Thailand Forum

Het grootste en meest actieve Thailand forum!
Het is momenteel zaterdag 17 november 2018, 23:16

Alle tijden zijn UTC+01:00




Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 27 berichten ]  Ga naar pagina 1 2 Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: zaterdag 05 maart 2011, 10:41 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Gebruikersavatar

Lid geworden op: vrijdag 13 februari 2009, 19:38
Berichten: 1093
Locatie: Uden
Wie weet hier iets van?
Ik heb Voip geïnstalleerd op mijn computer ivm internationaal bellen maar nu accepteerd Spybot Search and Destroy het programma niet en geeft bij de FAQ’s het volgende antwoord;

Citeer:
Event TeaTimer
Spybot - Search & Destroy has encountered and terminated a process that is listed as part of a malicious software.

Definition TeaTimer
Spybot-S&D Resident watches all applications that are being started on your computer. It knows the same bad files as the on-demand scanner of Spybot-S&D, and if it encounters an application that is known as a threat, it will automatically terminate this application.

User interactions TeaTimer
After the process has been terminated, you are presented with a few choices. You can assign the action Resident should take the next time it encounters this threat (like automatically killing it, and/or deleting the offending file).

Frequently Asked Questions TeaTimer
Q: Why does Resident terminate the application before asking?
A: Because threats like toll dialers are time critical - they cost from the first second they have connected. In order to protect you, these have to be terminated before they can connect at all, at the moment they appear.

Kan ik dit negeren en Voip toestaan of zit er ergens een adder?

_________________
Vrijheid is een recht wat niet krom te krijgen is.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zaterdag 05 maart 2011, 10:49 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zondag 01 maart 2009, 21:20
Berichten: 5395
Locatie: Veel te weinig: Saraburi
Hoe heet het VOIP programma dat je hebt geïnstalleerd?
Google daar eens op.
Misschien gedownload van de verkeerde site?

Anti-spyware voldoende bijgewerkt met de nieuwste updates?
Beveiliging te hoog staan?

Een dialer is een programma dat misbruik van jou maakt door stiekem uit te bellen naar een heel duur nummer vaak ergens in een exotisch land.
Kunnen dialers eigenlijk wel via voip worden geactiveerd?

_________________
Knor, knor,

Hans

"We hebben vandaag ons jaarlijkse etentje."
"Goh dan moet u wel verrekken van de honger..."


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zaterdag 05 maart 2011, 13:03 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Gebruikersavatar

Lid geworden op: vrijdag 13 februari 2009, 19:38
Berichten: 1093
Locatie: Uden
Hallo Hans,

Ik heb het van http://www.voipdiscount.com/en/index.html
Heb ook op de volgende site gekeken http://www.voipbuster.com/nl/index.html maar weet nog niet wat voor gevolgen het heeft om van bepaalde sites het Viopgebeuren te downloaden. Ik ben ook niet zo thuis in deze materie.
Ben misschien wel te voorzichtig.
Heb gratis antivirussoftware en geen idee of alles up to date is. Spybot en NOD 32.
De up to date versie van NOD 32 zoek ik steeds op via recente wachwoordsites. Werkt wel maar vaak kort.
De beveiliging staat gemiddeld.
Of dialers via VOIP geactiveerd kunnen worden hoor ik ook graag van iemand. Ik weet het niet.
Het is een vermoeiend geheel en doet mij maar weer naar de 0900-nummers grijpen die ook regelmatig geen verbinding maken maar wel het starttarief in rekening brengen. :evil:

Tot voor kort kon ik via de carrier 020-8118010 (Belbazaar) of 020-7019292 (Callsdiscount) gratis doorverbonden worden naar Thailand maar dat hebben ze nu geblokkeerd en verwijzen naar hun 0900-nummer.

_________________
Vrijheid is een recht wat niet krom te krijgen is.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zaterdag 05 maart 2011, 13:41 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zondag 01 maart 2009, 21:20
Berichten: 5395
Locatie: Veel te weinig: Saraburi
Ik heb beide sites bezocht.
Mijn WOT slaat geen alarm.
Ik heb beide programma's gedownload.
Ze werden bekeken door mijn virusscanner, maar die sloeg niet aan.
Beide programma's lijken mij dan ook ongevaarlijk.

Het kan natuurlijk een ander virus zijn op jouw computer, of een virus dat eenzelfde naam gebruikt.
Zelfs virusscanners kunnen virussen zijn als ze niet afkomstig zijn van betrouwbare sites.
En aan sites kun je vaak niet zien of ze betrouwbaar zijn of niet.
Het zijn net Thaise vrouwen :D :D :lol: :lol: :D :D

Doe eens een HiJack This. Dat gebruikt zeer sterke tools om vast te stellen of er rotzooi op je pc zit en om deze te verwijderen.
Bezoek http://www.hijackthis.nl/

En oh ja, ook ik baal als een stekker dat het gratis nummer in Amsterdam niet meer werkt.
Nu moet ik drie cent per minuut betalen.
Maar misschien komt CallsDiscount wel weer terug?

_________________
Knor, knor,

Hans

"We hebben vandaag ons jaarlijkse etentje."
"Goh dan moet u wel verrekken van de honger..."


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zaterdag 05 maart 2011, 14:50 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Gebruikersavatar

Lid geworden op: maandag 30 mei 2005, 16:56
Berichten: 707
Locatie: Phayao
Met hijackthis moet je weten wat je doet. Het is een sterk programma en niet voor een leek.
Zelf gebruik ik Avast als virusscanner, Zonealarm als firewall en regelmatig draai ik Spybot, Adaware en CCleaner voor de malware en spyware.
Allemaal gratis programma's, en doen het heel goed.
En de Teatimer in Spybot kan je uitzetten.

_________________
Als we ooit terug in de tijd kunnen reizen, waarom worden we dan nog niet bezocht door mensen uit de toekomst?


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zaterdag 05 maart 2011, 15:50 
Offline
Expat
Expat

Lid geworden op: zaterdag 06 september 2008, 17:41
Berichten: 4422
Wordt lid van de anti-virusclub op clubs.nl. De zeggen precies hoe je met Hijack moet werken en controleren dan ook die hijack. Prima club voor digibeten, zoals ik.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zaterdag 05 maart 2011, 16:06 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zondag 01 maart 2009, 21:20
Berichten: 5395
Locatie: Veel te weinig: Saraburi
printen44 schreef:
Wordt lid van de anti-virusclub op clubs.nl. De zeggen precies hoe je met Hijack moet werken en controleren dan ook die hijack. Prima club voor digibeten, zoals ik.


Klopt, het logfile dat hijackthis produceert moet door een deskundige worden bekeken.
Dat staat ook op die site (geloof ik :? )
En de deskundigen vertellen je precies welke programma's je moet gebruiken om je computer weer schoon te krijgen.
Een aantal zeer gemene virussen krijg je met standaard virusprogramma's niet weg, daar is specialistische software voor nodig.
Soms moet je de computer tot drie maal toe opnieuw laten opstarten, zeker bij virussen bij het booten.
Die zijn eerder opgestart dan je virusscanner en daar zit de crux in.
En inderdaad: als je computer schoon blijkt te zijn, stop dan de Tea Timer.
Eigenlijk is het checken van alles wat je op de HD zet voldoende.
De Tea Timer wil ook nog wel eens op hol slaan en dan je hele processor gaan gebruiken.
Wel ALTIJD je e-mailscanner aan laten staan.

Hijackthis zelf kun je gewoon draaien, het doet niets bijzonders.
Maar het interpreteren van de output is specialistenwerk.
Hijackthis is nmm wel het allerbeste, zeker in combinatie met de deskundigen erachter.

_________________
Knor, knor,

Hans

"We hebben vandaag ons jaarlijkse etentje."
"Goh dan moet u wel verrekken van de honger..."


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zondag 06 maart 2011, 19:14 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Gebruikersavatar

Lid geworden op: vrijdag 13 februari 2009, 19:38
Berichten: 1093
Locatie: Uden
Holy Mozes, voor een leek zoals ik is het beter om die hele computer maar uit te laten en back to the basics te gaan. :roll: :( :roll:
Tea timer uitzetten? Hoe doe je dat? Deskundige laten kijken? Waar woont die en wat kost dat?
Ik denk dat het eenvoudigste is het hele ding leeg te vegen en alles opnieuw te installeren.
Maar zolang het nog werkt gewoon maar laten draaien ook al wordt hij wat langzamer.
CCleaner laat ik regelmatig draaien en dat werkt goed.
Tja, ik zou willen dat ik er meer kijk op had maar dan ben ik er nog meer mee bezig en dat is slecht voor het buitenleven en de erotiek. :mrgreen:

_________________
Vrijheid is een recht wat niet krom te krijgen is.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zondag 06 maart 2011, 19:26 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zaterdag 21 mei 2005, 08:49
Berichten: 6611
Locatie: Planet Earth
als een programma als voipbuster geblokkeerd wordt dan kan je beter die spybot er af gooien.

avira personal (gratis) is 1 maart weer 's als beste uit de test gekomen en heeft geen problemen met voipbuster ;)

http://www.consumentenbond.nl/test/elek ... r-personal

_________________
The Internet was awesome until everyone showed up.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zondag 06 maart 2011, 19:51 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zondag 01 maart 2009, 21:20
Berichten: 5395
Locatie: Veel te weinig: Saraburi
Oké, Rene, dat wordt niks met jou :lol: .
Welke Windows-versie gebruik je?

_________________
Knor, knor,

Hans

"We hebben vandaag ons jaarlijkse etentje."
"Goh dan moet u wel verrekken van de honger..."


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zondag 06 maart 2011, 20:28 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Gebruikersavatar

Lid geworden op: woensdag 09 mei 2007, 12:34
Berichten: 1028
Locatie: Chiang Rai / 's-Hertogenbosch
met het programma van voipdiscount is niks mis gebruikt het ook.

spybots gebruik ik ook maar dan zonder de teatimer dit door dat je vaak dit soort melding krijgt met de teatimer aan.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zondag 06 maart 2011, 21:52 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zondag 01 maart 2009, 21:20
Berichten: 5395
Locatie: Veel te weinig: Saraburi
Khon Neua schreef:
met het programma van voipdiscount is niks mis gebruikt het ook.

spybots gebruik ik ook maar dan zonder de teatimer dit door dat je vaak dit soort melding krijgt met de teatimer aan.


Khon Neua, kun jij Rene stap voor stap uitleggen hoe hij TeaTimer uitzet?
Ik heb vroeger S&D ook gebruikt en heb toen ook TeaTimer uitgezet, maar ik weet niet meer hoe dat gaat.
Lijkt mij voor Rene de allerbeste oplossing, want S&D is niet slecht, alleen vreet die TeaTimer resources en slaat nogal eens op tilt.

_________________
Knor, knor,

Hans

"We hebben vandaag ons jaarlijkse etentje."
"Goh dan moet u wel verrekken van de honger..."


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zondag 06 maart 2011, 22:13 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Gebruikersavatar

Lid geworden op: maandag 30 mei 2005, 16:56
Berichten: 707
Locatie: Phayao
Ome Dirk weet het ook, Spybot in geavanceerde modus, dan gereedschap, krijg je een rijtje met oa resident waar je de teatimer kan aan en uitzetten, zie foto:

Afbeelding

_________________
Als we ooit terug in de tijd kunnen reizen, waarom worden we dan nog niet bezocht door mensen uit de toekomst?


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: zondag 06 maart 2011, 22:26 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Gebruikersavatar

Lid geworden op: zondag 01 maart 2009, 21:20
Berichten: 5395
Locatie: Veel te weinig: Saraburi
Prachtig "Ome Dirk"!
Dus Rene, geen vinkje in het vakje TeaTimer en je problemen zijn over.
Hoop ik.
TeaTimer grijpt diep in in het systeem, net als sommige Norton-versies.
En hoe goed bedoeld ook, het is soms net te diep.

_________________
Knor, knor,

Hans

"We hebben vandaag ons jaarlijkse etentje."
"Goh dan moet u wel verrekken van de honger..."


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: dinsdag 08 maart 2011, 14:09 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Gebruikersavatar

Lid geworden op: vrijdag 13 februari 2009, 19:38
Berichten: 1093
Locatie: Uden
Dank jullie voor de uitleg. Ik heb die theewekker uitgezet na lang speurwerk. Ik kreeg namelijk een geheel ander plaatje dan ome Dirk liet zien. Maar uiteindelijk was het resultaat hetzelfde.
Ik ga maar niet in op dat Voipgebeuren want gratis probeersels op betreffende site werken ook al niet. Uitleg naar welwerkende acties zijn moeilijk of niet te vinden.
De volgende keer als we in Siam zijn zullen we daar een computer neerzetten en een verbinding activeren om via Skype met webcam contact te kunnen onderhouden. Kost daar weliswaar internetconnectie maar alle gratis andere mogelijkheden zijn een sof of tijdelijk als lokker gemaakt. Dat zie je wel weer aan de tijdelijk gratis nummers die nu ineens jou naar 0900-nummers dirigeren. Ook deze zogenaamd goedkope 0900-nrs maken vaak geen verbinding(is mijn eigen onderzoek), geven wel een ringtone in je eigen toestel en rekenen wel het startbedrag. Dus op de rekening stapels startbedragen maar geen gesprekken. :evil:
Dit riekt naar oplichting en is rijp voor een dergelijk tv-programma.

Maar laat ik het positief zien, de zon schijnt vandaag weer heerlijk en de lente is in aantocht. :D

_________________
Vrijheid is een recht wat niet krom te krijgen is.


Omhoog
   
Toon berichten van afgelopen:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 27 berichten ]  Ga naar pagina 1 2 Volgende

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten


Je kunt niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kunt niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten verwijderen in dit forum

Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBB.nl.