruttelen..
als de kip gaar is, giet de cocosroom in de soep, roer voorzichtig en als de soep aan de kook komt, doe dan het gas uit...
voeg de vissaus, citroensap en chilies toe en serveer heet...
willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 444
- Lid geworden op: vrijdag 24 maart 2006, 17:42
- Locatie: Breda
-
- Erelid
- Berichten: 1647
- Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
- Locatie: amphur muang---- khonkaen
kao niao ma muang
200gr gare kleefrijst,
1 blikje cocosmelk (2dl),
1/2 theelepel maizena,
zout,
3 eetlepels suiker,
2 rijpe mango's...
schep 2 eetlepels van het dikke deel van de kokosmelk en doe ze in een steelpannetje... roer de maizena, een mespunt zout ca 1/8 liter water erdoor... laat het kort koken en zet de saus apart...
roer de rest van de cocosmelk met de suiker en 1 1/2 dl water door elkaar en breng dit aan de kook... roer van het vuur af de rijst erdoor..
schil de mango's en snijd het vruchtvlees aan parten..
verdeel de rijst over de borden en leg de plakken mango ernaast...
giet de cocossaus over de rijst...
willem, nederthai
200gr gare kleefrijst,
1 blikje cocosmelk (2dl),
1/2 theelepel maizena,
zout,
3 eetlepels suiker,
2 rijpe mango's...
schep 2 eetlepels van het dikke deel van de kokosmelk en doe ze in een steelpannetje... roer de maizena, een mespunt zout ca 1/8 liter water erdoor... laat het kort koken en zet de saus apart...
roer de rest van de cocosmelk met de suiker en 1 1/2 dl water door elkaar en breng dit aan de kook... roer van het vuur af de rijst erdoor..
schil de mango's en snijd het vruchtvlees aan parten..
verdeel de rijst over de borden en leg de plakken mango ernaast...
giet de cocossaus over de rijst...
willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend
-
- Erelid
- Berichten: 1647
- Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
- Locatie: amphur muang---- khonkaen
icecream katie
1 blik kokosvruchtvlees op siroop (400g)
2 blikken kokosmelk ad 4dl per stuk
100 gr suiker...
laat het kokosvruchtvlees uitlekken en vang de siroop op...
roer de kokosmelk , de siroop en de suiker doorelkaar en laat regelmatig roerend circa 3 minuten op laag of middelhoog vuur doorwarmen, maar niet koken..
snijd het kokosvruchtvlees in blokjes en roer ze door de kokosmelk..
schep het mengsel in een sorbetiere en laat het volgens de gebruiksaanwijzing bevriezen...
het kan ook in de diepvries worden bevroren, maar dan moet het af en toe worden omgeschept om te voorkomen dat de stukjes vruchtvlees zich op de bodem vastzetten...
willem, nederthai
1 blik kokosvruchtvlees op siroop (400g)
2 blikken kokosmelk ad 4dl per stuk
100 gr suiker...
laat het kokosvruchtvlees uitlekken en vang de siroop op...
roer de kokosmelk , de siroop en de suiker doorelkaar en laat regelmatig roerend circa 3 minuten op laag of middelhoog vuur doorwarmen, maar niet koken..
snijd het kokosvruchtvlees in blokjes en roer ze door de kokosmelk..
schep het mengsel in een sorbetiere en laat het volgens de gebruiksaanwijzing bevriezen...
het kan ook in de diepvries worden bevroren, maar dan moet het af en toe worden omgeschept om te voorkomen dat de stukjes vruchtvlees zich op de bodem vastzetten...
willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend
- Jim
- Volwaardig lid
- Berichten: 6941
- Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
- Locatie: Planet Earth
-
- Volwaardig lid
- Berichten: 652
- Lid geworden op: maandag 31 juli 2006, 22:59
- Locatie: Nieuwegein