tip gevraagd 3 weken Thailand

Vragen en ervaringen.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Esther

tip gevraagd 3 weken Thailand

#1 Bericht door Esther » vrijdag 06 januari 2006, 08:00

Wij gaan in maart voor drie weken naar Thailand. Hebben alleen tickets geboekt, 1 overnachting in Bangkok en 3 in Jomtien Beach. Vanaf daar willen we op eigen gelegenheid verder reizen richting Trat. Heeft hier iemand ervaring/tip mee? Bijv. goedkope overnachtingen, plaatsen die je zeer zeker moet bezoeken, het vervoer e.d. ?
Alle opmerkingen/suggesties zijn welkom.

pong

#2 Bericht door pong » zaterdag 07 januari 2006, 13:11

ja, heb ik al zon 50 keer gedaan, nooit echt teleurgesteld zeer simpel & voordehandliggend antw; KOOP EEN REISGIDS< zoals Lonely Planet, staat ALLES in, hoewel er onder vakergangers veel kritiek o is, voor een 1e keer gaander niet te kloppen en bovendien net de nieuwe uit.
Je kunt ze zelfs aan iets meer nog op schiphol kopen en in het vliegtuig dan ruzie maken wie waarheen wil.

Esther

tip gevraagd 3 weken Thailand

#3 Bericht door Esther » woensdag 18 januari 2006, 07:41

Bedankt voor je antwoord.
We hebben de Trotter gids gekocht. Staat veel info in en handige tips.
En een dagje surfen op het internet heeft ook veel praktische info opgeleverd.

P&C

#4 Bericht door P&C » woensdag 18 januari 2006, 11:46

Hoi Esther,

Ook een gids die net uit is bevat nooit de meest actuele informatie, hij is immers al een tijdje geleden geschreven. Prijzen kunnen veranderen, hotels kunnen worden overgenomen en er komen en gaan guesthouses, bussen gaan opeens op andere tijden rijden... staar niet blind op de reisgids, maar het is uiteraard een prima leidraad en gelukkig klopt veel info nog wel.
Omdat jullie voor de eerste keer gaan: als je een hotel/guesthouse ziet, ga dan eerst even in de kamer kijken voordat je 'ja' zegt. Dat is heel normaal, vaak wordt het ook aangeboden. Kijk of het een beetje schoon is, of het bed comfortabel is en of er (als je dat hebt gevraagd) warm water is. Als het je niet bevalt is er vaak in de (directe) omgeving nog wel wat anders te vinden. En nog een stukje met je koffer/rugzak lopen is altijd nog beter dan een slapeloze nacht in een waardeloze kamer..

Veel plezier met het voorbereiden!

Petra en Charles
http://www.langevakantie.nl

DavieD

#5 Bericht door DavieD » woensdag 18 januari 2006, 16:59

Als je bij Trang bent, neem dan de bus naar Pak Meng en regel vervolgens een bootje naar een van de eilanden voor de kust. Adembenemend mooi (en rustig, toen wij er waren, in mei). Terra Incognita is hier opgenomen, maar dat maakt natuurlijk helemaal niet uit.

Veel plezier!

Plaats reactie

Terug naar “Reizen door Thailand”