Met de trein naar kohpahngan

Vragen en ervaringen.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
wouter
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 4
Lid geworden op: zondag 12 juni 2005, 20:30

Met de trein naar kohpahngan

#1 Bericht door wouter » zondag 12 juni 2005, 20:38

Hallo, in november wil ik 3 weken met mijn vriendin rond trekken door thailand, de laatste week willen we van bangkok naar kohpahngan met de trein, daar willen we ongeveer 1 week blijven. Dit is onze laatste bestemming en vanuit bangkok vliegen we dan weer naar nederland.

Gaat deze reis naar het zuiden snel met de trein, en is het aan te raden ook terug te gaan met de trein naar bangkok. Of is het een beetje hectisch ivm met boot tocht naar het eiland etc.

Wat zijn de kosten van zo'n trein reis, of kan ik beter met het vliegtuig terug, ook omdat we vliegen vanuit bangkok naar nederland.

Iemand met ervaring hiermee die hierover tips kan geven.

bedankt alvast

Gebruikersavatar
dirk
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 707
Lid geworden op: maandag 30 mei 2005, 16:56
Locatie: Phayao
Contacteer:

#2 Bericht door dirk » zondag 12 juni 2005, 20:45

Alle info van de Thaise spoorwegen:

http://www.railway.co.th/Eng/
Als we ooit terug in de tijd kunnen reizen, waarom worden we dan nog niet bezocht door mensen uit de toekomst?

Aniek

#3 Bericht door Aniek » zondag 12 juni 2005, 22:16

Wat ik vorig jaar heb gedaan: Met de trein vanuit Bangkok naar Chumphon (8 uur reizen), daar overnacht en de volgende dag naar Kho Toa geweest met de boot (men kon ook kiezen rechtstreeks naar Kho Pha Ngan te gaan). Trein is héél goedkoop in Thailand en heel goed te doen. Boot is ook leuk en relaxed (duurt wel lang van Chumphon naar Kho Pha Ngan). In Chumphon is in elke guesthouse, hotel of internetcafe wel iemand die klaarstaat met tickets voor de boot. Alles wordt voor je geregeld en je wordt dan 's ochtends opgehaald bij het hotel om naar de boot te gaan. Het is op zich alleen qua tijd een hele onderneming, je bent lang onderweg. Het reizen over land heeft natuurlijk z'n charme, maar vliegen is in dit geval wel even 10x sneller...
Groetjes,
Aniek

khonkaen
Erelid
Erelid
Berichten: 1647
Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
Locatie: amphur muang---- khonkaen

#4 Bericht door khonkaen » maandag 13 juni 2005, 11:24

je kan met de[nacht] trein en ferry naar koh samui en vandaar met de boot naar koh pha ngan...
trein + ferry naar samui duurt ca. 16 uur
1e klasse is 1.300 thb

vliegen naar samui duurt een uur en tien minuten en kost 3.500thb



willem, nedertha
niets is perfect en niets is blijvend

David74

#5 Bericht door David74 » woensdag 15 juni 2005, 09:37

Rechtstreeks vanaf Surat Thani (eigenlijk vanaf Don Sak, ligt 70 km verderop) naar Kho Phagnan is ook mogelijk. Boot doet er ongeveer 2,5 uur over. Als de trein van 19.15 uit BKK neemt, ben je om ongeveer 0600 in Surat. Daar staan diverse (soms lichtelijk irritante) figuren je al op te wachten. Wees niet gestresst al ze roepen de boot vertrekt zo, dat valt allemaal wel mee. De boot vertrekt om ong. 10.00 vanaf Don Sak (is nog ongeveer 1,5 uur rijden vanaf treinstation).

Je kunt in BKK al een combi kaartje kopen. Je kunt ook bij het treinstation een kaartje voor de boot en de bus naar de haven kopen. Kost 300 BHT, treinreis voor de 2e klas slaaprijtuig bovenbed was ong. 575 BHT. Samen dus ong. 900 BHT. Combitickets zijn in BKK voor vergelijkbare prijs te koop. Je kan het nog goedkoper doen, door zelf een "gewone" bus naar Don Sak te nemen en daar een kaartje te kopen. De bootreis zelf kost namelijk maar 130 BHT, maar goed nu hebben we het echt over een verschil van wellicht een euro of zo...

Vliegen is uiteraard de snelste oplossing, misschien voor op de terugweg? Bangkok Airways heeft soms leuke aanbiedingen. Houdt hun site goed in de gaten.

Plaats reactie

Terug naar “Reizen door Thailand”