Thailand Forum

Het grootste en meest actieve Thailand forum!
Het is momenteel Dinsdag 23 Oktober 2018, 10:04

Alle tijden zijn UTC + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 5 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: Maandag 20 Juni 2016, 21:28 
Offline
komt net kijken
komt net kijken

Geregistreerd: Zondag 19 Juni 2016, 11:30
Berichten: 1
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 10:04
Ik wil mijn verloofde naar Nederland halen. Ze is Filipijnse. Ik weet het is een forum m.b.t. Thailand maar voor dit onderwerp maakt dat niet uit.

Nu heeft zij voor komende zomer een visum voor bezoek vrienden / familie van 90 dagen gekregen. Met een schengenpaspoort van meer dan een jaar. Maar binnen 180 dagen zou ze niet langer dan 90 dagen in de EU mogen verblijven.
Om die reden moet ze per 8 oktober weer terug naar haar land want mijn nieuwe jaarcontract gaat 1 januari pas in.
Dus we kunnen pas visum voor 5 jaar aanvragen per 1 januari. Ze zit van maart tot 10 juli al werkloos in de Filipijnen en een nieuwe periode alleen terug naar haal land ziet ze enorm tegenop. Ook omdat tijdelijke contracten zoals in Nederland in haar land zelden voorkomt. Ze bieden daar alleen jaarcontracten aan en als je daar vanaf wil moet je een boete betalen.

Wij hebben trouwplannen en ik vroeg me om die reden af of het mogelijk is een trouwvisum aan te vragen om de periode van 90 dagen te verlengen? Ik kan hier niks over terugvinden op de officiele websites. Ik heb al een vraag per mail aan de IND gesteld maar nog geen antwoord ontvangen.

Weet iemand hier of dat mogelijk is?


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Dinsdag 21 Juni 2016, 04:16 
Offline
Expat
Expat

Geregistreerd: Vrijdag 29 April 2005, 12:23
Berichten: 3690
Woonplaats: Rawai en Kata, Phuket
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 16:04
firepotatoe schreef:
Ik wil mijn verloofde naar Nederland halen. Ze is Filipijnse. Ik weet het is een forum m.b.t. Thailand maar voor dit onderwerp maakt dat niet uit.

Nu heeft zij voor komende zomer een visum voor bezoek vrienden / familie van 90 dagen gekregen. Met een schengenpaspoort van meer dan een jaar. Maar binnen 180 dagen zou ze niet langer dan 90 dagen in de EU mogen verblijven.
Om die reden moet ze per 8 oktober weer terug naar haar land want mijn nieuwe jaarcontract gaat 1 januari pas in.
Dus we kunnen pas visum voor 5 jaar aanvragen per 1 januari. Ze zit van maart tot 10 juli al werkloos in de Filipijnen en een nieuwe periode alleen terug naar haal land ziet ze enorm tegenop. Ook omdat tijdelijke contracten zoals in Nederland in haar land zelden voorkomt. Ze bieden daar alleen jaarcontracten aan en als je daar vanaf wil moet je een boete betalen.

Wij hebben trouwplannen en ik vroeg me om die reden af of het mogelijk is een trouwvisum aan te vragen om de periode van 90 dagen te verlengen? Ik kan hier niks over terugvinden op de officiele websites. Ik heb al een vraag per mail aan de IND gesteld maar nog geen antwoord ontvangen.

Weet iemand hier of dat mogelijk is?

Ik vermoed van niet, maar weet dit niet zeker.

Ik had hier nooit van gehoord, maar ik denk dat er ook een verklaring 'geen schijnhuwelijk' moet komen. Zie hier, https://www.amsterdam.nl/veelgevraagd/? ... D4CE86%7D#

_________________
http://www.phuket-scuba.com
http://www.thailand-scuba.com


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Dinsdag 21 Juni 2016, 08:25 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Zondag 26 November 2006, 18:13
Berichten: 939
Woonplaats: Dordrecht/Khon kaen
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 10:04
Als ik jou was, zou ik deze vraag stellen op de site www.buitenlandsepartner.nl.
Daar is heel veel kennis aanwezig van dit soort zaken.

_________________
หลงรัก


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Dinsdag 21 Juni 2016, 09:31 
Offline
Volwaardig lid
Volwaardig lid

Geregistreerd: Maandag 17 December 2012, 12:22
Berichten: 3851
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 16:04
Of deze

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... -nederland

Vermoed weet het eigenlijk wel zeker dat je dat op jer buik kan schrijven niet dus maar niet geschoten is altijd mis.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: Woensdag 29 Juni 2016, 22:23 
Offline
heeft ervaring
heeft ervaring

Geregistreerd: Vrijdag 30 Mei 2014, 12:50
Berichten: 47
Lokale tijd: Tuesday 23 October 2018, 11:04
Er is in Nederland geen trouwvisum dus zul je er niets over vinden. Je hebt voor Nederland twee smaken: visum type C kort verblijf (max 90 dagen in elke periode van 180 dagen) of visum type D (MVV voor immigratie, in Nederland krijg je dan de VVR verblijfsvergunning, hiervoor doorloop je de TEV procedure).

Trouwen kan op een visum kort verblijf, kan uiteraard ook opeen VVR voor hen die trouwen na immigratie. Huwelijk is geen vereiste, een duurzame en exclusieve relatie volstaat (sommige middeleeuwse landen waaronder veel EU landen beperken gezinsmigratie tot gehuwde stellen maar zo ouderwets is NL niet).

Wil je trouwen informeer dan bij de gemeente wat die willen zien. Als je partner hier op vakantie is kun je dan huwen. Belangrijkste is haar ongehuwdheidsakte, geboorteakte en beëindigde vertaling hiervan plus mooie legalisatie stempels op de aktes en vertalingen. Voor instructies rondom legalisatie raadpleeg de ambassade (NL post te Manilla legaliseert niet meer sinds enige tijd?) .

NB: verblijf tot 90 dagen (per 180) is geen probleem. Op een visum van kortere duur kan dat doorgaans probleemloos worden verlengt bij de IND. Langer dan 90 dagen kan niet, of er moet echte onverwijdbare overmacht zijn, bijvoorbeeld dat de vreemdeling in het ziekenhuis ligt...


Omhoog
 Profiel  
 
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 5 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC + 1 uur


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
Je mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
Je mag je berichten niet wijzigen in dit forum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit forum

Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertaald door phpBBservice.nl.