Vervolg ingredienten

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

Vervolg ingredienten

#1 Bericht door khonkaen » dinsdag 15 augustus 2006, 06:05

witte rijst == kao suay
kleefrijst == kao niao

bamboe scheuten -- nohmai
basilicum -- bai horapa
rode basilicum -- bai grapauw
de thaise basilicum kan niet door hollands basilicum vervangen worden..
citroenblad -- bai makreud
citroengras -- ta-krai
currypasta's zijn kant en klaar te koop en kunnen in de koelkast een aantal maanden bewaard worden ..
rode currypasta -- keng ped
groene currypasta -- keng kiauw waan
panang currypasta -- keng peneng
massaman curypasta -- keng massaman
geroosterde currypasta -- naam prik pauw
gemberwortel -- khing , met zand afgedekt kan de wortel een hele tijd worden bewaard...
kokosmelk -- nam katie
koriander -- pak tsjie , selderij -- pak tsjie yai
laos- of galangawortel -- kha.... kan eventueel door laos poeder vervangen worden
loempiavellen -- peng poppia
oestersaus -- nam manhoi
vissaus -- nam pla
sojasaus -- nam sii iew
paddestoelen -- hed hom
suiker -- naam taan
zout -- gluay
peper-- prik thai
knoflook -- gratiam
rode/groene pepertjes -- prik ... hoe kleiner , hoe heter..
rijstvermicelli -- kuwee tiejauw
tapioca -- man sampra lang
tauge -- tuwa knoh
sjalotjes -- hom lek
uien -- hom yai
lenteuitjes -- ton hom
tamarindesap -- nam som ma kham
citroensap -- nam manau..

de lijst zal wel niet volledig zijn , maar als je in thaland bent, of in een toko , weet je wat je moet kopen voor een gerecht

voor mij zelf ga ik straks goong che nam pla maken ..
schoongemaakte niet te grote garnalen , met de darm eruit en het staartje eraan..
het wordt rauw gegeten en met vissaus knoflook en fijngehakte pepertjes
overgoten ,,
voor mij is het een beetje vervanging van haring..



willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

nicod
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 444
Lid geworden op: vrijdag 24 maart 2006, 17:42
Locatie: Breda

#2 Bericht door nicod » dinsdag 15 augustus 2006, 18:32

Handig lijstje Willem, ga ik zeker goed kunnen gebruiken op de markt de volgende keer in Thailand; (ga het in iedergeval proberen).

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”