een recepje

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

een recepje

#1 Bericht door khonkaen » zaterdag 04 februari 2006, 04:53

een recepje wat in nl. ook goed te maken is , zijn mosselen op de thaise manier..
hoi meng poo ob

2kg schoongemaakte mosselen in de schelp
2 stelen citroengras (ta-krai)
ca 4 cm laoswortel in plakjes gesneden (kha)
5 citroenblaadjes (bai makreud)
3 rode uitjes
1/2 theelepel zout


halveer het citroengras in de lengte,
snij de citroenblaadjes in vieren
halveer de uitjes
doe alles in een grote pan met een halve liter water
kook ca 5 minuten op hoog vuur , tot de deksel 3x is omhoog gekomen en alle schelpen open zijn..

eet smakelijk



willem , nederthai
niets is perfect en niets is blijvend

henkypenky
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 508
Lid geworden op: donderdag 13 oktober 2005, 13:03
Locatie: west-vlaanderen

Re: een recepje

#2 Bericht door henkypenky » zaterdag 04 februari 2006, 11:05

khonkaen schreef: hoi meng poo ob

2kg schoongemaakte mosselen in de schelp
2 stelen citroengras (ta-krai)
ca 4 cm laoswortel in plakjes gesneden (kha)
5 citroenblaadjes (bai makreud)
3 rode uitjes
1/2 theelepel zout


halveer het citroengras in de lengte,
snij de citroenblaadjes in vieren
halveer de uitjes
doe alles in een grote pan met een halve liter water
kook ca 5 minuten op hoog vuur , tot de deksel 3x is omhoog gekomen en alle schelpen open zijn..
willem , nederthai
lijkt me lekker . ik maakte ze ook al eens maar wel met nam-pla in plaats van zout toe te voegen en een lombokje er bij , want ik houd wel van piitig :)
live and let live !

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”