wat eten we vandaag vind ik wat langdradig en onoverzichtelijk worden ,
dus ik begin vandaag met thaise recepten , waar ik voorlopig wel mee vooruit kan , omdat ik mijn thaise kookboeken weer gevonden heb..
ik denk dat ze voor iedereen wel te maken zijn met een beetje goede wil ..
garnalentoost met varkensgehakt...
nodig ;
1 el gedroogde chinese garnalen,
1 el gehakte korianderblaadjes en stengels,
2 teentjes knoflook,
125 gr gekookte en gepelde garnalen,
500 gr mager varkensgehakt
4 tl vissaus ,
1 ei,
6 sneetjes casino brood
plantaardige olie om te frituren..
gedroogde garnalen, koriander en knoflook in een keukenmachine fijnhakken... verse garnalen en gehakt toevoegen en het geheel tot een gladde pasta vermalen... vissaus en ei toevoegen en met de keukenmachine alles grondig mengen... het mengsel gelijkmatig over de sneetjes brood verdelen.. korsten verwijderen en elk sneetje in vier driehoeken snijden... olie verhitten ... telkens vier stukjes toost met de besmeerde kant naar beneden in de olie laten zakken goudgeel frituren, omdraaien en kort aan de andere kant gaar laten worden... de stukjes toost met een schuimspaan uit de pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken....
de snacks op fijngesneden slablaadjes leggen en er een schaaltje zoetzure saus bij geven...
warm serveren ...
eet smakelijk
willem, nederthai
Thais Recept
Moderator: Loempia
-
- Erelid
- Berichten: 1647
- Lid geworden op: dinsdag 22 februari 2005, 08:53
- Locatie: amphur muang---- khonkaen
Thais Recept
niets is perfect en niets is blijvend
-
- kenner
- Berichten: 102
- Lid geworden op: maandag 12 september 2005, 20:20
Thaise vleeskoekjes
Ingrediënten:
400 gram gehakt (half om half), 2 teentjes knoflook, 1 voorjaarsuitje, 2 kleine groene pepertjes (rawit), 2 verse citroenbladeren (djeroek poeroet), 1 eetlepel Thaise rode currypasta, 1 theelepel zout, olie. Voor de garnering: slabladeren, 12 kerstomaatjes, 4 takjes koriander, 3 eetlepels vissaus en 1 rood en 1 groen pepertje (rawit).
De Thaise keuken doet niet aan voor- en hoofdgerechten – meestal komt alles tegelijk op tafel. Toch gelden viskoekjes, garnalenkoekjes en vleeskoekjes als een soort van appetizers. Ook als snack zijn deze koekjes populair. Soms worden door het gehakt wat groenten als maïs of een paar in dunne ringen gesneden sperziebonen gedaan. De Thaise rode currypasta die in deze koekjes wordt verwerkt, is te koop in potjes en zakjes bij de toko en de supermarkt.
De teentjes knoflook fijnhakken. Het voorjaarsuitje en de groene pepertjes in heel dunne ringen snijden. Rol de citroenbladeren op, snijd ze in reepjes en hak deze reepjes zo fijn mogelijk. Vermeng in een kom het gehakt met de knoflook, voorjaarsuitje, pepertjes, citroenbladeren, rode currypasta en zout.
Goed kneden. Vorm van het gehakt twaalf platte koekjes. Neem ongeveer één eetlepel gehakt voor één koekjes. Leg de koekjes op een plank en zet ze ten minste een halfuur in de koelkast om op te stijven. De rode en groene rawit heel klein snijden. In een kommetje de vissaus doen en hier de rawit doorheen roeren.
Verhit een flinke laag olie in een wok. Bak hier drie koekjes tegelijk in. Zodra ze bruin zijn, met een schuimspaan uit de wok scheppen en op keukenpapier uit laten lekken.
Was de sla en maak de bladeren droog. De kerstomaatjes inkruisen met een scherp mes.
Bedek een grote schaal of vier bordjes met de slabladeren. Leg de vleeskoekjes er bovenop. Garneer met de tomaatjes en de takjes koriander.
Serveer met het kommetje vissaus.
400 gram gehakt (half om half), 2 teentjes knoflook, 1 voorjaarsuitje, 2 kleine groene pepertjes (rawit), 2 verse citroenbladeren (djeroek poeroet), 1 eetlepel Thaise rode currypasta, 1 theelepel zout, olie. Voor de garnering: slabladeren, 12 kerstomaatjes, 4 takjes koriander, 3 eetlepels vissaus en 1 rood en 1 groen pepertje (rawit).
De Thaise keuken doet niet aan voor- en hoofdgerechten – meestal komt alles tegelijk op tafel. Toch gelden viskoekjes, garnalenkoekjes en vleeskoekjes als een soort van appetizers. Ook als snack zijn deze koekjes populair. Soms worden door het gehakt wat groenten als maïs of een paar in dunne ringen gesneden sperziebonen gedaan. De Thaise rode currypasta die in deze koekjes wordt verwerkt, is te koop in potjes en zakjes bij de toko en de supermarkt.
De teentjes knoflook fijnhakken. Het voorjaarsuitje en de groene pepertjes in heel dunne ringen snijden. Rol de citroenbladeren op, snijd ze in reepjes en hak deze reepjes zo fijn mogelijk. Vermeng in een kom het gehakt met de knoflook, voorjaarsuitje, pepertjes, citroenbladeren, rode currypasta en zout.
Goed kneden. Vorm van het gehakt twaalf platte koekjes. Neem ongeveer één eetlepel gehakt voor één koekjes. Leg de koekjes op een plank en zet ze ten minste een halfuur in de koelkast om op te stijven. De rode en groene rawit heel klein snijden. In een kommetje de vissaus doen en hier de rawit doorheen roeren.
Verhit een flinke laag olie in een wok. Bak hier drie koekjes tegelijk in. Zodra ze bruin zijn, met een schuimspaan uit de wok scheppen en op keukenpapier uit laten lekken.
Was de sla en maak de bladeren droog. De kerstomaatjes inkruisen met een scherp mes.
Bedek een grote schaal of vier bordjes met de slabladeren. Leg de vleeskoekjes er bovenop. Garneer met de tomaatjes en de takjes koriander.
Serveer met het kommetje vissaus.
ThaiPortal.nl brengt Thailand dichterbij