gek eten

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Aike
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 3
Lid geworden op: vrijdag 18 augustus 2006, 12:21

gek eten

#1 Bericht door Aike » zaterdag 26 augustus 2006, 13:08

ik lees allemaal dingen over eten dat vrij lekker klinkt

maar eten ze ook gekke dingen zoals kakkerlakken, of spinnen of sprinkhanen ofzo?

Manuel
Expat
Expat
Berichten: 2365
Lid geworden op: woensdag 09 februari 2005, 11:56
Locatie: Patong, Phuket
Contacteer:

#2 Bericht door Manuel » zaterdag 26 augustus 2006, 13:38

Kakkerlakken - nee
Spinnen - nog nooit gezien/gehoord
Sprinkhanen - Ja

Gebruikersavatar
Edje
Expat
Expat
Berichten: 2371
Lid geworden op: maandag 28 februari 2005, 19:06
Locatie: Yang Talat / Kalasin

#3 Bericht door Edje » zaterdag 26 augustus 2006, 17:29

Je kunt er van uitgaan dat alle insecten en ongedierte gegeten worden.
In heel Th. vind je verkooppunten waar dit allemaal wordt aangeboden, meestal gefrituurd maar ook wel gekookt. Er liggen tientallen vreemde beesten op de schalen waarvan ik meestal niet weet wat het is.
Smakelijk eten voor de liefhebbers maar voor mij hoeft het niet.
Groetjes; Edje

thongdee
Expat
Expat
Berichten: 790
Lid geworden op: woensdag 14 september 2005, 18:21
Locatie: Surin Town

Re: gek eten

#4 Bericht door thongdee » zaterdag 26 augustus 2006, 23:20

Aike schreef:ik lees allemaal dingen over eten dat vrij lekker klinkt

maar eten ze ook gekke dingen zoals kakkerlakken, of spinnen of sprinkhanen ofzo?
Kakkerlakken worden echt niet gegeten hoor , maar ik denk dat de meeste toeristen dat denken omdat er een soort is (zie foto) die er op lijkt.
Ze noemen mengda (แมงดา)en ruiken heel lekker ,ze hebben zelf een soort van extract nagemaakt op die geur om ze bij gerechten te doen .
Sprinkhanen en krekels enz wel ... geen spinnen .
http://www.piatom.com/pic_reizen/straat14_big.jpg
คิดดี พูดดี ทำดี โลกนี้น่าอยู่
Gelukkig zijn
is niet krijgen wat we verlangen...
Maar tevreden zijn met wat we hebben...

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#5 Bericht door khonkaen » zondag 27 augustus 2006, 03:16

mengda zijn zwarte torren tot 5cm groot .. ik herken ze niet op de foto...
ze worden gefrituurd en smaken inderdaad heel lekker...

geschilde kippenvoeten schijnen ook lekker te zijn gefrituurd ..
en gekookt kippenbloed is ook niet te versmaden voor de liefhebbers..
verse apenhersens van nog levende apen zijn ook een delicatesse..
kleine levende garnaaltjes ook , bovendien kriebelen ze lekker in de mond..
grotere garnaaltjes kan je ook rauw eten , als ze gepeld zijn en de zwarte darm is verwijderd .. je eet ze met een mengsel van knoflook , cilili's , vissaus en citroen... ze zijn ook in restaurants verkrijgbaar onder de naam 'kung che nam pla' 1 van mijn favorieten...



willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

agnes

#6 Bericht door agnes » maandag 28 augustus 2006, 14:30

Geef mijn portie maar aan Fikkie!

Agnes

Manos
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 217
Lid geworden op: dinsdag 05 juli 2005, 11:55

#7 Bericht door Manos » maandag 28 augustus 2006, 21:18

Hier nog een paar lekkere snoepjes
Afbeelding
Afbeelding
heb er nog hoor zelfs van een raar ding dat we hebben laten bakken en ........ja opgevreten

Manos
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 217
Lid geworden op: dinsdag 05 juli 2005, 11:55

#8 Bericht door Manos » maandag 28 augustus 2006, 21:19

Afbeelding
oeps :oops:

thongdee
Expat
Expat
Berichten: 790
Lid geworden op: woensdag 14 september 2005, 18:21
Locatie: Surin Town

#9 Bericht door thongdee » maandag 28 augustus 2006, 22:57

khonkaen schreef:mengda zijn zwarte torren tot 5cm groot .. ik herken ze niet op de foto...
ze worden gefrituurd en smaken inderdaad heel lekker...

geschilde kippenvoeten schijnen ook lekker te zijn gefrituurd ..
en gekookt kippenbloed is ook niet te versmaden voor de liefhebbers..
verse apenhersens van nog levende apen zijn ook een delicatesse..
kleine levende garnaaltjes ook , bovendien kriebelen ze lekker in de mond..
grotere garnaaltjes kan je ook rauw eten , als ze gepeld zijn en de zwarte darm is verwijderd .. je eet ze met een mengsel van knoflook , cilili's , vissaus en citroen... ze zijn ook in restaurants verkrijgbaar onder de naam 'kung che nam pla' 1 van mijn favorieten...



willem, nederthai
Ze zijn het echt op de foto hoor , heb ze veel gevangen toen 's nachts met een "blacklight" erbij echt verser kon niet .
Die levende garnaaltjes eten we altijd in Ubon ... als we bij men nonkel op bezoek zijn (keng Sapu) echt lekker met wat kleefrijst erbij.
kung che nam pla ........pla khung(พล่ากุ้ง )ook van men favoriete gerechten , leg ze even in het vriesvak zodat ze door en door koud zijn.
Lekkerrrr....
คิดดี พูดดี ทำดี โลกนี้น่าอยู่
Gelukkig zijn
is niet krijgen wat we verlangen...
Maar tevreden zijn met wat we hebben...

Mystic
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1165
Lid geworden op: vrijdag 10 februari 2006, 23:08
Locatie: Grunn

#10 Bericht door Mystic » dinsdag 29 augustus 2006, 07:40

Ik wil mijn eten toch echt dood op mijn bord, daar ligt voor wat betreft gek eten de absolute grens :?
LEVEN IS HET MEERVOUD VAN LEF

Mart
Erelid
Erelid
Berichten: 7282
Lid geworden op: dinsdag 16 augustus 2005, 16:46
Locatie: Nong Hang - Kuchinarai - Kalasin

#11 Bericht door Mart » dinsdag 29 augustus 2006, 08:30

En nog veel meer, maar niet griezelen,
zie:

http://www.thaibugs.com/edible%20insects.htm

Lands wijs, lands eer,

Hollandse nieuwe, paling ? Een Thai eet het niet, nou ja, mijn vrouw wel, maar zij is ook een uitzondering.

Deze was ik even vergeten:

http://www.ars.usda.gov/is/kids/weirdsc ... eaters.htm

http://eat.bees.net/
Was het maar waar dat ....................
dat iedereen gelukkig was

cornelis
Veel ervaring
Veel ervaring
Berichten: 82
Lid geworden op: donderdag 06 juli 2006, 20:23
Locatie: Utrecht
Contacteer:

#12 Bericht door cornelis » dinsdag 29 augustus 2006, 08:42

Tijdens onze village experience werden we door één van de gidsen gewezen op grote zwart/oranje soort kevers die met een stuk of vijf in een struikje zaten te copuleren... Hij vertelde dat deze heel erg lekker zijn, meestal worden ze gebakken of gefrituurd. Maar voor een andere gids was dat niet nodig: hij pakte er een, trok zijn poten uit en werkte het beestje als knapperige versnapering naar binnen :?
Groet,
Cornelis

thongdee
Expat
Expat
Berichten: 790
Lid geworden op: woensdag 14 september 2005, 18:21
Locatie: Surin Town

#13 Bericht door thongdee » dinsdag 29 augustus 2006, 22:15

Net vandaag was er op de Thaise tv (Thai TV network ) nog een programma over insecten eten in Thailand .
Er waren er heel Wat , maar ook zeker enkele giftige !
Enkele Thaise mannen s avonds bij de nodige drank hadden wat insecten gevangen ,met zout opgebakken in olie ,er was er voor 1 keer een ander kleurtje van insect bij , zwart lijf met gele strepen .... sommigen vonden het te bitter en spuugden het weer uit , maar (waarschijnlijk de meest dronken van allemaal) vond het wel lekker nochtans het zo bitter was , enkel uren daarna , braken en naar de wc (bosjes) en enkele uren nadien gewoon bezweken, dood.
คิดดี พูดดี ทำดี โลกนี้น่าอยู่
Gelukkig zijn
is niet krijgen wat we verlangen...
Maar tevreden zijn met wat we hebben...

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 11600
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Cha-am

#14 Bericht door jumbo » woensdag 30 augustus 2006, 03:48

thongdee schreef:Net vandaag was er op de Thaise tv (Thai TV network ) nog een programma over insecten eten in Thailand .
Er waren er heel Wat , maar ook zeker enkele giftige !
Enkele Thaise mannen s avonds bij de nodige drank hadden wat insecten gevangen ,met zout opgebakken in olie ,er was er voor 1 keer een ander kleurtje van insect bij , zwart lijf met gele strepen .... sommigen vonden het te bitter en spuugden het weer uit , maar (waarschijnlijk de meest dronken van allemaal) vond het wel lekker nochtans het zo bitter was , enkel uren daarna , braken en naar de wc (bosjes) en enkele uren nadien gewoon bezweken, dood.
Geeft weer een nieuwe kijk op La Grande Bouffe


J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum

Gebruikersavatar
jumbo
Expat
Expat
Berichten: 11600
Lid geworden op: donderdag 23 februari 2006, 07:46
Locatie: Cha-am

#15 Bericht door jumbo » woensdag 30 augustus 2006, 03:51

Mart schreef:En nog veel meer, maar niet griezelen,
zie:

http://www.thaibugs.com/edible%20insects.htm

Lands wijs, lands eer,

Hollandse nieuwe, paling ? Een Thai eet het niet, nou ja, mijn vrouw wel, maar zij is ook een uitzondering.

Deze was ik even vergeten:

http://www.ars.usda.gov/is/kids/weirdsc ... eaters.htm

http://eat.bees.net/
Mijn vrouw gaat zelf haring proberen te maken (ander topic) maar ook paling roken, vorig jaar oud en nieuw een experimentje met gerookte zalm en zondag zag ik een bak paling op de markt voorbij komen.
Maar ja, hoe kom je nou aan die specifieke IJsselmeer smaak :lol: :lol: :lol:

J
Officieel pensionado, onofficieel wordclass beachbum

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”