mosselen met basilicum

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

mosselen met basilicum

#1 Bericht door khonkaen » dinsdag 21 februari 2006, 16:31

voor 2 personen
2 a 3 kg liefst groene ,verse mosselen
1 bosje bai holapa,
1/4 liter water
een dipsausje van wat water met azijn en mosterd

maak de mosselen schoon en trek de baarden eruit.
doe ze in een grote pan en kook ze op hoog vuur..
als de deksel 3x omhoog is gekomen zijn de mosselen gaar

doe het gas uit en eet smakelijk


willem, nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

ericsson
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 253
Lid geworden op: maandag 19 december 2005, 10:51
Locatie: Belgie

#2 Bericht door ericsson » donderdag 13 april 2006, 16:35

willem, over basilicum gesproken, er wordt veel over de thaise bas. gesproken maar paar maand geleden was ik in udonthani (toch geen kleine stad) en heb gezocht naar basilicum maar bijna niet te vinden, is het misschien alleen populair in andere delen? koriander daarentegen in overvloed :lol:
chok dee

thongdee
Expat
Expat
Berichten: 790
Lid geworden op: woensdag 14 september 2005, 18:21
Locatie: Surin Town

#3 Bericht door thongdee » vrijdag 14 april 2006, 05:45

ericsson schreef:willem, over basilicum gesproken, er wordt veel over de thaise bas. gesproken maar paar maand geleden was ik in udonthani (toch geen kleine stad) en heb gezocht naar basilicum maar bijna niet te vinden, is het misschien alleen populair in andere delen? koriander daarentegen in overvloed :lol:
Willem zal waarschijnlijk de Thaise basilicum blaadjes ( bai kaphrao ) bedoelen en die heb je overal in overvloed!
คิดดี พูดดี ทำดี โลกนี้น่าอยู่
Gelukkig zijn
is niet krijgen wat we verlangen...
Maar tevreden zijn met wat we hebben...

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

#4 Bericht door henkypenky » maandag 17 april 2006, 12:53

thongdee schreef:
ericsson schreef:willem, over basilicum gesproken, er wordt veel over de thaise bas. gesproken maar paar maand geleden was ik in udonthani (toch geen kleine stad) en heb gezocht naar basilicum maar bijna niet te vinden, is het misschien alleen populair in andere delen? koriander daarentegen in overvloed :lol:
Willem zal waarschijnlijk de Thaise basilicum blaadjes ( bai kaphrao ) bedoelen en die heb je overal in overvloed!
klopt , krapao is niet hetzelfde als horapha .
ook hier in west-europa trouwens een verschil :
bai krapao lukt nog wel eens zelf te kweken maar horapha lijkt me uit mijn ervaring bijna niet mogelijk .
of weet iemand iets meer en heeft een goeie tip :?:
live and let live !

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”