ingredienten

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

ingredienten

#1 Bericht door khonkaen » dinsdag 15 augustus 2006, 05:07

om thais te kunnen koken ,
heb je ingredienten nodig .. het belangrijkste ingredient is rijst.. er bestaan veel rijstsoorten , maar de geurige pandanrijst is wel het lekkerst... de rijst moet zonder zout gekookt worden... en omdat men weet wat er allemaal gedaan moe worden om rijst te vebouwen en te oogsten, moet rijst met respect behandeld worden... men mag niet met rijst knoeien en gekookte rijst mag niet weggegooid worden...
je kan er altijd met een eitje erdoor en wat vissaus , koekjes van bakken...
rijst is makkelijk te koken , spoel de rijst af onder de kouwe kraan , doe ze in een grote pan , giet er zoveel water op dat de rijst ca 2cm onder staat..
breng de rijst met het deksel op de pan aan de kook... meem het deksel van de pan en draai het vuur laag... leg als het water zachtjes kookt , het deksel weer op de pan en laat de rijst in ca 20 minuten gaar worden , tot al het vocht is geabsorbeerd...
voor gerechten met gebakken rijst moet de rijst zonder deksel op de pan volledig afkoelen
rijst koken in een rijstkoker is nog makkelijker..


in het noorden en het oosten eet men het liefst kleefrijst.. dat met de hand tot een balletje gevormd kan worden omdat de korrels aan elkaar blijven kleven..
deze rijst moet een nacht in water weken en kan dan gestoomd worden tot zij gaar is ...
bij alle isaan gerechten wordt kleefrijst gegeten ..



willem , nederthai ....
niets is perfect en niets is blijvend

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”