Thaise stoommand

Thaise keuken.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Hua Thale
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 3851
Lid geworden op: maandag 17 december 2012, 12:22

Thaise stoommand

#1 Bericht door Hua Thale » woensdag 18 november 2015, 01:10

Afbeelding

Deze stoommand is perfect voor het stomen van kleverige rijst.
De mand is gemaakt van gevlochten bamboe , die de kleverige rijst bij elkaar houdt tijdens het stomen .
De pot is gemaakt van aluminium en deze pot is ongeveer 8 " breed aan de bovenkant en ongeveer 10 " lang .
Water wordt in de pot gedaan en aan de kook gebracht .
Kleverige rijst , die is geweekt overnacht ( of ten minste 3 uur ) , wordt in de mand geplaatst.
De rijst moet ongeveer 15-20 minuten stomen voor of tot het doorzichtig wordt .

Plaats reactie

Terug naar “Thaise keuken”