België route aan banden

Post hier al je vragen voor Visa voor Nederland.
Moderators: Chang, Patriot, Broom

Moderator: Loempia

Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
KhunSugar
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1073
Lid geworden op: vrijdag 05 oktober 2012, 17:30
Locatie: Vl-Brabant - België

België route aan banden

#1 Bericht door KhunSugar » woensdag 18 februari 2015, 12:40

De nieuwe staatssecretaris Theo Francken wil paal en perk stellen aan de fameuze sluiproute via België. De cijfers verwonderen mij, kan men in Nederland de normale weg niet bewandelen ? Ik dacht dat men soepeler was dan de Belgen wat visums betreft.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... iten.dhtml

KS [|)

Gebruikersavatar
RuudThai
Expat
Expat
Berichten: 10295
Lid geworden op: dinsdag 05 juni 2007, 03:29
Locatie: Sakon Nakhon

Re: België route aan banden

#2 Bericht door RuudThai » woensdag 18 februari 2015, 16:10

Tja, dat heb je als een rechts-nationalistische en populistische partij in je land de dienst uitmaakt. dan wordt het eerst de immigratie aangepakt want eigen volk eerst! :evil:

En nee, Nederland is niet soepeler dan België met visaverstrekking. Het is juist het land met één van de meest zware toelatingseisen. Bijv. je moet een redelijk zware taal- en inburgeringstoets op de ambassade doen voordat je een toelating tot Nederland kunt aanvragen.
En ik meen dat in België het simpele feit van gehuwd zijn met een Belg (of een andere EU-onderdaan) al voldoende is om een toelatingsvisum te verkrijgen. Dat is in Nederland niet zo.

Donnie
heeft ervaring
heeft ervaring
Berichten: 47
Lid geworden op: vrijdag 30 mei 2014, 12:50

Re: België route aan banden

#3 Bericht door Donnie » woensdag 18 februari 2015, 20:10

Trekken ze weer eens oude koeien uit de sloot? Slechte journalistiek en/of populistisch of onkundig politiek geneuzel. Vanuit Nederland is iets van slechts 2% van de migranten een Nederlandse EU router (terugkerend naar Nederland). Daar is nog een mooi rapportvan, onderzoek Europa route uit 2010. Het jaar daarvoor waren er paniekerige spoeddebat vragen in de Nederlandse Kamer (en ook België?).

Maar wat wil je als je als BE gemeente bijna standaard Nederlanders met hun BP als schijnhuwelijk/misbruik-EU-recht aanziet en als de Belgische en Nederlandse media de feiten omtrent migratiecijfers en procedures bar slecht kennen. Het is iets wat ze er eventjes naast doen, ik ken geenjournalist met echte kennis van zaken omtrent de regelgeving en migratiestatistiek... ja dan heb je inderdaad "een probleem" ...

Er zijn in de praktijk mensen die vastlopen op de migratiewetgeving. Zo zijn er mensen die genoeg verdienen om zichzelf en hun partner te onderhouden maar hun inkomen iets te laag is of "niet duurzaam" en wegens deze papieren werkelijkheid vastlopen op de inkomenseis. Of hen die het niet lukt het inburgering buitenland (onzinnige wet: inburgeren dwz taal en cultuur onder de knie krijgen doe je pas echt ná migratie) te voltooien. Die mensen lopen dus vast op onzinnige, goed bedoelde regeltjes die rotte appels eruit moeten filteren. De politiek is echter harstikke content met de huidige wetgeving of ziet het liever nog strenger (alleen GL wil volgens mij van de inburgering buitenland af, de rest vind dat wel prima zo of nog te simpel) dus betere regelgeving die goed aansluit bij de praktijk zit er niet in. Tja, niet gek dat mensen dan de EU route doen. Vooral als dit makkelijk te doen is omdat je toch al vlakbij de grens woonde of je saampjes terug migreert naar Europa. Even een tijdje in een ander EU land wonen is dan een mooie aanpak.

Het mooiste zou natuurlijk zijn als alle EU/EER landen de regels van Directive 2004/38 als migratiewetgeving stellen: migratie prima mits je een werkelijke relatie (gehuwd of ongehuwd) hebt, niemand financieel tot last bent, geen gevaar voor de samenleving etc. Uiteraard scherm je het sociaal vangnet af voor uitbuiting, fraudeurs en luiwammesen. Voor naturalisatie stel je uiteraard wel inburgerings (taal) eisen zodat je er vanuit mag gaan dat elke Belg, Nederlander etc. de landstaal in principe voldoende beheerst.

Vroeger waren de nationale migratie wetten soepeler dan de EU wetgeving, die is opgezet om ook EU burgers die elders in de EU wonen wat rechten te geven. Inmiddels is in veel landen de nationale migratiewetgeving strenger en strenger geworden, strenger dan deze EU regels. De EU route is dan ook geen sluiproute of maas in de wet maar onveranderde wetgeving daar waar nationale wetgeving sinds de eeuwwisseling nogal strikt is geworden, waarbij Nederland zo'n beetje de strikte migratie wetgeving heeft van Europa. Inburgeringseisen, restricties, drempels etc.


De EU route valt trouwens niet aan banden te leggen, de regels zijn zoals ze zijn, al jaren. Hoogstens dat de Belgen nog vaker schijt aan de regels kunnen nemen en mensen zoveel mogelijk stokken tussen de wielen probeert te steken. Net zoals de IND in strijd met de EU verordening eist dat je nu 6 maanden bent weg geweest daar waar het EU hof nog onlangs in de O & B vs Netherlands duidelijk maakte dat 3 maanden werkelijk verblijf in een ander land volstaat.

En breek me de bek niet open over de onzin van de inburgering buitenland. Die hele inburgerring buitenland (WIB) is onzin. Hoeveel mensen hier hebben in Nederland een cursus of leerboekje Thai, Maleis, Tagalog, .... voltooid om op A1 niveau die taal te spreken voordat ze richting Thailand of andere landen hier in de regio vertrokken? Denk niet veel. En zij die de taal wel deels spreken na migratie naar het verre oosten, ging dat niet veel soepeler dan uit een boekje hier in Nederland als je uberhaupt een cursus Thai, Tagalog of Vietnamees in Nederland kon doen?

En dan onzinnige stereotype vraag en antwoord, dat Nederland zo druk is. Dat je hier meer dan één omroep hebt, je vrouwen niet mag slaan of besnijden, oh wat een wonder. Die vragen zijn duidelijk gericht op het achterhaalde stereotype beeld dat de gezinsmigrant een dom importbruidje uit de zandbank of rifgebergte is terwijl de top 3 migranten uit Rusland, India en China komen. Thai staan ook zeer hoog. Turken zijn vrijgesteld van de WIB en echt achterhaald is dat land nu ook niet meer.

Pure tijdsverspilling. Nee, mijn vriendin kon leuk naast haar fulltime baan plus overwerk (maandag t/m vrijdag + overuren + 1 dag in het weekend = 50+ uur per week werken in Bangkok op kantoor) niet naar een schooltje: geen cursus om de hoek, geen tijd voor. 's avond via Skype kort een uurtje leren, en op de vrije dag. Taal moeizaam leren wat hier in enkele weken of maanden vanzelf ging. Domme 100 KNS vragen, eerst uitleggen wat besnijdenis is en dat er rare landen zijn waar dat mag/gebeurd. Ja, de vraag waarom dat soort vragen er in staan dat je vrouwen niet mag slaan etc. dat is toch logisch? En de omvang van Marokko of Turkije zei haar natuurlijk totaal niets. Weinig vragen of antwoorden waar je als Aziaat iets mee kunt.

Wel na immigratie op zondag naar de supermarkt willen, dat zag je een paar jaar terug nog niet, dus was het antwoord "nee, zondag zijn de meest winkels dicht", een gezicht vol verbazing, waarom??? Tja, komt voort uit het Christendom, is een gebruik... Maar zo Christelijk is Nederland toch niet, wat heb jij er mee te doen als een Christen zondagsrust wil? Nou niets maar zo is het nu eenmaal... Okay, dan 's avonds om 9-10 uur naar de super of warenhuis, nee, gaat ook niet, veel winkels sluiten/sloten om 5 uur. 5 uur, zijn ze gek geworden zo vroeg, 10 uur is al aan de vroege kant! En als je onderweg op de fiets zonder licht rijdt, of op de brommer zonder helm, dan heb je een probleem met de politie, hoeveel euro stop je hen toe? Nou, niets, je krijgt een boete en omkopen doen we niet. En dat soort practische dingen leer je dus juist niet in de WIB.

Ondertussen trekt de grootste allochtone familie van Nederland wel een uitkering, hebben ze gratis kost en inwoning in diverse paleisjes, krijgen ze het paspoort gratis en zonder voorwaarden en spraken diverse leden met een slecht (Duits) accent. Maar dat zijn bijzondere allochtone, de Oranjes. :giggle: Mag je daar dan zomaar grapjes over maken, het koningshuis? Ja, dat mag. Oh en straks op de inburgeringscursus gaan ze je leren hoe een ATM werkt, voor als je dat niet wist, die dingen hebben ze buiten Europa niet... toch? crazy En dat je optijd moet komen op je werk, dat is blijkbaar ook heel wonderbaarlijk, nevermind dat je in Azië bij een niet-ambtenaren, niet-familie bedrijfje per direct op straat staat als je niet keihard door werkt en niet netjes op tijd komt. De baas geven we dan weer jaarlijks geen cadeautje uit dankbaarheid dat je dit jaar niet op straat bent gegooid, de baas geeft jou met kerst een kado!

Kort samengevat: Theo Francke laat een antiek ballonnetje op en de politiek en journalistiek zijn paniekerige minkukels.

mooatje
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 557
Lid geworden op: maandag 18 juni 2007, 21:01
Locatie: Wachtebeke/Lopburi

Re: België route aan banden

#4 Bericht door mooatje » woensdag 18 februari 2015, 20:51

RuudThai schreef:Tja, dat heb je als een rechts-nationalistische en populistische partij in je land de dienst uitmaakt. dan wordt het eerst de immigratie aangepakt want eigen volk eerst! :evil:

En nee, Nederland is niet soepeler dan België met visaverstrekking. Het is juist het land met één van de meest zware toelatingseisen. Bijv. je moet een redelijk zware taal- en inburgeringstoets op de ambassade doen voordat je een toelating tot Nederland kunt aanvragen.
En ik meen dat in België het simpele feit van gehuwd zijn met een Belg (of een andere EU-onderdaan) al voldoende is om een toelatingsvisum te verkrijgen. Dat is in Nederland niet zo.
Klopt niet,het simpele feit van gehuwd te zijn is niet voldoende om een toelatingsvisum te krijgen.Ze kunnen je een huwelijk niet weigeren,maar een weigering van gezinshereniging is wel mogelijk.

En wat is er trouwens verkeerd met misbruiken aan te pakken?De problemen in belgie zijn trouwens de schuld van links(zoals je heel goed weet,maar niet aandurft te bekennen) die probleemloos mensen laat parasiteren op een sociaal systeem dat opgebouwd is door werkende mensen.
En er is helemaal geen probleem met vreemdelingen die rechtmatig(asielzoekers bv) binnenkomen.Maar wel met economische gelukszoekers;aangetrokken door links omdat ze als kiesvee kunnen dienen.
Meestal voel ik me goed in mijn vel......

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: België route aan banden

#5 Bericht door prajak » donderdag 19 februari 2015, 00:23

Zijn de immigratieregels nu van de EU en strenger, of bestaan ze omdat 'men' krapper in het werk zit?

Toen na WO2 Spanjaarden, Italianen, Hongaren en later Turken en Marokkanen werden gehaald omdat er werk was op te knappen waar de witneuzen hun witte neus voor ophaalden waren er nauwelijks regels. Kom maar asjeblieft was het motto. Onder 'rechts' EN 'links' zoals laatst hier al eens geschreven over de Nederlandse situatie.

Nu gaat het economisch minder en lijkt het er op dat ze maar weg moeten blijven.

Wat vluchtelingen betreft heb ik een helder standpunt. Vervolgden om ras, religie en seksuele geaardheid zijn welkom.

Economische vluchtelingen moet je terugsturen en DAAR, in het eigen land, voorzien van opleiding. Het is van de zotte dat mensen op een leeftijd waarop ze hard kunnen werken naar de EU vluchten en de arbeidsmarkt in het eigen land verarmen.

Gebruikersavatar
KhunSugar
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1073
Lid geworden op: vrijdag 05 oktober 2012, 17:30
Locatie: Vl-Brabant - België

Re: België route aan banden

#6 Bericht door KhunSugar » donderdag 19 februari 2015, 08:48

Ik heb het eerder of elders al aangehaald, in België heeft men eigen migratieregels die toegepast worden en wat inburgeren betreft is Vlaanderen strenger dan Wallonië, terwijl die twee gewesten tot België behoren.
Europese richtlijnen en andere regels ten spijt, België vangt nog liever boetes dan te buigen, het gaat zelfs verder, het recht om te huwen... In BE gaan ze het huwelijk bij de minste twijfel niet erkennen, sterker nog, wie in Thailand wil huwen heeft voor de Thaise wetgeving het 'Attest van geen huwelijksbeletsel' nodig. Indien men op de ambassade twijfelt aan uw relatie krijg je het attest niet.
Men geeft u simpelweg geen toestemming om te huwen.
Voor wie geneigd is dit toe te schrijven aan de 'Nieuwe Vlaamse alliantie' (eigen volk eerst) kan ik vertellen dat deze wet en ministeriële omzendbrief er gekomen is tijdens de vorige regering onder de dames De Block, Turtelboom en Milquet, bevoegd voor migratie, justitie en binnenlandse zaken, van Open-vld en CDH.

Wat Europa of de rest van de wereld er ook van denkt, bij twijfel aan een schijnhuwelijk (economische redenen) geeft België of geen toestemming of erkend men het huwelijk niet.
Wees er maar zeker van dat men voor de EU-route een oplossing gaat vinden. Voor Belgen die de EU-route toepassen hebben ze de oplossing al. Voor Nederlanders of andere Europeanen die België uitkiezen om de regels van hun land te ontwijken komt zonder twijfel een gelijkaardige oplossing.

In prajak zijn reactie lees je de reden, we zijn de economische migranten liever arm dan rijk. Toeval wil dat vele van onze Thaise partners geen economische en/of sociale band met hun thuisland hebben. Vele huwelijken (men wil het niet gezegd hebben laat staan het lezen) zijn dan ook economische-huwelijken of anders gezegd, fake huwelijken.

KS [|)

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: België route aan banden

#7 Bericht door prajak » donderdag 19 februari 2015, 10:27

"...Vele huwelijken (men wil het niet gezegd hebben laat staan het lezen) zijn dan ook economische-huwelijken of anders gezegd, fake huwelijken..."

Dit is me wel een uitspraak, Suiker! Ik vraag me af of dit door cijfers wordt gestaafd.

Kennen de 'Thaise' huwelijken in de twee landen gelijk, meer of minder (v)echtscheidingen dan tussen 'autochtonen' in beide landen?

Gebruikersavatar
KhunSugar
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1073
Lid geworden op: vrijdag 05 oktober 2012, 17:30
Locatie: Vl-Brabant - België

Re: België route aan banden

#8 Bericht door KhunSugar » donderdag 19 februari 2015, 12:46

prajak schreef:"...Vele huwelijken (men wil het niet gezegd hebben laat staan het lezen) zijn dan ook economische-huwelijken of anders gezegd, fake huwelijken..."

Dit is me wel een uitspraak, Suiker! Ik vraag me af of dit door cijfers wordt gestaafd.

Kennen de 'Thaise' huwelijken in de twee landen gelijk, meer of minder (v)echtscheidingen dan tussen 'autochtonen' in beide landen?
Hoho opgelet.
Je moet dit lezen in het kader van de beoordeling door de Belgische ambassade in opdracht van de regering met betrekking tot een visumaanvraag, ik verklaar mij nader...

Voor een eenvoudig toeristenvisum, visum vriendenbezoek ook familiebezoek zal men op de Belgische ambassade het dossier doorsturen naar de dienst vreemdelingenzaken (DVZ) met als negatief advies dat de visumaanvrager geen economische en/of sociale band met het thuisland heeft.
Op basis daarvan wordt de aanvraag systematisch geweigerd. Dit is althans onze ervaring op het BE forum voor aanvragen van Thai die geen werk, geen eigendom hebben, geen belastingen betalen in Thailand enz...ik denk wel dat je begrijpt wat ik bedoel.

Dit speelt eveneens mee in de beoordeling of een relatie al dan niet een schijnrelatie is.
Bijgevolg wordt of het huwelijk niet toegestaan of niet erkend.

Hetgeen uiteraard niet betekent dat het desbetreffend koppel niet smoorverliefd kan zijn, laat hier nog een groot leeftijdsverschil opgetekend worden en de kans is groot dat het huwelijk door de ambtenaar burgerlijke stand bij de gemeente niet erkend wordt.
Wat uiteindelijk wil zeggen dat voor "BE" huwelijken met derdelanders die in hun land geen economische activiteit hebben, hun huwelijken beschouwt wordt als andere reden dan een duurzame relatie.
Men heeft op de BE ambassade in Bangkok de neiging hun burgers in bescherming te nemen. Bovendien zijn er Thai die tijdens het interview onomwonden verklaren te huwen om zich financieel te verbeteren en hopen in het westen beter geplaatst te zijn om hun familie te helpen. Hieruit trekt men als conclusie dat de farang gebruikt wordt...

Maar dat zijn wij niet, dat zijn die andere...bij ons is het een duurzame relatie, for sure :-)

KS [|)

Donnie
heeft ervaring
heeft ervaring
Berichten: 47
Lid geworden op: vrijdag 30 mei 2014, 12:50

Re: België route aan banden

#9 Bericht door Donnie » donderdag 19 februari 2015, 13:15

KhunSugar schreef: Wat Europa of de rest van de wereld er ook van denkt, bij twijfel aan een schijnhuwelijk (economische redenen) geeft België of geen toestemming of erkend men het huwelijk niet.
Wees er maar zeker van dat men voor de EU-route een oplossing gaat vinden. Voor Belgen die de EU-route toepassen hebben ze de oplossing al. Voor Nederlanders of andere Europeanen die België uitkiezen om de regels van hun land te ontwijken komt zonder twijfel een gelijkaardige oplossing.
Voor belgen die terugkeren na de EU route zal men weinig legale mogelijkheden hebben. Een Belg die in een ander EU land heeft gewoond voor officieel tenminste 3 maanden (op gezeik te voorkomen is langer verblijf, bijvoorbeeld 6 maanden aan te raden) hebben samengewoond met hun buitenlandse partner kunnen terug keren naar hun eigen EU land, in dit geval België. Men heeft dan alleen nog te toetsen of iemand daadwerkelijk van zijn EU recht gebruik heeft gemaakt (EU toetsing: 3 -lees 6- maanden werkelijk gezamelijke woonst in een ander EU land). Er kan niet meer getoetst worden of het huwelijk wel echt was of schijn, dat heeft het eerste land al moeten doen. De Belgische autoriteiten kunnen hoogstens verklaren dat er geen echte migratie is geweest " u keert nu na 6 maanden terug, maar u had nog veel banden met België, het centrum van uw belangen/leven speelde zich meer in België dan Nederland af dus wijzen wij EU toetsing af". Of de Belgistaanse autoriteiten moeten tegen alle regels in nog meer stokken tussen te spaken steken ook als men daarmee de EU regels overtreed.

Voor Nederlanders etc. naar Nederland zou men bij het toetsen van de relatie kunnen concluderen dat deze schijn is, dat de Nederlander het centrum van zijn belangen niet hier heeft , niet voldoende in eigen middelen kan voorzien etc. Dat kan allemaal perfect legaal zijn al gaan de Belgische autoriteiten ook vaak genoeg over de schreef door iets te fanatiek met kul excuses voor afwjizing aan te komen (iemand die al jarenlang een relatie heeft betichten van schijnhuwelijk, dat de woning niet brandveilig is en men etc. je ziet van alles voorbij komen).

Maar er valt nu niets meer nog verder te verscherpen aan de EU route. Francken weet zelfs ook dondersgoed dat dit slap geroeptoeter voor de bühne is, alles wat wettelijk al mogelijk was en wat daar ent over heen gaat, daar doen de autoriteiten al jaren aan. De valt dus niets verder dicht te draaien of aan te pakken. De werkelijke oplossing is of het recht van vrij verkeer voor familieleden aan banden leggen, dat wou in 2012 nog niet lukken, bijna geen enkel EU land was daarvoor dus blijft het huidige Directive van kracht. Of alle EU landen gooien hun migratiewetgeving overboord, hanteren Directive 2004/38 als van toepassing op alles en iedereen. Ook dat zal wel niet gebeuren. Dus krijgen we om de zoveel tijd een Gorilla mannetje of vrouwtje op de apenrots die even krachtig brult dat ze dit varkentje wel even zullen wassen, wat onzin is. En de domme journalisten slikken het weer als zoete koek zonder kritische vragen of kanttekeningen.

In prajak zijn reactie lees je de reden, we zijn de economische migranten liever arm dan rijk. Toeval wil dat vele van onze Thaise partners geen economische en/of sociale band met hun thuisland hebben. Vele huwelijken (men wil het niet gezegd hebben laat staan het lezen) zijn dan ook economische-huwelijken of anders gezegd, fake huwelijken.

KS [|)
Dat lijkt mij wel erg ver gezocht, ten eerste hebben we helaas geen cijfers over wat de samenstelling van Belgen, Nederlanders etc. met Thai (en Filipina's, Russinnen etc.) precies is als het aankomt op leeftijds, opleiding, werk, motieven etc. Een groot leeftijdsverschil is een mogelijke indicator van schijnrelaties maar bij lange na geen gegeven. Daarnaast kan bij migratie meervoudige redenen zijn om te migreren: de partner komt daar vandaan, het is er beter toeven (qua werk, klimaat, ....) etc. Er zijn er diverse die aangeven dat het in de EU gewoon beter is qua werk/inkomsten en dat dus zeker 1 van de redenen is, naast migratie uit liefde. Een dame die erkent dat het financiële plaatje mee speelt kan prima ook van haar partner houden en een echte relatie hebben. Net zoals een EU-er die bij zijn lief in Thailand gaat wonen kan geven dat het fijn is zo geen belasting te hoeven betalen of geen moeilijke overheidsregeltjes te hebben, maar dat niet betekent dat men (primair) een belasting of regel ontduiker is.

prajak
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 17884
Lid geworden op: zaterdag 21 juni 2008, 00:24

Re: België route aan banden

#10 Bericht door prajak » donderdag 19 februari 2015, 15:22

Ze vinden wel een route naar een ander Schengen land. Men wil toch gezinshereniging en in NL of elders een bestaan opbouwen tot pensioendatum. Ik vind dat je reële relaties dient te honoreren maar zoals altijd lijden de goeien onder de kwaaien.....

thorgal
komt net kijken
komt net kijken
Berichten: 2
Lid geworden op: vrijdag 13 februari 2015, 00:39

Re: België route aan banden

#11 Bericht door thorgal » donderdag 19 februari 2015, 16:45

mooatje schreef:
RuudThai schreef:Tja, dat heb je als een rechts-nationalistische en populistische partij in je land de dienst uitmaakt. dan wordt het eerst de immigratie aangepakt want eigen volk eerst! :evil:

En nee, Nederland is niet soepeler dan België met visaverstrekking. Het is juist het land met één van de meest zware toelatingseisen. Bijv. je moet een redelijk zware taal- en inburgeringstoets op de ambassade doen voordat je een toelating tot Nederland kunt aanvragen.
En ik meen dat in België het simpele feit van gehuwd zijn met een Belg (of een andere EU-onderdaan) al voldoende is om een toelatingsvisum te verkrijgen. Dat is in Nederland niet zo.
Klopt niet,het simpele feit van gehuwd te zijn is niet voldoende om een toelatingsvisum te krijgen.Ze kunnen je een huwelijk niet weigeren,maar een weigering van gezinshereniging is wel mogelijk.

En wat is er trouwens verkeerd met misbruiken aan te pakken?De problemen in belgie zijn trouwens de schuld van links(zoals je heel goed weet,maar niet aandurft te bekennen) die probleemloos mensen laat parasiteren op een sociaal systeem dat opgebouwd is door werkende mensen.
En er is helemaal geen probleem met vreemdelingen die rechtmatig(asielzoekers bv) binnenkomen.Maar wel met economische gelukszoekers;aangetrokken door links omdat ze als kiesvee kunnen dienen.
Goed gezegd mooatje. Gelukkig bestaat er hier nog vrijheid van mening...:-)

Gebruikersavatar
RuudThai
Expat
Expat
Berichten: 10295
Lid geworden op: dinsdag 05 juni 2007, 03:29
Locatie: Sakon Nakhon

Re: België route aan banden

#12 Bericht door RuudThai » donderdag 19 februari 2015, 17:40

mooatje schreef:
RuudThai schreef:Tja, dat heb je als een rechts-nationalistische en populistische partij in je land de dienst uitmaakt. dan wordt het eerst de immigratie aangepakt want eigen volk eerst! :evil:

En nee, Nederland is niet soepeler dan België met visaverstrekking. Het is juist het land met één van de meest zware toelatingseisen. Bijv. je moet een redelijk zware taal- en inburgeringstoets op de ambassade doen voordat je een toelating tot Nederland kunt aanvragen.
En ik meen dat in België het simpele feit van gehuwd zijn met een Belg (of een andere EU-onderdaan) al voldoende is om een toelatingsvisum te verkrijgen. Dat is in Nederland niet zo.
Klopt niet,het simpele feit van gehuwd te zijn is niet voldoende om een toelatingsvisum te krijgen.Ze kunnen je een huwelijk niet weigeren,maar een weigering van gezinshereniging is wel mogelijk.

En wat is er trouwens verkeerd met misbruiken aan te pakken?De problemen in belgie zijn trouwens de schuld van links(zoals je heel goed weet,maar niet aandurft te bekennen) die probleemloos mensen laat parasiteren op een sociaal systeem dat opgebouwd is door werkende mensen.
En er is helemaal geen probleem met vreemdelingen die rechtmatig(asielzoekers bv) binnenkomen.Maar wel met economische gelukszoekers;aangetrokken door links omdat ze als kiesvee kunnen dienen.
De bekende grote leugen van de rechtse kerk. Maar laat maar, wees blij met jullie rechts-nationalistische regering, de afbraak van de sociale verzorgingsstaat is al begonnen en zal bij elke begroting grotere vormen aannemen net als in Nederland.... :( :evil: :twisted
Trouwens, hoe doen ze dat daar in België met liefst 5 parlementen, wat een waterhoofd aan bureaucratie! Zijn alle werkende Belgen ambtenaar om al die overheden in stand te houden? :cheesy: :crazy:
Laatst gewijzigd door RuudThai op donderdag 19 februari 2015, 17:43, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
KhunSugar
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Berichten: 1073
Lid geworden op: vrijdag 05 oktober 2012, 17:30
Locatie: Vl-Brabant - België

Re: België route aan banden

#13 Bericht door KhunSugar » donderdag 19 februari 2015, 17:43

Beste Donnie,

U hebt terecht, de goede gewoonte om alle regeltjes tot in de puntjes uit te leggen.
Klopt ook allemaal.
De Belgische ambtenaar van burgerlijke stand schrijft geen huwelijk over in de registers zolang hij/zij twijfelt. Het is zelfs zover dat bepaalde gemeenten hun ambtenaar dwingen alle huwelijken met derdelanders te onderwerpen aan een gerechtelijk onderzoek. In het Antwerpse en daar niet alleen bestaat er bij de politie een speciaal opgeleide sectie schijnhuwelijken.
Indien men bij DVZ een njet gekregen heeft en het nadien via de EU-route klaarspeelt heeft men een probleem.
Na een langdurige rechtszaak valt het tij soms te keren.

Het is een gegeven dat veel Nederlands de België route bewandelden, Theo Francken gaat er zijn tanden inzetten en ga er maar vanuit dat hij zich vastbijt in het dossier.

KS. [|)

PS: hier se wie we daar hebben [$)

Donnie
heeft ervaring
heeft ervaring
Berichten: 47
Lid geworden op: vrijdag 30 mei 2014, 12:50

Re: België route aan banden

#14 Bericht door Donnie » donderdag 19 februari 2015, 18:25

KhunSugar schreef:Beste Donnie,

U hebt terecht, de goede gewoonte om alle regeltjes tot in de puntjes uit te leggen.
Klopt ook allemaal.
De Belgische ambtenaar van burgerlijke stand schrijft geen huwelijk over in de registers zolang hij/zij twijfelt. Het is zelfs zover dat bepaalde gemeenten hun ambtenaar dwingen alle huwelijken met derdelanders te onderwerpen aan een gerechtelijk onderzoek. In het Antwerpse en daar niet alleen bestaat er bij de politie een speciaal opgeleide sectie schijnhuwelijken.
Indien men bij DVZ een njet gekregen heeft en het nadien via de EU-route klaarspeelt heeft men een probleem.
Na een langdurige rechtszaak valt het tij soms te keren.
Beste KS, bedankt voor het compliment. [|)

Ik vraag me dus wel af hoe DVZ en gemeentes aankijken tegen Belgen die na 3, 6 of meer maanden Nederland/Duitsland/Frankrijk -route terugkeren naar Belgistan. Vooral met een zeer veilige termijn van 6 maanden en geen grenswerken etc. zou men daar totaal niets tegen in kunnen brengen. Een Belg die huwt in centraal Duitsland, Frankrijk, Nederland of elders in de EU, daar een maand of 6 woont en werkt met zijn/haar partner, dan hebben ze maar 1 ding te doen bij terugkeer: vlotjes de F kaart (zo heet dat toch in Belgistan?) afgeven waarop staat dat de partner van de Belg een familielied van een EU/EER onderdaan is en het huwelijk te accepteren, daar valt tenminste verblijfsrechtelijk niets tegen te doen als Belgistan de regels respecteert. Vraag is dus of men dat ook doet... En zo nee, of Belgen dit rapporteren aan de instanties (SOLVIT, EU Commissie via Home Affairs), naast nog de weg van onnodige, tijdsverspillende rechtzaken tot aan het EU hof indien de autoriteiten lak blijven hebben aan de regels.
Het is een gegeven dat veel Nederlands de België route bewandelden, Theo Francken gaat er zijn tanden inzetten en ga er maar vanuit dat hij zich vastbijt in het dossier.
Ik zou zeer verrast zijn als hij iets noemenswaardig voor elkaar krijgt. Harde taal horen we al jaren aan vanuit BE en NL.

@RuudThai: Ik weet niet of België een vergelijkbare geschiedenis heeft als Nederland? Zou best kunnen hoor. Dat is tenminste van toepassing op Nederland, waar de liberalen (rechts), christenenpartijen (conservatief) en larbeiders partij (links) alle deels schuld hebben. Rechts en conservatief aan de arbeidsmigratie, waar links tegen was want dat bedreigde de arbeider hier. Eenmaal hier waren het de christenen die gezinshereniging wel zo barmhartig vonden, volgens mij ook deels links. Links is uiteraard altijd voor een goed sociaal stelsel geweest, en om niet te discrimeren ook voor de immigranten. Het plan was korte roulaties van arbeiders die even 3-5 jaar (?) kwamen en weer ververst zouden worden. Dat vonden de werkgevers niet efficient, het werdt dus langdurig tijdelijk verblijf, uiteindelijk permanent. Alle klassieke partijen (VVD, CDA, PvdA) hebben dus debet aan aan de migratiestroming en alles daar om heen. De volgende fase was natuurlijk het gemor in de samenleving, men ging de grenzen wat meer dicht knijpen, de regels werden strenger. Na de eeuwisseling kwam daar de inburgering (buitenland) etc. bij. Toch denkt men bij immigratiebeleid nog steeds aan de klassieke migrant uit het rifgebergte (lees: moslim import uit eenvoudige rurale gebieden) ook al is het migratiepatroon sinds de eeuwisseling sterk veranderd.

Over huwelijksmigratie is trouwens verleden jaar nog een mooi rapport uitgekomen:
http://www.scp.nl/Publicaties/Alle_publ ... _Nederland

Aanrader over migratiecijfers is het blog van Flip van Dyke, die over huwelijks, Europa, Asiel migratie etc. blogt aan de hand van cijfers van het CBS, IND, Eurostat etc. Hij heeft al veel cijfer gegoochel, gepruts, gekakel halve en hele leugens van politici en pers bloot gelegd. http://www.flipvandyke.nl

Gebruikersavatar
RuudThai
Expat
Expat
Berichten: 10295
Lid geworden op: dinsdag 05 juni 2007, 03:29
Locatie: Sakon Nakhon

Re: België route aan banden

#15 Bericht door RuudThai » donderdag 19 februari 2015, 19:11

Prima verwoord Donnie, ook het stukje over de erkenning van in het buitenland gesloten huwelijken. Zoals het elders wordt voorgesteld lijkt het of elke ambtenaar van de burgerlijke stand eventjes kan beoordelen of een huwelijk een schijnhuwelijk is. Hoe zou er zo gelijkberechtiging kunnen zijn? Welke richtlijnen (zo die er zijn) worden gehanteerd? De ene ambtenaar hanteert weer andere persoonlijke motieven dan de andere en dan ontstaat er willekeur. In de ene gemeente wordt zo'n huwelijk wel erkend, in de andere, waar een ambtenaar misschien wel N-VA of Vlaams Belang sympathieën koestert, wordt het afgewezen.

In Nederland beslist niet de ambtenaar van de burgerlijke stand of het wel of niet een schijnhuwelijk is. Hij/zij legt bij enige twijfel dit voor aan het Ministerie van Justitie, i.c. de IND en die stelt een nader onderzoek in en beslist. Dan wordt er één lijn getrokken en worden alle gevallen op gelijke wijze beoordeeld.
Zoals het in België wordt voorgesteld maakt een advocaat meteen gehakt van zo'n beslissing van een ambtenaar burgerlijke stand.

Plaats reactie

Terug naar “Visa Nederland”